reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

vilmaq zgadzam się z Tobą co to spraw ślubu to nie jest jakimś priorytetem my mieszkamy ze sobą 2 lata już zdążyliśmy się dobrze poznać z każdej strony hehe a zaręczeni jesteśmy od kilku miesięcy i zdecydowaliśmy się na dzidzię a ślub za rok może dwa zobaczymy powiedziałam mojemu że ślub dopiero jak odzyskam figurę po porodzie żeby móc wcisnąć się w ładną sukienke;-)

dziś o 15.15 mam wizytę u gina i już troszkę się stresuje czy na pewno wszystko jest ok....

reklama
no i jestem...
ciężko mi powiedzieć, czy jestem zadowolona, czy nie..
położna mnie zważyła, zmierzyła, spr. badania - miła i życzliwa jak ostatnio.. Lekarz na samym początku przyczepił się do mnie, dlaczego nie powiesiłam kurtki na wieszaku (cóż, przeprosiłam i powiesiłam). zbadał mnie i oświadczył, że ciąża się rozwija, macica rośnie, wszystko w porządku. wypisał lek ziołowy na mój pęcherz i dał skierowanie na USG.sprawdził badania, wyraził zgodę na wyjazd i ustalił wizytę na 4listopada (uważa, że to późno, ale najpierw nasz wyjazd, a później Wś). oczywiście jakby coś się działo, to telefon i wizyta.
USG ustaliłam na 17.10, ale coś czuję, że na zdjęcie liczyć nie mogę, więc pójdę także prywatnie..

a co do mdłości to widzę, że jestem jedną z nielicznych które tego problemu nie mają od początku ciąży może ze 3 razy było mi troszkę nie dobrze ale to jakoś na początku a teraz cisza z tym.
A co do apetytu to u mnie jest spory.... są rzeczy których teraz nie ruszę bo mi nie smakują ale to jest kilka jakiś tam produktów szał mam na punkcie owoców muszę je mieć cały czas w domu mandarynki,winogrono,jabłka i ostatnio zakochałam się na nowo w kiwi:-) z jedzeniem to też wszystko zależy od dnia u mnie

ja mam już 2 zdjęcia maleństwa z usg które miałam robione dopochwowo i dziś dostanę trzecie jeśli wszystko będzie ok.Do lekarza chodzę prywatnie wiem, że to niestety kosztuje ale zawsze chodziłam do gina prywatnie i nie zamieniła bym tego teraz tym bardziej, że mojego już dobrze znam.

Hey ;))

Ja jestem mężatką od 4 lpica , czyi 3 miesiące ;) mój moz to wariat i oswiadczył mi sie po 4 miesiacach :rofl2: z tym , ze czekalismy 2lata do slubu.
dorka, mi ie wydaje ze to jest najlepst sposób przed slubem , zamieszkac razem i sprawdzic siebie nawzajem. Bo czasami pary zamieszkaja ze soba dopiero po slubie i wychodzi szydło z worka ( oczywiscie coniektóre przypadki) ;)

U nas też szybko było. po 2 miesiącach znajomości postanowiliśmy razem zamieszkać,po pół roku mi się oświadczył a po kilku kolejnych miesiącach już byłam w ciąży-planowanej.

Kremu na rozstępy na razie nie używam ale stoi w łazience wiec pewnie wkrótce zacznę-ja mam z avonu i jak dla mnie się sprawdził super,mam bardzo mało rozstępów po poprzedniej ciąży i ten krem bardzo ładnie mi je rozjaśnił i sprawił,że są blade i mało widoczne.

A ja zostałam sobie dzisiaj w domku:) Zadzwoniłam dzisiaj do pracy i poprosiłam o dzień urlopu. Wczoraj wieczorem czułam się fatalnie i stwierdziłam, że w imię czego mam się znów dziś męczyć. I tym sposobem mam dzień lenia:) Tak jak mi doradzałyście zadzwoniłam wczoraj do gina i przesunęłam termin tego usg genetycznego - idę 28 października i już się nie mogę doczekać:)
Co do kremów na rozstępy to ja w poprzedniej ciąży używałam oliwki z rossmana i nie mam rozstępów. Teraz kupiłam balsam z tej samej serii (wygodniejszy niż oliwka jak dla mnie choć nie wiem jak ze skutecznością).
Kończę na ten moment bo zaraz ma przyjechać fachowiec do pralki - zepsuła mi się :)
trzymajcie się i powodzenia na wizytach:)

Mój mąż oświadczył mi się po 3 latach znajomości, po 5 wzielismy slub i tym sposobem od dwoch lat jestem mężatką i nie żałuję:) choc czasem bywa pod górkę ale i tak się kochamy:)
Z rozstepami jest chyba tak ze jesli ktos ma sklonnosci do ich powstawania to bez wzgledu na krem wyjda, a jesli nie to nie. Ja w poprzedniej ciazy niczego nie stosowałam a nie mam ani jednego rozstepu:) ale miałam wtedy mikro brzuszek, zobaczymy jak bedzie teraz...obecnie smaruję oliwką:)
Zaciskam kciuki i czekam na dobre wiesci z wizyt:)

joasia to widze ze hop siup i u Ciebie ;-) My tez bardzo szybko ze sobą zamieszkalismy, chyba miozna powiedziec od razu , tzn pomieszkiwałam u K az w koncu doszłam do wniosku ze nie ma sensu wynajmowac dwoch osobnych mieszkań. U nas moze tak szybko poszło , moze daltego ze maża poznałam rok wczesniej i od roku walczył o moje względy a ja zdecydowanie byłam na NIE. a potem jak mnie hukło tak juz jestesmy razem do dzis :)

co do rozstepów wiadomo , albo sie ma rtendencje alebo sie nie ma , ja u siebie nie zaobserwowałam rozsteów zadnych ale dmucham na zimne i bede spokojniejsza uzywajac jakiegos kremiku :)

dziewczyny powodzenia na wizytach!
ja sama biegnę dziś do położnej o 4 i w końcu będę miała swoją kartę ciąży hihihi
Dla nas sprawy prawne są bardzo ważne i jak maleństwo pierwsze było w drodze to braliśmy cywilny a później kościelny, mamy super księdza więc było to dla nas duchowe przeżycie które do końca moich dni zostanie w pamięci:-) No i to piękne założyć tą jedyną suknię i być królową wieczoru :-p raz w życiu takie spełnienie marzeń małej dziewczynki. A że nasz ksiądz przepowiedział urodzaj w naszej rodzince to czekamy na trzecie szczęście:-D
na rozstępy oliwka najlepsza choć Mustela też super. Najlepiej wcierać po prysznicu lub kąpieli.
wikasik dobrze że Wam się kruszynka pojawiła bo faktycznie z adopcją przesrane
miłego dnia

reklama
Z tymi rozstępami to różnie bywa. Ja w poprzedniej ciąży mało co stosowałam-sporadycznie się smarowałam. Nie miałam ani pół rozstępu-do czasu. Ok 2 tyg po moim porodzie przyleciała do nas moja siostra,mówi pokaż brzuch,w szoku była,że rozstępów brak. Tydz później przebierałam się przy niej a ona do mnie z tekstem,że mi rozstępy wyszły. tak nagle 3 tyg po porodzie. Ale na szczęscie mało ich było i nawet w miarę szybko zbledły bo wtedy od razu krem zaczęłam stosować.

Do góry