reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

zaneta czy ja wiem czy sama sol? moje jakos nie bylo szczegolnie słone...
Ale wiadomo każdy ma inne wyczucie smaku jedni lubią to a inni nie:)
z papierem dobry pomysł :)

pieszczszka sprawdź w składzie ile tam jest chemii...
Masakra :szok::sorry2::sorry2:

Witam się .
Doczytałam troszkę .
Dziewczyny dzięki za kciuki.Wczoraj nie dostałam sie do chirurga ,więc dziś prywatnie jadę do kliniki ,bo nie fajnie z tą nogą .:-:)-(

Wspólczuję nieprzespanych nocek .U nas ze spaniem super.
Kolacja była wyjątkowo późno ,bo o 23 ,ale mała obudziła się dopiero o 6 rano ,najadła się i dospała do 8.15 .Wstała ze śpiewem i gaworzeniem na pysiu :-D:-D:-D
miłego dnia

reklama
Witam i ja Was mamusie:-) U nas noc też kiepska młody o 2 sie obudził i dopiero o 4 zasnął a teraz dosypia...
I już po weekendzie dość nerwowym jak dla mnie , w sobotę teściowa mi strasznie ciśnienie podniosła, była w szpitalu tydzień czasu ale zrobili badania tylko i już w piątek wróciła i wydzwania że bardzo tęskni za małym ,i w sobotę przyjechała wpadła jak burza na pół minuty i pojechała nawet nie wiedziałam kiedy , ja sobie myślę babka po hu...oczekiwałam że chociaż pół godz zajmie się małym bo mieszka blisko nas a ciągle czasu nie ma ..
Ale widać jak to sie mówi , umiesz liczyć licz na siebie .....Więc pomoc to ja mam na prawdę super a tak sie zapowiadała że ona będzie małym się zajmować jak się urodzi..
Wkurzyła mnie strasznie ta sytuacja bardziej mi się przykro zrobiło...ale tak jest z rodziną ...
Monisia świetny filmik uśmiałam się :-)
Ja też muszę poszukać jakieś krzesełko do karmienia ...

Witajcie,
wczoraj pojechaliśmy do Kołobrzegu i w końcu spędziliśmy normalny dzień. Była przepiękna pogoda, ciepło niczym w lato, kurtki były zbędne. Spacerowaliśmy po plaży, zjedliśmy obiad i wypiliśmy dobrą kawę, później zakupy i do domu. Niedzielę zaliczam do bardzo udanych. Porozmawialiśmy i zobaczymy jak to będzie się dalej toczyło. Oby dobrze - dla naszej córeczki.
Ninka niestety morza nie zobaczyła, bo spała, a i tak niewiele było widać, bo mglisto strasznie. Za to w galerii wszystko było super i nawet obcy, którzy ją zaczepiali. Nosiłam ją w nosidełku, była wniebowzięta.
Poszła spać ok 20.00, nakarmiłam ją przed północą ale i tak wstała po 3, później przed 7. Więc noc średnia, ale nie najgorsza.
A teraz zabieram się za ogarnięcie mieszkania i prasowanie :szok:, bo jutro do pracyi przyjeżdża moja mama, więc niech dom wygląda jak dom a nie jak składzik. Chyba by mi się przydała perfekcyjna pani domu, ale nie na przeszkolenie, mogłaby sama się wziąć do roboty i mi posprzątać.

Miłego poniedziałku dziewczyny!

Masz rację Pieszczoszka, ale ja próbuję jej unikać chociaż trochę i tak np nie uzywam żadnych zup w proszku, sosów z torebki i żadnych fiksów, wolę ugotować zupę na kości, sos zaprawić zasmażką a kurczaka przyprawić własną mieszanką przypraw. Chociaż staram się unikać glutaminianu sodu to się do końca nie da, wiadomo.

annte dokładnie tak.Też nie używam żadnych polepszaczy a zwłaszcza w kostkach i sosów z torebek .
Vgetę również robię sama bez żadnych polepszaczy i jest dużo dużo lepsza niż te kupne.
Przepis jak ktoś chce to mogę podać ;-)

a ja używam gotowych sosów, ale tych bez konserwantów. oczywiście to nie to co swojskie, ale w domu nie zrobię np sosu do zapiekanki makaronowej, no po prostu nie wychodzi. do spaghetti, śmiet. - ziołowy, pomidorowy, pieczarkowy robię sama. vegetę lubią chłopcy, więc mamy, ja wolę sól.
As - poproszę przepis:)
dziś na obiad pieczeń rzymska - jak kupię jajka (mamy kury, ale babka woli rozdawać jajka ciotce i matce) i pieczarki. myslicie, że będa do niej pasowały ziemniaki?

reklama
Do góry