reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

kugela gratuluję ząbka :) ja też tak emocjonalnie podchodzę do tego typu rzeczy. Kto by pomyślał,że tak będę się wzruszać. macierzyństwo zmienia jednak :)

zanetaa życzę okresu. Ja pod koniec lipca te mirenę założyłam i od tego czasu okresy miałam 2-pod koniec sierpnia i na początku października,teraz też się czuję jak przed @ ale póki co krwawienia brak ;/ a nastrój -szkoda gadać,awanturuję się o wszystko do Sławka,płaczę ciągle o byle co.

Co do kremów na odparzenia to ja tu osttanio dostałam dla córki krem o nazwie canesten-odpowiednik polskiego clotrimazolum (w pl kosztuje grosze) i tez super jej pomógł.

marrisam Adaśko często kręci główka w lewo i prawo przed zaśnięciem.

Młody ostatnio przy okazji ząbkowania (u nas drugi ząbek na horyzoncie,tuż pod dziąsłem ale jeszcze nie przebity) ma znów te czerwone plamy na szyji,na bioderkach i pod kolanami,do tego kilka plam na główce,ciągle się drapie,czasem do krwi,dostałam tu do smarowania oprócz emolientów sterydy-te pomagają szybko-ale one nie leczą a jedynie poprawiają wygląd skóry i przynoszą ulgę,do tego skóra się ponoć od nich uzależnia bo po odstawianiu znów zmiany wracają no i jest kilka efektów ubocznych-więc to jest takie trochę błędne koło,staram się stosować je jak najrzadziej ale czasem bez tego się nie da. Trochę mnie to dołuję,bo lekko nie jest. Trafiłam na super stronę na temat azs,jest tam kopalnia wiedzy na temat tego dziadostwa,do tego forum i kupa info no i wcale mnie to nie pocieszyło,mimo,że piszą,że da się z tym żyć,no ale jest ciężko. Z tego powodu też ciągle chodzę i ryczę-nie jest łatwo i lekko patrzeć jak dzieciak się drapie i cierpi,mimo,że i tak przy tym jest mega dzielny.

reklama
hej dziewczyny mnie nie bedzie jakiś czas na forum i na kopie bo wczoraj mały łapką wylał zimną kawę moją na laptopa i kompa szlak trafił a ja jestem wściekła na siebie bo szkoda mi laptopa a traz trzeba kupić drugi a są inne wydatki . Teraz pisze od teściowej bo jesteśmy na obiadku Miłego dnia dziewczyny Pozdrawiamy :):-D
Tyle napisałyście przez 2 dni że nie wiem jak to doczytam i kiedy ..:-D

Witam,

Pieszczoszka - dużo bym dała za 4 pobudki :baffled: ja spałam dzisiaj tylko 4 godziny z przerwami - kolejne ząbki idą, Krzycho jęczy nawet przez sen śpiąc pomiędzy nami, potrafi też śpiąc płakać... Więc serio, nie grzesz :-D:-D Bo chętnie się z Tobą zamienię - już nie pamiętam co to znaczy przespać nockę :baffled::baffled:

Zanetaa - Kochana, życzę Ci z całego serca @ i widzę, że Hanusia przemieszcza się tak, jak Krzyś :-D

Jedziemy dzisiaj mieszkanie obejrzeć. Masakra, tak strasznie żal mi Krzysia, że chyba kupię mu Viburcol - na takie nocki jak dzisiejsza - bo ani on nie śpi biedny, ani my przy nim :no::no: A ja od środy do niedzieli w nocy sama na posterunku, bo Maciek wyjeżdża... Więc może być kurde ciężko...
W dalszym ciągu jestem na diecie, już jest mnie 6 kg mniej - Pieszczoszka może i Ty się skusisz? Razem będzie raźniej :-D Mam super motywację obi tak zgubić ten cały zapas, który się uzbierał :-)

Odstawiłam kaszkę mannę - nie pojawiła się już ani jedna kwaśna kupka :no: Spróbuję mu podać ten gluten w formie biszkopcików, Maciek wczoraj kupił jakieś Petitki Biszkopty dla dzieci, więc może to lepiej przyswoi. No i chyba najwyższy czas na podanie żółtka do zupki... Tylko muszę najpierw podać żółtko - żebym wiedziała w razie czego co po czym, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Buziaczki :*

edit: marisamm - mój tak nie kręci głową, mój za to namiętnie przed zaśnięciem mnie głaszcze i poklepuje :p

Ehh, nie mam czasu pisać, za to podczytuje was regularnie

Piotrek namiętnie kręci głową i widać że mu sie to podoba. Jak jest w foteliku to kręci aż mu sie oczy przymykają, ale widać że się śmieje.
Poza tym wspaniale się czołga, buja na czworakach i siada bokiem. Ehh... a walnięta neurolog stwierdziła że ma poważne wady i jest opóźniony w rozwoju :wściekła/y:

little wrzuć fotke twojego malca jestem ciekawa jak teraz wyglada:)

Dziś obniżyłam lóżeczko(czas najwyższy w końcu to już 7 miesięcy) i dałam nowy ochraniacz na szczeble(jest taki duzy ,ze bede musiala wstawać zeby zobaczyć Laure)zdjełam też baldachim bo mnie wkurzał jakoś i strasznie kurz na nim siadał i musiała często go prać!

Witajcie!
Nie nadrobie Was za nic na swiecie.Brak mozliwosci przed siedzeniem na pc.
Ostatnie pare dni czuje sie bardzo zle,dostalam strasznej @,dzis myslalam ze "zejde",ale to tylko dolaczone do bolu kregoslupa.W piatek mam rezonans magnetyczny calych plecow,licze ze to tylko pozostalosc po latach akrobatyki artystycznej i dwoch ciazach,a nie jakas "nowosc".Byle do piatku.
A we wtorek idziemy z Leo na kontrole serduszka i prosze o trzymanie kciukow.Maly nadal sie budzi w nocy raz na jedzenie 2-4 rano,ale spi sporo i w dzien i w nocy,wiec nie narzekam.Dzis Leo skonczyl 7msc,ale ten czas leci,prawda?:-)
Koncze i ide sie polozyc.Przepraszam,ze tylko tak egoistycznie o nas,bez doczytania Was..ale mysle non-stop :o*

100_0500.jpg

reklama
witajcie majóweczki!
u nas dzien minał bardzo sympatycznie , Olka nawet grzeczniutka była, ładnie w dzien pospała co jej sie rzadko zdarza. Mam nadzieje ze zagosci to na dłuzej :-D
marisamm mogłabys wrzucic zdjecie Twojego pokoju z ta fototapeta?
buziaki dla Lauruni i Leo na 7 miesiecy
Wiolka1509, Joasia79, Patina26 dla Waszych maluchów cmokasy z okazji pół roczku
Fiore duzo zdrówka
little nina super ze Piotruś tak zdrowo sie rozwija

Do góry