reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Rurka, bardzo dobrze ze sie ujawniłaś:) razem razniej:) ja zarowno w tej jak i poprzedniej ciazy objawow nie miałam wcale:) a mam zdrowego, madrego synka:) poza tym na koniec 10tc. narzady Maluszka sa juz w pelni ukształtowane, organizm zwalnia a nieprzyjemne objawy mijają. wiele z dziewczyn na naszym forum rowniez pisze o zanikajacych juz objawach. na pewno wszystko jest dobrze;)
Dziewczyny, jak dotykam mojego brzucha to czuję obolałą macice, czy powinnam sie tym niepokoic?

reklama
martaik,wielkie dzięki!
naprawdę mnie uspokoiłaś.tego mi dzisiaj było trzeba.to moja pierwsza ciąża więc wszystko analizuję 5razy.na dodatek mąż pracuje od rana do wieczora.cała rodzina w Polsce.znajomi zapracowani i jak siedze sama to czasem czarne scenariusze mam przed oczami.a tak bardzo mi zależy:)muszę częściej zaglądać do Was bo stwierdziłam,że bardzo miło tu u Was:)

:) zachęcam do częstych odwiedzin, tutaj na majóweczkach skutecznie odpędzamy czarne myśli:) wiem jak to jest byc w pierwszej ciąży, ale szczeze mowiac w drugiej nie jest lzej:) ja tez strasznie sie stresuje, tez bardzo mi zależy. myślę jednak ze juz pozostaniemy w takim składzie w jakim tu jestesmy:) ostatnio docierają do nas same dobre wiadomości i oby juz tak zostało;) pamietaj ze jak masz jakiekolwiek wątpliwosci to mozesz o nich pisac i z pewnoscią znajdzie sie ktos kto je rozwieje:)

MARTAIK - Widzę, że znalazłam kogoś na ten sam termin - nasze dzieciaczki mają w brzuszku tyle samo tygodni ;) Jeśli chodzi o dolegliwości to mi też jelita harcują , pozostałe nieprzyjemne objawy powoli mijają, chociaż leniuchowanie popołudniowe nadal mi służy. Z dolegliwości które jeszcze mi doskwierają to huśtawka nastrojów, ale mój mąż i dzieciaki powtarzają, że wszystko będzie dobrze i muszę w to wierzyć ;)

Mada, fajnie ze mamy ten sam termin:) choc moj termin tak na prawde bedzie o 3 tygodnie wczesniej poniewaz na koniec 37tc bede miała cc, ale dzieciaczki rozwijaja sie rowno;) ja mam wieczna czkawke od 2 miesiecy;) i nieustającego lenia:) ale tak poza tym czuję się dobrze:) nie narzekam:) a ile masz Dzieciaczków? ja takze wierzę że bedzie dobrze, ze wszystkie na majoweczkach za pół roku bedziemy ściskac nasze Skarby.pozdrawiam

witam was
wpadłam tylko wam powiedzieć że plamienia ustały i mamy się dobrze
myślę po cichutku że za nami już to najgorsze i teraz to już będzie z górki
pozdrawiam was cieplutko ( a przyda się bo u nas już prawie zimowa temperatura) 3majcie się
do następnego klikania:-D

wróciam jakis czas emu od gina i czuje lekki niedosyt. No zbadał, zrobił cytologię, usg, zlecił mase badań i kazął przyjsć za 5 tygodnni. Nawet nie zapytał jak się czuję. Zaświadcznie do pracy wybłagałam, bo nie mam zamiaru dyżurować na korytarzach gdzie w dzikim pędzie spędza jdnocześnie 300 dzieci. Karty ciązy nie ząlozył. Jak poprosiłam to dostałam czystą do wypełnienia :szok: bo niby on nie ma tam na razie co wpisać, ale mógł się chociaż podstęplować. To co wiem to wiem z wydruku z usg.
Jedyny pozytyw to mam płytę z usg! z 10 minutowym nagraniem pomiarów hehe
ehhh no a to wszystko za bagatela 285zł :eek:

a w sumie najważniejszego nie napisąłam - dzidzius ma 8mm, wg om termin 28,05 a wg usg 3,06
serduszko malutkie ale bije

Kilolek, najwazniejsze ze serducho bije:) domyslam sie za taką kwotę człowiek oczekuje czegoś więcej, ale przynajmniej wiesz ze wszystko jest ok:)

reklama
a no własnie państwowo to bym się nei zdziwiła.
Tak sie zastanawiam czy jak zechcę iść na zwolnienie to czy będzie robił problemy. A. mówi,z ę za takie pieniądze to nawet nie ma prawa :-p ale ja się obawiam

Do góry