reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Was doczytać ,a to ledwo co od wczoraj wieczora:szok:Gratki dla Ulci z okazji półrocza:-).Z grzybem bezwzględnie trzeba walczyć ,a z gorączką u niemowląt to pierwsze okładami potem lekami jak nie ustępuje i sięga powyżej 38,5.Kasiula ja mam te łóżeczko do spania z rodzicami i na razie spoko było ale mimo ,że moja Amelianka jest kruszynką zaczyna być to ustrojstwo ciasnawe.Co ja zrobię????Bo np dziś w nocy obudziła się z krzykiem i wcale cyca nie chciała tylko tulenia potem jakieś rozmowy ją naszły potem cycanie potem sen znów cyc i pobudka.A takie wstawanie po kilka razy nie jest fajne:no:Kasiula łoże do ściany chyba przysunąć i od ściany dzieciaka kłaść.Ja chyba też dodatkowy materac rozłożę już sama nie wiem.Choć u nas cycek raz w dzień jest i dwa razy nocą więc jeszcze trochę i pewno bezcycowe dziecię się stanie:eek:Zaneta no w sumie i twojemu ślubnemu i tobie sen by nie zaszkodził:tak:mam nadzieję ,że obiad jednak jakiś będzie może coś szybkiego;-).Co do ewentualnego zajęcia się jakimś maluchem to nie wiem nawet ile by trzeba było wołać by wilk był syty i owca cała no i niestety moi znajomi sa w moim wieku ,a to wiek raczej bezdzieciowy:eek:.poszukam w necie i zobaczymy

reklama
Matko ile Wy produkujecie :-( :eek:
Standardowo się przywitam bo nie dam rady nadrobić wiecej niż 2 str. Wpadłam do domu włączyć ogrzewanie, bo mały stacjonuje od wczoraj u teściów :tak: Trzeba bylo Go eksmitować przy tych piecach...Wczoraj ogarneliśmy z M mieszkanie, ale i tak jutro czeka mnie powtórka bo tak łatwo nie pozbędziemy się pyłu :wściekła/y: Może nawet jeszcze teraz uda mi się kurze powycierać( a raczej to coś co jest znów na meblach):angry: No i żeby nie było małemu smutno to pojechaliśmy do teściów spać, a ten za nic nie umiał zasnąć. Czy to w dzien czy wieczorem. Po 1 widzi ze to nie jego "lokum", po 2 oni mają 24 st:eek: a mój pierworodny chowany jest w chłodniejszej temp. ok 21/22st. na noc czasami jest mniej. I śpi bez żadnych pobudek, no chyba że coś go męczy:sorry:
Biore się za malowanie mojej paskudnej gębuli :confused2: coby jakoś upodobnić się do społeczeństwa:-p Jak zostanie czasu to pobiegam ze szmatą, a jak nie to wio do pracy : Dry: No a na dodatek dzis mamy zebranie z dyrektorem :crazy: wiec pewnie w domu bede przed 22 :wściekła/y: Aaaa i jeszcze mamy wyjście na sport po zebraniu, ale ja serdecznie dziękuję! Sport to ja uprawiam regularnie!!! I to rzekłabym wyczynowy, zwie się ALAN :-D
Uleńko wielki cmoc od ecioci na tą 1/2 pierwszych urodzinek :*;-)

No to lecę! Wielkie buziaki dziewczynki :*
Mam nadzieje ze w tyg bede juz z Wami na bierząco :tak: No i te FB impresssskiiii :-( Uzależni,łam się :eek: :zawstydzona/y:

Azula a mam właśnie odsunięte łóżko od ściany bo też mam problem z wilgocią i dopiero co się jej pozbyłam i nie chce by wróciła..
Pieszczoszka trochę w tym prawdy jest o facetach :) nawet bardziej jak trochę hehe ale mój już mnie przepraszał kupił ptasie mleczko na te przeprosiny oraz obiecał poprawę więc normalnie już jest ... ja to nie potrafię się dłużej niż pół godz gniewać i sama jestem na siebie zła hehe
Niuska i litlenina uświadomiłam sobie jak bardzo trzeba pilnować tego mojego smrodka małego taki ruchliwy się zrobił że masakra i tak właśnie jak mówicie pewnie jeszcze nie raz się coś podobnego może zdarzyć (już mi troszkę lepiej )
suzi miłej pracy

Ja jutro muszę iść chyba z małym do lekarza by dał mi jakieś skierowanie na ćwiczenia bo mały krzywo trzyma główkę i jest nie kształtna ..

aga ona teraz bardzo mało wychodziła bo była chora.A jak juz wychodziłysmy to mysle,ze była ubrana odpowiednio.

Laura ma teraz 38.1 głowa dalej gorąca jak ogień ;/

kasiula u nas to samo :D Drzemy sie po sobie a za chwile już sie przytulamy:p

pieszczoszka ja bym obstawiała ząbki, u nas mały pierwszy raz temp właśnie dostał jak szły mu zęby cztery na raz jak miał 38- 38,5 to ja mu ibum dawałam bo żal mi go było nie marudził ani nic ale przylepa była niesamowita i do tego taki lejący się robił że szok więc ja nie czekałam tylko dawałam żeby bidulek się nie męczył.
suzi współczuję bałaganu i &&&& żebyście to szybko ogarneli:tak:

co do "spadania" dzieciaczków to u nas mały jak na razie jeszcze bez upadku ale to jest chwila moment można nie wiem jak bardzo uważać a jeszcze może się coś stać...
ale pogoda dupowata a zapowiadali że słoneczko ma być a tu dupa:baffled:

Pordukujecie tyle,ze opcji nie ma,zebym nadrobila.No po prostu nie dam w zyciu rady,musialabym spedzic godziny,a tego nie mam.
Wiec nie pisze nic wszystkim,tylko ogolne...trzymajcie sie cieplo :o*

byliśmy na dyżurze. lekarz młody, ale od razu miał kilka propozycji z diagnozą, zbadał Barta i wirusowe zapalenie.. ucha prawdopodobnie, mówi, że to urok przedszkola - miał dziś maaaasę maluchów z tym samym. podejrzewał anginę, więc chyba nie jest źle. antybiotyk jak Nutka tydzień temu - czterodniowy.

spiżarka pomalowana. roboty było i jest, bo pół kuchni zagracona majdanem majsterkowicza.. przynajmniej nie ja będę sprzątać;p idę, bo znowu pisk:/ uchhhh

kudłatcyh i &&:*

A faktycznie brak kolaboratów:-)No to ja też znikam && dla potrzebujących i zdrówka:tak:.Może jeszcze potem zajrzę ale nie obiecuję:-D

reklama
:********************************************************** Was :***********************************

Miałam ambitny plan Was poczytać ale jednak mój punktualny syn już się wybudza o_O nosz 2h z zegarkiem w ręku.
Wczoraj nocka dziwna... maly zaczął odwalać niewyjaśnione fochy na dyda, odwracał się do mnie tyłkiem i szedł spać po ówczesnej płakaninie...
Dziś w ramach ukończenia przez Gabrysia pół roczku poszliśmy na koncert do Filharmonii :D młody wytrzymał całą godzinę na koncercie, mimo że bardzo szybko zbliżała się pora jego spania... Oglądał dzieci, panów muzyków, poszedł pograć na gitarze... Teraz już wiem że mogę chodzić z nim na takie imprezy :D już był raz na czymś takim ze mną w brzuszku :D

Suzi skąd ja to znam... wyburzenie pieców to coś okropnego :/ u mnie wyburzali 3 :/ a dom był po tym do malowania...
Pieszczotka i jak Laurunia??? Ja Gabrychowi na gorączkę zakładałam prócz medykamentów jeszcze mokre skarpetki ewentualnie okłady wilgotne na łydki... &&&&&&&&&&&
zanetaa :****** dla maluchów...

Witam również nową mamę :D

Jak coś jeszcze znajdę do odpowiedzi to napiszę

BUZIAM :********

Do góry