reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

ja też już robiłam ten papirus właśnie czosnkowo-ziołowy i szczerze to średnio i mi i S smakowało.
anik nie przejmuj się tym co teściowa gada tym bardziej że go miesiąc czasu nie widziała!

reklama
Pieszczoszka - mi papirus nie smakuje - za duzo ma przypraw, po prostu sama sól, ale robię sobie sama papirus:) posypuję przyprawami pierś i w papier do pieczenia, na patelnię i to samo, tylko smaczniej i taniej;p

anik - uważam, że powiedzieć, że niemowlak jest gruby, to tak jak powiedzieć, że kobieta w ciąży jest gruba. tego po prostu się nie mówi/myśli. tak musi być. zaproponuj teściowej żeby się położyła na pół roku, Ty będziesz ją karmić, a ona ewentualnie porusza troszkę rękami i nogami - zobaczymy, czy czasem sobie nie przytyła. do tego macie rację - kiedy dzieciak zacznie chodzić i rosnąć wzdłuż to już tylko dzieci, które są nieprawidłowo karmione będą grube. widzę Barta - wysoki (od zeszłej zimy urósł 2 rozmiary!) i szczuplutki.

i tyle pamiętam.. A! Wikasik - specjalnie piszesz o tej lemoniadzie, bo my takiej nie możemy! jesteś okrutna;p
mgła taka, że nie widać domu sąsiada.. a my zaraz maszerujemy do przedszkola.. dziś Barti idzie w kurtce zimowej, bo nie mam serca go brać w tej cieniutkiej..na kamizelkę też za zimno..
grzejnik nam wczoraj strzelił - zalało nas, dziadków i oczywiście afera, a najlepiej - dziadki chciały wstawiać grzejnik za duży i żeby 60cm wystawało w oknnie.. idioci! wróciliśmy z wycieczki i takie nerwy miałam, że aż mi oko drgało...

witajcie! noc koszmarna prawie wcale nie spałam, Ola dzisiaj przeszła sama siebie...o 4 rrano obudziła sie i chciała zabawy :szok: Co do papirusa to miałam z papryka i musze powiedziec ze mi to nie smakuje bo za mocno przyprawione, maz zjadł ale go nie powaliło i tez stwierdził ze za duzo przypraw to ma. Musze wypróbowac te z ziołami bo kupiłam dwa opakowania i teraz ktos to musi zjesc.
Martusia super ze sie chrzciny udały
Monisia jak to faktycznie działa usypiajaco to tez poprosze :)

Witam sie i tutaj;-)
u nas nocka średnia... trzeba było lordowi smoka podawac bo wypluwał ...i tez cos dzisiaj wczesnie mial ochote na zabawe bo juz po 5 ...po czym zasnal na godzinke i my juz od 6.30 na nogach:eek:

Witajcie w mgliste przedpołudnie.
Udało nam się porozmawiać i co nieco sobie wyjaśnić, ale nie do końca mnie to satysfakcjonuje. Lepszy rydz niż nic z drugiej strony. Zobaczymy jak będzie.
dobrze że chociaz tyle ...mam ndzieje że przyniesie to jakąś zmiane.... :*

Właśnie dowiedziałam się od teściowej, że moje dziecko jest za grube... rzadko jej się zdarza mnie wkurzyć, ale tu przegięła. Wreszcie jest po środku siatki centylowej, waży tyle ile jego rówieśnicy, ale ona ze zdjęcia wywnioskowała, że jest gruby i może mieć problemy z siedzeniem, chodzeniem itp. :baffled::dry:
:-D:-D no najgłupszy tekst roku jaki usłyszałam :eek: .. mój wagaowo tak jak twój,średniaczek w siatce centyowej....hmmmm...mi jakos nikt nigdy nic takiego nie powiedział,nawet lekarka:eek:....ciekawe skad jej sie to wzielo ...i to ze bedzie mial problemy z siadaniem....chodzeniem...bzdura totalna ! eh wez sie nie przejmuj bo szkoda słow na cos takiego. niemowlaki z reguły sa pulchne i takie zawsze byly...w koncu jedza i malo sie ruszaja;-)
martusia fajnie ze chrziny udane
as &&&
olisiaa
ty biedulko ,wypoczywaj dzisiaj jak najwiecej :***
she wspólczuje sytuacji...ale najwidoczniej tak miało byc ...nikogo sie na sile przy kims nie zatrzyma...zobaczysz jakos wszystko sie ułozy i może nie bedzie tak źle jak myslisz :**tulę :***

Witajcie.
U nas tez nocka taka sobie, od 3 marudziła,wypluwała smoczek co chwile,musiałam wstawac co kila min,w koncu po 4 usneła i po 6 pobodka na jedzenie,na szczescie nie zdaza sie to czesto :p

Martusia super,ze chrzciny udane

Olissia jak Ola zasnie to pospij razem z nia,odespisz troszke nocke.

Kawa wypita,mała zasneła trzeba pozgartac,pozniej spacer,a popołudniu w koncu do fryzjera pojde.

miłego dnia :)

Dobry wszystkim;D

U nas nocka super;) Mały po kąpieli zasnął o 19.45 i obudził się dopiero o 4.20 wypił 180 ml mleczka z kaszką, zasnął i dopiero się obudził ;) Teraz siedzi w bujaczku i ogląda POLO TV :D JA wypiję kawę i biorę się za mycie okien;)
Miłego dzionka wszystkim życzę i zapraszam do głosowania na Szymka;)
Ja głosy na Laurke i Krzyśka oddam dopiero o 23 tak jak wczoraj;)

Witam się i tutaj.

Nocka kiepska. Najpierw problem z zaśnięciem, potem między 2 a 4 przerwa w spaniu. Pobudka o 7 no ale dałam cyca i pospałyśmy jeszcze do 8. Miałyśmy iść dzisiaj na dzień próbny do żłobka, ale pójdziemy dopiero od środy. Za oknem mgła okrutna a w nocy to taka wilgoć w powietrzu była, że jak wyszłam na balkon to z drzew woda leciała jakby deszcz niemalże padał.

Piszecie, że ktoś mówi, że wasze dzieciaczki za grube. Ja jak byłam z 1,5 miesiąca temu w pracy to mi koleżanka powiedziała, że głodzę dziecko bo za chude jest :-D W żadną stronę nie dogodzisz ;-)
Idę na śniadanko. Miłego dzionka wszystkim.

reklama
Witam się z Wami po nieobecności, z góry sorki że nie doczytam ale trochę naskrobałyście:-) U nas ok, mąż dziś poszedł do pracy po urlopie i już mi smutno że znowu sama całe dnie z młodą:no: Chrzciny w zeszłym tygodniu się udały, mała trochę płakała w kościele bo była bardzo zmęczona i nie mogła usnąć ale ogólnie było ok. Ja jestem przeziębiona i w sumie od piątku jest kiepsko mam tylko nadzieję, że Julia nie podłapie ode mnie. Nie chce smęcić ale ogólnie nastrój mam do du... same problemy ostatnio więc weny na cokolwiek brak ale myślami jestem z Wami
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki&&&&&&&&
Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich:-)

Do góry