reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

No ale własnie, które pampersy? Bo ja kupiłam tylko te pomarańczowe- śmierdzą stopionym styropianem. Miałam ewentualnie próbki jasnych pampersów- jakoś gorsze były od beżowych huggiesów. Ale huggiesów nie ma w wyższych rozmiarach.

A nad tą dadą świąteczną sie zastanawiam- cena ok, zobaczymy jak jakoś w tym rozmiarze.

reklama
Nina - z moich badań wynika, że pomarańczowe pampki roznią sie od zielonych tym, że pomarańczowe maja nierozciagliwe skrzydełka do zapinania, a zielone sa elastyczne. Reszta dla mnie w tym samym standardzie. Kupuje zielone, bo w promocji są za 80 zł/132 szt, więc wcale nie wychodzi dużo gorzej od Dady, która w naszych badaniach duzo krocej była sucha - po nocce w Dadzie zdarzyły sie odparzenia, po pampkach nie. No i zielone pampki sa według mnie najmiekciejsze z wszystkich pieluszek.

My lecimy obecnie (a właściwie od urodzenia) na pampersach. Na noc używamy tych Premium Care, w dzień Activ baby. Nie zdarzyły się u nas ani przesikane pieluchy, ani odparzenia. Ale tak na prawdę to nie rodzic wybiera pieluchy tylko skóra dziecka. To co jednym podchodzi u innych się absolutnie nie sprawdza.

Ja szukam promocji pieluch na PromoBaby.pl

teraz np. Pampersy activ baby są w promocji w tesco. Paczka 3 150 sztuk za 80 zł. Promocja do końca miesiąca.

No właśnie nierozciągliwość też zauważyłam. Z tym smrodem napisałam na fb pampersowym, zobaczymy co odpiszą. Normalnie aż boję się ich założyć.

Flaurka, a huggiesów próbowałaś? Bo dla mnie były najlepsze z tym co próbowałam, ostatnio była nawet promocja 60zł/104 szt.

Ja jade od samgo poczatku na Pampkach zielonych i dla mnie sa najlepsze , Pampki pomaranczowe miałam raz dostalam w prezencie i fajna alternatywa ale tylko na dzien i do domku , huggisy tez dostalismy i to u nas porazka co druga pielucha przesikana:wściekła/y:aaa i sztywne one ze szok .nigdy wiecej! dady chce wyprobowac co by na Pampkach zielonych zaoszczedzic za dnia :-)

premim care tez mialam pampki i ogolnie ok gdyby nie to ze ta siatka sie lepiła mu do tyłka:/ no i cena tez powala.....

teraz te 4+ nawer w promocji wyjda ok .0,65 gr za szt wiec dlatego chce dady wyprobowac bo jednak jest taniej

Ostatnia edycja:
My mkieliśmy i dadę i pampersy i huggisy. Pampers wygrywa. Huggies kupiłam, bo były z Kubusiem Puchatkiem i nie mogłam się oprzeć:)))) Ogólnie mają trochę inny kształt niż pampki, bardziej kanciaste. Szybciej pieluszka robi się mokra tzn taka bułkowata:)a nieraz pieluszka sucha, a bokiem gdzieś przesikane... Dady jak dla nas wilgotne, przyłożysz rękę do wnętrza pieluszki to czujesz wilgoć, no i kupa mu jakimś cudem zawsze wylatywała bokiem, przodem lub tyłem. Ale trzeba przyznać, że te świąteczne Dady śliczne:)

No i wojna była... Wynik- imię zmienione, ale siostra obrażona na całą rodzinę, bo rodzice stanęli po naszej stronie. A więc było tak: dzwonię do siostry i jej mówię, że nie podoba mi się, że mój syn jest Mikuś i jej pies jest Mikuś. Umowa przecież była inna. Ona powiedziała, że nie wie o co chodzi, wiec mi dała swojego męża do tel. Wytłumaczyłam mu o co mi chodzi, a on jak się na mnie zaczął drzeć to aż w szoku byłam. Że jestem po****na, że się czepiam, żebym się w końcu zamknęła i że mam więcej do niech nie przychodzić. Powiedziałam wedle życzenia i się rozłączyłam, bo widzę, że rozmowa i tak nic nie da. Potem to już się w ogóle zaczęła awantura. Aśka nawet zadzwoniła na skargę do rodziców, ale mama jej powiedziała, że brzydko się zachowali dająć psu Mikuś kiedy nasz mały jest Mikuś. No i mamę też wyzwała i się obraziła na całą rodzinę... A potem napisała, że imię zmienili. A potem jeszcze, że pies był Miki, a nie Mikuś i szwagier mój się pomylił najwyrażniej ( mówiąc do Błażeja - nie mów do niego Mikuś, nasz pies jest przecież Mikuś). Ona w każdym razie nie wiedziała o co chodzi ( i z tej niewiedzy zrobiła wojne) i żebyśmy jej wszyscy dali święty spokój... Aha i siostrą moją już nie jest- mam sobie poszukać siostry w rodzinie mojego Ł....

dzien dobry! ja dzis tylko na sekundke bo mam dzien wielkich porzadkow :)
As, ja wiem ze musze czesto zmianiac pampersy i robie tak w dzien ale co ja mam zrobic w nocy jak on mi tak sika? musialabym go budzic :eek: a tak zmianiam przy nocnym karmieniu i rano :/

doczytam pozniej, buziaki i milego dnia! :*

Zaczynam brac sie za doczytywanie glownego, na raty, moze do konca weekendu mi sie uda :-p

Katasza - jeszcze niedawno pisalas pelna optymizmu, ze "zebow jest ograniczona ilosc" a teraz sie przerazasz, ze jeszcze ich tyle zostalo :-D Ano, jesli macie juz 2 zabki to 10% planu wykonane. Zostalo jeszcze 90% :-p

Ja sie na bb pojawilam w listopadzie ale po kazdym ladowaniu w szpitalu ("ciaza zagrozona") wycofywalam sie z forum. Poczulam sie pewniej pod koniec III trymestru i wtedy sie "uaktywnilam" ;-)

Dorka - buziaki dla Franusia na 6msc ***

reklama
Do góry