reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Flaurka powodzenia w odchudzaniu. Ile kg chcesz zrzucić? Ja chciałabym 3 minimum - najlepiej 6 wtedy wróciłabym do wagi, z którą najlepiej się czuję.
Katasza - jak wygląda u Was w żłobku kwestia spacerów?
Pieszczoszka, co do kupki - myślę, że jeśli Laura nie płacze i nie boli ją przy załatwianiu się to jest ok. Co jadła wczoraj? Też tak kiedyś kupiłam tusz do rzęs... pierwszy i ostatni raz ;-) Żałuję, ze nie reklamowałam.
Wikasik, wszystkiego najlepszego dla synka :-)
Zanetaa - && oby ból minąl szybko. I pójdź koniecznie do lekarza!!
Fiore, straszne to co się Tobie porobiło. && Oby szybko przeszło.
Little_nina - przesłodki jest Twój synuś :-)

reklama
hejka a ja ostatnio narzekałam na brak @ to mam i dziś go dostałam a było tak fajnie bez ...:)
Pieszczoszka i co w końcu prześle drugi czy zwróci pieniądze .ja planuję teraz kupić sobie ten podkład z maxfaktora ten co reklamują mam próbkę w domu i super jest tylko muszę jaśniejszy odcień kupić ana allegro boję się kupować kosmetyków wolę w drogerii , dziś robiłam porządki w kosmetykach i stwierdziłam że dużo rzeczy muszę kupić a sporo też wyrzuciłam
Dusia to nie dawno i u nas był taki wypadek mały w nocy się wyturlał i spadł za łóżko i jak widać nie jednej z nas się to już zdarzyło ...
Anik ja też mam tą camelię u nas idą chyba znów zęby bo w pewnym momencie mały tak marudził że szok :szok:Dałaś Krzysiowi jedną ampułkę ??i była poprawa ??

Hej :)

Ja dziś nawet wyspana :D Syn przestał się budzić co 40 min po nocach więc mamy karmienie ok co 3 h. Nauczył się skubany na brzuchu spać i rano z tego tytułu walnął nam kupala przez sen... Mówię nie ruszam go bo się zaraz obudzi i zasnęłam... 4 godziny spał z tą kupą i zasikany po zęby bo się pieluszka przez to jego obracanie poluzowała :p Wesoło :D

Dziś poszłam na mini polowania na prezenty i na szukanie przyzwoitych ozdób choinkowych. Na nowym mieszkaniu nie uświadczyłam jeszcze takowych więc trza zakupić coś fajnego :p widziałam takie fajne czarne bombki no ale raczej postawię na coś mniej kontrowersyjnego.

Gabrychu dostał dziś pierwszy raz mięcho do jedzenia... Mniam mniam :D takie dobre było. No i dobrze że mu smakowało bo teraz będzie jadł to coraz częściej :p

Na buzi jawią się u niego krostki tragiczne, w ciągu dnia zmieniają swoje zabarwienie jak kameleon... Coś muszę z nimi począć zanim mi syna zakropkuje całego :/

Wczoraj była u nas pielęgniara środowiskowa.... Gabrychu dał wyraźnie do zrozumienia kobiecie że jest zmęczony i że ma spadać na szczaw. Ale i tak babka była bardziej zainteresowana legwanem i agamą niż samym Gabrysiem.

BUZIAM :****

BUZIOL DLA ROBERCIKA :*****************

DrAsia- pojęcia nie mam jak to w starszych grupach wygląda bo się nie interesowałam (wyrodna matka) ale Uli grupa nie wychodzi. No bo było by potrzeba 23 opiekunek żeby z takimi maluchami wyjść. Spacery organizuję jej ja- do żłobka i ze żłobka załatwiając przy tym różne sprawy.

Pieszczoszka- jak chciałaś przyoszczędzić to trzeba było iść do rossmana bo tam do jutra 40% zniżki na kosmetyki do makijażu.

Ja dzisiaj ostatni dzień pracy przy projekcie miałam więc teraz tydzień wolnego bo od czwartku wracam do roboty. Ogólnie to wróciłam po 19 i siły na nic nie mam. Doczytałam i tyle. Dobrej nocy życzę.

Kasiula - wczoraj na noc mu dałam... w sumie zasnął bez płaczu, ale ok. 4 się wybudził... Więc nie wiem, czy podziałały. Dzisiaj jeszcze mu nie dawałam ani Camilii ani nie smarowałam Bobodentem...

Co do kosmetyków - najlepiej przejdź do drogerii np. Douglas, tam Ci pomogą dobrać odcień podkładu, a wcale nie musisz kupić u nich :-p Ja tak na swój ślub kupowałam podkład - akurat Revlon, bo zależało mi na trwałym kosmetyku (a nie chciałam przepłacać, bo budżet nie guma, nie rozciąga się) - dobrała mi kolor, ja powiedziałam, że się zastanowię :zawstydzona/y: i zamówiłam na allegro :zawstydzona/y: Teraz np. kupiłam podkład Clarins, ale w perfumerii (bo jakoś po porodzie moja cera potrzebuje dużo mocniejszego krycia :-( i skoro już tyle wybuliłam na podkład to bym się chyba wściekła gdybym zamówiła np. za ciemny) - dobrałam kolor - a wcale łatwo nie było - więc kolejny zamówię już na strawberrynet.com ;) tam wychodzi ok. 20-30 zł. taniej.

Anik ja też na swój ślub kupowałam ten podkład z Revlon ale nie byłam za bardzo zadowolona żle czułam się na twarzy w tym podkładzie, kurcze mały chba ząbkuje i jęczy mi teraz podczas snu chyba podam mu tą camelię

Zaczynam 3 raz.

Dla chorowitek i z problemami &&&
Dla małych solenizantów :*

U nas zaczęło się ząbkowanie (na odp.wątku).
Ninka sama siedzi ale sama nie siada, przyjmuje pozycję do raczkowania kiedy ją trzymam, ale sama nie wie co robić. Uwielbia krzyczeć, piszczeć, gadać, śpiewać - jest boska i kocham ją nad życie.

Ogólnie jest grzeczna i slodziutka.

Wczoraj byli u nas znajomi, będą mieli dzidziusia, zazdroszczę im troszkę, bo jakoś tęsknię za tym stanem i oczekiwaniem.

Dziś dowiedziałam się, że córka znajomej tydzień przed porodem usłyszała, że jej synek nie żyje, bo pępowina owinęła się wokól nóżki i chłopczyk się udusił w łonie matki. Rodziła 24 godziny.
Później ta wiadomość w TVN o bliźniaczkach Bartłomieja Bonka Bartłomiej BONK: JEGO CÓRECZKA WALCZY O ŻYCIE! DRAMAT polskiego olimpijczyka. BARTŁOMIEJ BONK, MEDALISTA Z LONDYNU, DZIECKO BARTŁOMIEJA BONKA, DRAMAT POLSKIEGO MEDALISTY - Bartłomiej Bonk, Dramat Polskiego Medalisty, Dziecko Bartłomieja Bonka,
Ryczałam pół wieczoru.

I nie wiem co jeszcze. Może jutro się ogarnę.

reklama
Do góry