reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Dziś właśnie dowiedziałam sie ze termin mojego porodu przypadnie na połowę kwietnia, poniewaz będe miala planowane cc na poczatku 38tc., ale i tak zostaję z Wami:)
Martaik a czemu kochana CC? &&&&&&&&&&&&&&&

Co tam dziewczyny u Was? Jak samopoczucie ?

Wszystko ok:) Rozmawialam z przyjacielem mojego meza ktory jest ginekologiem i pracuje w szpitalu w ktorym urodziłam Stasia i zamierzam urodzić jego Braciszka, w tym szpitalu rutynowo wykonuje się drugie cc jesli czas miedzy jednym a drugim porodem jest tak krotki a pierwszy porod byl cc. Jedynie na wyrazna prośbę pacjentki mozna probowac rodzic sn. Ja marzylam o drugim cc wiec jest mi to bardzo na ręke:) nie mniej jednak nie czekaja wtedy az rozpocznie sie akcja porodowa poniewaz skurcze mogłyby rozerwać macicę, wykonuje sie ciecie, gdy ciaza jest donoszona, czyli po zakonczonym 37tc. ja pierwsze cc zniosłam doskonale, mam wysoki próg bólu i szybciutko się goję, wiec mam nadzieje przezyc porod w miare bezbolesnie:) A co nie mniej wazne Stas urodził sie niewymeczony i pomimo wagi 2210 otrzymal 10 punktów, uwazam ze cc jest dobre takze dla dziecka.

Wszystko ok:) Rozmawialam z przyjacielem mojego meza ktory jest ginekologiem i pracuje w szpitalu w ktorym urodziłam Stasia i zamierzam urodzić jego Braciszka, w tym szpitalu rutynowo wykonuje się drugie cc jesli czas miedzy jednym a drugim porodem jest tak krotki a pierwszy porod byl cc. Jedynie na wyrazna prośbę pacjentki mozna probowac rodzic sn. Ja marzylam o drugim cc wiec jest mi to bardzo na ręke:) nie mniej jednak nie czekaja wtedy az rozpocznie sie akcja porodowa poniewaz skurcze mogłyby rozerwać macicę, wykonuje sie ciecie, gdy ciaza jest donoszona, czyli po zakonczonym 37tc. ja pierwsze cc zniosłam doskonale, mam wysoki próg bólu i szybciutko się goję, wiec mam nadzieje przezyc porod w miare bezbolesnie:) A co nie mniej wazne Stas urodził sie niewymeczony i pomimo wagi 2210 otrzymal 10 punktów, uwazam ze cc jest dobre takze dla dziecka.

ooo to super
wazne ze nic sie nie dzieje i ze jestes zadowolona :)

zgadzam się z toba jak najbardziej ja tez miałam pierwsze ciecie chociaz pragnęłam urodzic sama ,miałam bardzo wysokie cisnienie i zakonczyło sie cc teraz również chcę mieć cc, bardzo szybko doszłam do siebie mój synek był piękny, niewymęczony a i ja miałam spokój psychiczny że nie zaplacze sie w pępowinę czy jakieś niedotlenienie.pozdrawiam

ja też jestem nastawiona na cc - u mnie mlody w ogóle nie wszedł w kanał rodny, ja miałam pełne rozwarcie a on nie chciał,
po pierwszym cc się szybko podniosłam, młody był różowiutki, nie wymęczony, ja mam tendencję do bliznowców i sorry za dosadność, ale jakby miał mi się zrobić, to wolę na brzuchu niż w kroku jakby mnie nacięli...

Dziś właśnie dowiedziałam sie ze termin mojego porodu przypadnie na połowę kwietnia, poniewaz będe miala planowane cc na poczatku 38tc., ale i tak zostaję z Wami:)
Ja też czasami się tym martwie;) ale czasami jak mnie pociągnie to masakra:)

a dobrze
troche sie martwie ze nie mam zadnych dolegliwosci :)

No to dobrze że wszystko ok:) CIeszę się

reklama
ja chcialabym rodzic naturalnie
Xav rodzialm dosc dlugo i strasznie to bylo meczone, byl owiniety pepowina
ale i tak wolalabym sama urodzic, zreszta tutaj cesarki nie robia jak nie trzeba, wiec nawet jak bym chciala to i tak bym nie miala.

Do góry