reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Joasia - a te przytoczenia slow z angielskiego języka to masz na mysli takie zwroty jak: Don't make a village?
tak,mam na mysli,że Polscy robią wioche czasem ale nie taką nieznajomością języka jak napisałaś ;-) a chodzi mi o to,ze jeżdżą na holiday a nie na urlop,biorą shower a nie prysznic,rzeczy magazynują w cupbordach a nie w szafkach ,odkurzają carpety zamiast dywanów ;-) przykładów mogę przytoczyć wiele. Mnie osobiście to drażni.

Wikasik buziaczki dla Roberta :*

później wpadnę na dłużej bo teraz czas jechać córcie z przedszkola odebrać

reklama
Fiore mocne kciuki za poprawę:-)
Pieszczoszka dokładnie jak pisze Zanetta reklamuj, skoro fajny sprzedawca:-)
Marisamm współczuje okresu ale i tak długo się uchowałaś, zalety karmienia cycem:-)
Wikasik super Robercik sobie radzi a pogoda zajebi....ta, zazdroszczę:-)
My po tylko godzinnym spacerku, bo jak wyszłam z domu to się okazało że pada ale stwierdziłam że jak już się zebrałam, ubrałam rozdartusa i zniosłam wózek to chociaż trochę pospacerujemy:-) Młoda jednak nie podzielała mojego zapału bo spacer pod folią nie bardzo ją bawił i z małą syreną wróciłam po godzinie do domu:-) Teraz Julia śpi a ja się relaksuje ale pewnie długo nie będzie mi to dane:-)
Miłego popołudnia:-)

Spóźnione życzonka dla Hubercika i dzisiejsze dla Robercika:tak:

Nie odzywałam się o soboty i właśnie skończyłam doczytywać wątek główny.
U nas ostatnio jakaś zła aura w domu panuje - od czwartkowych feralnych wieści o pracy W.
W zachowuje się gorzej niż kobieta w ciąży albo jest mega wkurzony albo ma głupawkę albo nastrój typowo depresyjny. Jak tak ma wyglądać w naszym domu do sierpnia to ja zwarjuje napewno:angry:

Do tego wszystkiego Oleńka wczoraj spadła mi z tapczanu:szok:, wyszłam do kuchni dosłownie na moment. Co ze mnie za matka, żeby do czegoś takiego dopuścić, nie mogę sobie darować. Mala chwilkę tylko płakała, biedna, po chwili już się śmiała. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Pieszczoszka, Lala jest super:)
Żaneta, mój Mateusz też jest mega marudny, niestety...

Zmykam na obiad...

dusia80 jak do teraz jej nic nie jest to badź spokojna, nam Olka spadła dwa razy , oczywiscie po pierwszym upadku T. to nic nie nauczyło i po jakimś czasi znowu zostawił mała na sekunde na tapczanie i powtórka. Byłam mega zła na niego ze zostawia ja sama na tapczanie

Doczytałam właśnie i nie odpisze wszystkim, nie da rady.
Życzenia dla pólroczniaków, kciuki dla fiore!
Z tym spadaniem to jeszcze mi sie na szczescie nie zdarzyło. Za to ostatnio, jak sie schylałam podnieśc koc, to mało brakowało a wózek stoczyłby mi się pod samochód :/

A Młody dostaje ostatnio jedzenie do łapki, jak na razie to najbardziej to mu jabłko zasmakowało ;)

jabłko - YouTube

Bałam sie strasznie że odgryzie za duży kawał i się zadławi, ale nie jest źle. Miekkie rzeczy sobie miętoli w ustach (i najczesciej wypluwa), twarde skrobie swoim jedynym zębem :-D

Hej Laseczki :)

Flaurka - to obie dietujemy w podobny sposób, z tym, że ja jem po poł porcji a głoda zapycham owoce, albo warzywem :)

Katasza - ja dzisiaj skończyłam myć okna w mojej części mieszkania plus kuchnia :) i mam dość... pogoda była piękna, więc naprawdę szkoda było jej nie wykorzystać.

Wikasik - ;* dla Roberta :)

zanetaa - wczoraj teść przywiózł mi Camilię z apteki, podałam - nie było płaczu :) Ja się nie przejmuję gadaniem, faszerować byś mogła - przeciwbólowymi, ale nie homeopatia :) dzięki za przewodnik po kupkach :D współczuję bólu kręgosłupa, mam nadzieję, że szybko minie.

Pieszczoszka - przez bobki też przechodziliśmy :) spróbuj dawać mniej marchewki :) ja tak kiedyś miałam z plamieniem - jakieś 2 lata temu chyba. Byłam nawet u ginekologa zapisać się i przy okazji spytać, bo mi się to wydawało dziwne. Powiedziała, ze to krwawienie śródokresowe - pojawia się przy jajeczkowaniu zwykle.

Reklamuj podkład i postrasz, że zgłosisz sprzedaż podróbek :) Ja tak zrobiłam, kiedy przysłali mi podróbkę tuszu Lancome - facet przelał mi pieniądze i odesłałam mu to badziewie. Tylko ja wtedy popłynęłabym prawie stówę, więc dopiero wściekła byłam... Teraz jak już zamawiam podkład z neta, to raczej ze strawberrynet.com. Allegro mnie zraziło do podkładów, tuszy itp. :(

Wikasik - żółwik od Huberta dla Roberta:))

Pieszczoszka - jak moj brat kupil raz (kupowal wiecej razy, ale raz go zabolalo) kosmetyk "jak Channel" to potem jeździł przez pol Polski na rozprawy sadowe jako swiadek przeciwko gosciowi sprzedajacymi podrabiane kosmetyki. Wygrzebali sprawę sprzed 3 lat, nawet nic nie pamietal, ale stawiać sie musial.

Dusia - witaj w klubie mam spadochroniarzy i spadochroniarek - jestes juz mamą i wiesz na pewno, że to dopiero przystawka do obiadu pod tytulem "jak ja sie o niego/nia martwię".

Ja tyle, rozklada mnie chorobstwo, maly jest przede mna izolowany - mam nadzieje, że nie zarazę szkrabka.

Buziaki dla wszystkich, ktore chca być ucalowane przez chrychajaca i rzężącą mamuśkę;)

Najechałam gościowi i on mi jeszcze pisze ,że tysiąc os kupowało u niego i nikt nie narzekał. A ja mu napisałam ,że widocznie kupowali 1 raz i nie wiedzą jaką konsystencje ma ten podkład . Pisze,że podkład jest z pewnego źródła i tak dalej.. postraszyłam go to stwierdził,że moze 1 sztuka była felerna..

reklama
Pieszczoszko hmm powiem Ci, że ja wtedy ten tusz też rozpakowałam i w zasadzie nie musiałam go nawet otwierać - po opakowaniu już widziałam, że obok oryginału nie leżał... A jak wyjęłam szczoteczkę, to złudzenia w ogóle padły. Ale po tym jak Maciek wysmarował maila do sprzedającego ten bez protestów oddał kasę i jeszcze przeprosił ;)

Do góry