reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czarnula gratulacje

fiore
piekne "papa", u nas Olka mowi "mama"- jak placze, z takiej bezsilnosci:))

Ja znowu bylam u siasiadow, o 2 w nocy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, wyszli gdzies o 21 i przyszla z dzieciakiem o 2 i znowu sie zaczelo bieganie, skakanie. Jak zapukalam do drzwi to myslalam ze z drzwiami wejde...no co za******.
Niewiem jak to dzis bedzie, az sie boje...

Olka urzadzila sobie swoja przedpoludniowa drzemke, wstanie i pojdziemy na jakis spacer, choc wiatrzysko okropne ale sloneczko swieci..

Milego dnia

reklama
Fiore- :* dla Leo

Czarnula - gratuluję ząbasków:)

u nas dalej leje, a ja po kłótni z mężem, już długo nie wytrzymam, dziś akcja pt "dlaczego pieczesz szarlotkę dla babci na imieniny, a nie gotujesz obiadu?" co z tego, że była 12, a w planach miałam kluski, które by mi zeszło ugotować w 30minut, nie wytrzymałam i wydarłam się, że też jest w domu i nic nie robi poza grzebaniem w dwóch komputerach (znajomej i siostry), więc niech sam sobie gotuje- i gotuje, mi na złość krupnik, bo wie, że go nienawidzę. kij mu w oko, zrobię sobie kluski. i jeszcze się nie odzywa, jakby to była dla mnie jakaś strata.. ehh, nie będę marudzić, udam, że go nie ma - jest w pracy, jak zwykle.

pieszczoszka tutaj policja nie przyjezdza do takich spraw, musisz zalatwic to z zarzadca budynku, a oni sa zdania, ze oprocz wyslania im list nic nie moga zrobic. Mam cicha nadzieje, ze dzisiejsza nocna wizyta pomoze cos a jak nie to niewiem:-(

Dziekowac,dziekowac za Leo.Smiac mi sie chce,bo on tak fajnie wypowiada te "slowka",u nas tez czesto jakies baba,mama,ale tak sobie bez znaczenia,a tu po uslyszeniu powtarza "papa"...no i kiedys przyjdzie czas,ze zacznie ze zrozumieniem,chociac mu pokazuje zdjecie taty i mowie,a papuzka powtarza ehehe ;-)Wlasnie polegl,po podwojnym obiedzie,za to jego siostra nadal gania chociaz powinna spac :dry:
U nas bez sniegu,jeszcze by tego brakowalo!,ale za to od 2och dni pada i jest tak szaro-buro.Po poludniu idziemy na przyjecie do 4 latka.Pisalam wczesniej,ze musze obejrzec nasz nowy pojazd.Otoz po wielu przebojach do nas dotarl-majac nadzieje,ze jakas "nowa kupa" sie nie pojawi(mniejsza z tym,przeboje przebojami).Musielismy zmienic samochod,bo juz stary padl calkowicie,no ale mial swoje lata i przebieg.Udalo nam sie znalezc uzywany,ale w dobrym stanie i za tanio i tak oto mamy Ford Mondeo SW Ghia...jak ja to bede prowadzila,to pojecia nie mam.Do naszego Fiat Punto '96 bylam przyzwyczajona,ten to dla mnie za dlugi :-( U nas niestety,ale samochod to koniecznosc.
Uciekam Kobietki,poloze sie na chwile,bo trzeba sie przygotowac na szalence popiludnie w grupie malych dzieciaczkow i ich mam (prosze o kciuki niech mnie nie poniesie,bo wiekszosc to ze "smrodkiem pod nosem",a ja mam tolerancje zero:-p)

Witajcie ja tylko na chwilkę bo jestem na weekend z Julią u moich rodziców i czas poświecam na ploteczki z mamą:-)Chciałam się tylko pochwalić że my tak jak Czarnula:-) mamy 2 dolne jedyneczki które wyszły albo wczoraj wieczorem, w nocy lub dzis raniutko bo młoda obudziła mnie o 6:30 z takim płaczem jak nigdy. Czyżby zagadka ostatnio nieprzespanych nocy została wyjasniona? Jestem szczęśliwa:-)
Miłego dnia dla wszystkich zamelduje sie pewnie w poniedziałek jak wrócimy do domu:-)

reklama
Witajcie, właśnie nakarmiłam Olę i 5 minut na bb. A tak a propo, Ola coraz mniej w dzień chce cyca - Wasze też tak mają?

Co do budowy - posadzka wylana:-D i zakaz wchodzenia na górę do środy, mąż przynajmniej odpocznie bo tyrał tam ostatnio cały czas kiedy nie był w pracy.
Co do mieszkania - mieszkaliśmy z moimi rodzicami półroku - masakra, z teściową wystarczy mi tydzień raz do roku w jej domku letniskowym i wracam bardziej zmęczona niż tam pojechałam:-D
My mieszkamy w swoim domku, który jest na 1 działce z rodzicami - 4 m nas tylko dzielą.; Jak to mój mąż mawia, mamy najlepszy monitoring w mieście 24h/dobę i za darmo czyt. obserwacje mojej mamy:)
Tak jak już nie raz pisałam, na dole mamy 1 pokój, kichnie, łazienkę, korytarz i wiatrołap i z tego korzystamy od 6 lat jak się uda to do świąt wejdziemy na góre, a tam 4 pokoje, garderoba i łazienka (łazienki nie wykańczamy na razie z racji braku kasy), już się nie mogę doczekać.

Katasza, trzymajcie się.
Suzi, zdrówka
I dla wszystkich potrzebujących &&&

Do góry