reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie po weekendzie,niestety nie jestem w stanie ani doczytać ani odpisać, przeleciałam tylko ogólnie wpisy:zawstydzona/y: Czuje się dziwnie nie mam siły:no:
Zdrówka dla chorowitków małych i dużych:-)
Buziaki dla kolejnych miesięczniakowych maluchów:-)
Wpadnę później:-) Miłego dnia:-)

reklama
Witajcie,

Kubuś :******** Nathanek :***********

DrAsia - tak, przeszło :-D dzięki, że pytasz

Katasza - zdrówka

Zanetaa - tak, mamy zamiar, oczywiście, że tak!!!:-D:-D:-D Nie ma innej opcji, mamy za to pewne możliwości (typu my zostajemy teście się wyprowadzają i odwrotnie) więc czekamy, aż u teściowej w pracy będzie wszystko wiadomo :tak:

Zmykam się szykować - jadę do Katowic oddać pracę mgr (wreszcie!!!!!).

No, to miłego dnia :-)

Dla Kubusia i Nathanka buziaki i uściski na miniurodzinki :****

Ninka śpi a ja ogarnęłam mieszkanie, chyba w sobotę będę musiała podrzucić ją do którejś babci, żeby posprzątać na święta, bo R. wyjeżdża na szkolenie. Zresztą nie lubię sprzątać, jak ktoś jest w domu.

Trzeba pomyśleć o ozdobach świątecznych, kiedy Wy dekorujecie mieszkania? Kiedy ubieracie choinkę. Ja udekoruję na Mikołaja, a choinka z tydzień, może kilka dni przed Wigilią.

Noc miałam średnią z cztery razy wstawałam, mam już tego dość.

Poza tym śnieg spadł w nocy a teraz jest piękna słoneczna pogoda.

Ninka wstanie i lecimy an spacerek.

Pozdrowienia i buziaki!

annte - u nas zawsze choinka stawała w Wigilię, ale w tym roku ubierzemy ją dzień przed. Co do ozdób innych jeszcze się nie zastanawiałam...

U nas też śnieg leży, czekam właśnie na moich rodziców, którzy pół godziny temu "już wychodzili" :confused2::confused2: a do mnie jedzie się w porywach szału 15 minut :confused2::confused2:

annte ja co roku na stole mam stroik adwentowy czyli od wczoraj u mnie pojawiła sie pierwsza ozdoba świaeczna. Jezeli chodzi o choinke to róznie wszystko zalezy od pogody tzn jak jest mróz i pojawiaja sie pierwsze choinki to jest ok 10-15.12 to od razu jade kupic i stoi sobie w domu,a jezeli nie ma mrozu to kupujemy dopiero ok 18-20 grudnia. w tym roku chyba wczesniej ubiore, zeby sie nacieszyc wspolnie nadchodzacymi swietami. Mąz ma wolne od 12 grudnia wiec odczujemy rodzinna atmosfere no i Ola nich sie nacieszy choinka, bo pewnie bedzie patrzec na swiatełka i mieniace sie bombki

Ja uwielbiam ten przedświąteczny czas, dekorację światełka. Ale same święta zawsze są nerwowe, bo moi rodzice jak zwykle się pokłócą, mama obrazi się na ojca, a ten w Wigilię pójdzie sprzątać garaż, moja siostra świąt nie cierpi a jeszcze bardziej siedzenia przy jednym stole z całą rodziną, więc będzie tylko czekała, żeby wyjść, a dzielenie się opłatkiem dla niej to bez sensu. Za to u mojego R. w domu święta są bardzo rodzinne i fajne, wszyscy ze sobą rozmawiają i cieszą się, że rodzina się spotyka (oprócz brata którego nie będzie, a propos jego córeczka ma na imię Nikola i ważyła 3500g).
W tamtym roku bylismy na Wigilii u rodziców R. w tym roku przypadało, że jedziemy do moich, ale nie ma tam miejsca żeby się wszyscy pomieścili, a szczególnie z Ninką, która do Bożego Narodzenia już pewnie będzie raczkowała, a niestety warunki higieniczne nie są tam odpowiednie dla dziecka (nie chce mi się opisywać dlaczego, ale kiedyś tak nie było), za to u mojej siostry to lepiej nie wspominać, czasami mam wrażenie że tylko ja i mój brat jesteśmy z tej całej rodziny normalni i żyjemy w normalnych warunkach.
Więc w tym roku Wigilia u nas, oczywiście R. mało zachwycony, ale ja się cieszę, bo to będą pierwsze Święta u nas i Ninki. Mają być moi rodzice, moja siostra z dziećmi i my, teściów bym zaprosiła, ale wtedy nie przyjdzie moja siostra bo jest dzika,a poza tym u nas nie ma miejsca na 12 ludzi, a jeść rotacyjnie przy wigilijnym stole to porażka.
Moi rodzice pewnie się spóźnia, a siostra nagle zachoruje. SZOK.
Wieczorem na pewno pojedziemy do teściów.

Ok, tyle żali, Ninka wstała, więc po mału szykujemy się na spacerek.

My w tym roku wigilie sami obchodzimy, a w boze narodzenie znajomi przyjda sie bedzie imprezka az do rana pewnie.
choinke postanowilam ze ubiore dzien przed mikolajkami, zeby dzieci sie nacieszyly, zawsze ubieralam tydzien przed wigilia ale w tym roku ubiore wczesniej, co mi tam :)

co do zostawiania dzieci z kims to nie ma problemu, jak jestesmy w polsce to tesciom zostawiamy a jak u mojej mamy to jak trzeba to i ona sie zajmie, w sierpniu byc moze zostawimy tydzien czasu dla tesciowej dzieci a my wyjedziemy gdzies odpoczac, ale to jeszcze nie pewne wiec zobaczy sie :)

reklama
Do góry