reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

little nina jestem pod wrazeniem tej zwinnosci i szybkosci podnoszenia sie, ale super i filmik tez extra tez go ktorys raz ogladam. Rewelacja. Fajna ta mata piankowa
P.S. widze ze masz ciemna podłoge powiedz jak sie zachowuje w utrzymaniu czystosci bo wiadomo kurz widac raz dwa. Ja mam kolor taki posredni ale od zawsze marzyła mi sie taka podłoga ale mi odradzili i teraz załuje ze ich posłuchałam moglam ciemna kupic bo prezentuje sie pieknie :-D

Nie żałuje- jest KOSZMARNA. Zamiatała wieczorem- dzisiaj widać walający się kurz, jakbym tydzień nie sprzątała. Na dodatek niby miała byc wytrzymała a tu się rysuje z byle powodu. Chociaz wygląda cudownie jak jest czysta ;)

reklama
little-nina no własnie ten kurz najgorszy, ale i tak pieknie wyglada i juz z mezem rozmawialismy ze jak nam przyjdzie wymienic podłoge to bedzie to ciemna :) na to jakis jasniejszy dywanik shaggy i bedzie git :-D:-D:-D

Katasza:

Pieszczoszka
- ja tez mam od kilku dni infekcje intymna, smaruje sie clotrimazolem, efekty srednie, do gina isc nie mam jak (100 lat czeka sie na termin), z reszta potraktowali by mnie jak hipohondryczke, ze z takim badziewikiem przyszlam :-pOt, niemieccy lekarze ;-)A czy u Ciebie ta infekcja ni ejest troche na tle... psychicznym? Tzn. czy Twoj organizm nwi odreagowuje w ten sposob klotni z Seba o seks? Podswiadomosc potrafi platac figle :sorry2:

Little Nina - jestem pod wrazeniem, ze taki szkrab juz tyle umie!!!! :-) Ja sie na Twojej stronie z komsentykami nie rejesterowalam, bo nie jestem fanka takich przedswiewziec a przede wszystkim dlatego, ze mam swoje marki kosmetykow a tych tam na 100% nie rozdaja ;-)

Flaurka - badz laskawa wytlumaczyc mi kochana na czym polega wg. Ciebie zajmowanie sie polrocznym dzieckiem? Wg. mnie wlasnie na zabawie, noszeniu, przytulaniu itp. Nie widze roznicy miedzy normalnym spedzaniem z dzieckiem czasu a "odrwacaniem uwagi od zabkowania" :-pMoj tez jest ciekawy swiata, wszystkiego chce dotknac, uwielbia wyrywac mi wlosy, lubi obserwowac obcych ludz itd. Tyle tylko, ze jest bardziej towarzyski od Twojego najwyrazniej i na "boczny tor" nie chce byc odstawiany ;-)

Mysio ledwo się dzień nowy zaczął a ty tak wiek wypominasz ;-) Dziękuję

Nocka przyzwoita, pierwsze karmienie o 2 więc nie było źle. Dzisiaj wtorek więc idę do pracy i będę tam aż do wieczora. Mam jednak pomysł aby spróbować się umówić do wulkanizacji bi jakieś okienko mi się szykuje i wymienić wreszcie opony na zimowe zanim śnieg spadnie. Może się uda.

Ulę do żłobka dzisiaj tatuś odprowadza więc ja się na spokojnie wyszykuję do dopiero na 11 jadę do pracy. Wczoraj znowu Pani ją pochwaliła w żłobku, że nie płacze, ładnie się bawi no i ogólnie jest ok. Od dzisiaj będzie już na 3 godzinki zostawała ale muszę ustalić jakiś konkretny plan bo powrót do pracy się zbliża a wtedy będzie ok. 8 godzin zostawała.

No nic, idę na śniadanko. Miłego dzionka wszystkim
Super ,że tak dobrze w tym żłobku

łooo matko, co za noc.. oczywiście moja wyobraźnia wkręciła sobie misję i było "zabawnie", najfajniej było jak obudziło mnie potworne sapanie, warczenie, serce mi zamarło, cała zesztywniałam, wymyślałam jak uciekać z dziećmi.. po chwili zorientowałam się, że to Misiek chrapie:D spał z Bartim, na drugim końcu domu, więc dźwięk był troszkę zniekształcony:)

Katasza - najlepszego:)

no i lecimy do przedszkola:)
dobre !!! :-D:-D:-D

Hej laski:)

Katasza - gratuluje kolejnej gwiazdki - wszystkiego najlepszego:)

Pieszczoszka - to co reklamują przyda Ci sie rowniez, skoro tak często lapiesz grzybice, ale to po wyleczeniu tej infekcji - masz widocznie niedoleczona i wraca - franca jedna. Te tabletki bardziej zabezpieczają przed, niz leczą juz rozwiniętą grzybicę. Grzybica bardzo lubi tabletki anty - jak bralam kilka lat to kilka razy w roku łykałam też tabsy na grzybki:)) I to zaraża - partner tez musi je łyknac na wszelki wypadek. Nie uzywalam tabletek dopochwowych, tylko takie do lykania - dwie tabletki na cala kuracje - drogie, ale w moim przypadku było dobre - szybko przechodziło. Teraz mam spokój, ale i tak trzymam w szafce zapas z czasow ciaży - Nystatyne dopochwową.

A ja dzis nabralam wigoru jakos i idę z młodym na spacer polaczony z dzieciowymi zakupami - musze mu kupic posciel do babci, a jestem perfidna i popralam ta co ma i ją oddamy babci, a do domu kupie mu nowa:) Tamta kupowalismy nie wiedząc, czy bedzie JUlka czy Lulek i jest beżowa, teraz kupię mu wsciekle niebieską;) Normalnie musze kupić prawie cala wyprawkę i czuje sie jak w ciazy, jak to sie z radoscia myslalo o tych zakupach:)

Mimo tego zlego co gdzies czytałam o tych puzlach piankowych na podloge, zastanawiam sie czy mu ich nie kupic, bo u babci na podlodze panele z lat 90tych, a pod spodem beton i ziemia - parterowy domek bez piwnicy. Cos jeszcze przychodzi Wam do głowy co mozna na ta podłoge dac, zeby maly mogl sie tam bawic?

Kocham moje dziecko rano - wstal, pousmiechal sie i bawi sie sam juz godzinke - żeby on tak caly czas, to brałabym go ze soba do pracy:))
Zamiast puzzli piankowych lepiej jest kupić matę modułową .
To puzzle te ,które kładą np : w siłowniach ,fitnessach czy salach zabaw

Bezpieczne puzzle dla dzieci z pianki Eva to takie :

Mata Piankowa - Puzzle ANIMAL TESSEL T002 - Zabawki dla dzieci i akcesoria.

Zamiast puzzli piankowych lepiej jest kupić matę modułową .
To puzzle te ,które kładą np : w siłowniach ,fitnessach czy salach zabaw

Bezpieczne puzzle dla dzieci z pianki Eva to takie :

Mata Piankowa - Puzzle ANIMAL TESSEL T002 - Zabawki dla dzieci i akcesoria.

Te też widziałam, ale są koszmarnie drogie. Tu mata 1x1m kosztuje 200zł, ja zaz 1,8x1,8m (prawie ;) ) dałam 50zł, a też jest bezpieczna właśnie.

Little Nina - jestem pod wrazeniem, ze taki szkrab juz tyle umie!!!! Ja sie na Twojej stronie z komsentykami nie rejesterowalam, bo nie jestem fanka takich przedswiewziec a przede wszystkim dlatego, ze mam swoje marki kosmetykow a tych tam na 100% nie rozdaja

Hehe, szkoda. Kurde, z tego co widziałam to mają fajne te paczki ale nie moge nikogo namówic na rejestracje, a szkoooda. Nawet myślałam o zamówieniu normalnie, za kasę, ale z drugiej strony teraz tyle wydatków jest że troche mi żal, bo naprawde fajne kosmetyki mają.

Ostatnia edycja:
Kugela - no u mnie nie ma szans bym poswiecala mu tyle czasu co Ty swojemu - cale szczęscie on nie wyglada na nieszczesliwego jak bawi sie sam - wlasnie skonczylam 1,5h prasowanie - maly bawil sie na lozku obok i jak zaczynal sie nudzic to mu spiewalam i zmienialam zabawki czy pozycje. Dla mnie i u mnie zajmowanie sie dzieckiem musi polegac na jak najbardziej zblizonym do normy spedzaniu dnia - normalne czynnosci i dziecko mi w tym towarzyszy - wiadomo - bez zabawy sie nie da, ale nie jest tak, ze mam mozliwosc poswiecania mu 100% swojego czasu kosztem innych spraw - jakbym go tak nauczyla to nie mialabym serca i sumienia wrocic do pracy. Mozesz sobie to nazywac odstawieniem na boczny tor, według mnie jest to normalna relacja - nie każdy ma tyle czasu i cierpliwosci do dziecka - spanie na mnie odpada - wtedy jak on spi ja mam duzo innych spraw.

No i chyba nie czuje sie odstawiony, bo jest pogodnym dzieckiem - nie robi akcji z placzem - na fochy szybko reaguje - tyle tylko, ze reakcja nie musi u nas oznaczac noszenia na rekach czy sadzania na kolanach.

Dokładnie cena jest powalająca ,ale funkcjonalność też jest większa.
Aktualnie rozglądam się za taką matą jak ma little nina ,ale nie mogę jej nigdzie dostać...

mni etez sie podoba mata little niny bo ta pianka jest fajna-inna niz pozostałe maty i jest gładka i nie jest taka pstrokata tzn chodzi mi o te literki na matach. Oczopląsu idzie dostac :-)

reklama
Do góry