reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Widzę, że adopcja to naprawdę baaardzo skomplikowana sprawa skoro nawet wagi się czepiają....

Ja też jeszcze nic nie stosuje ale w najbliższym czasie zamierzam już coś zakupić tylko właśnie mam dylemat co... słyszałam wiele dobrych opinii o mustelli i chyba na nią się skusze choć cena jest dość spora. Mam też kilka próbek różnych innych kremów wraz z mustellą dostałam je w paczce od ginekologa na start po założeniu karty ciąży i czas już je wypróbować.

reklama
Ech no wpadam do Was nocną porę .
W przerwie nauki.
Tym razem Makaton ;-):-):-)
AAA i właśnie jem kolację.
Jajeczniczkę sobie na kiełbasce usmażyłam ,bo za mną normalnie chodziła.:szok::szok::szok:

A za mna malo co chodzi, ale jak juz zaczne jesc, to nawet mi smakuje. Poki co hitem jest mix szapararowy z marchewka i kostka rosolowa - czyli powiedzmy zupa-krem i mango, ktorym sie od trzech dni zajadam, jak juz sie zmusze.

Witajcie Porannie!

Wikasik robilam kiedys praktyki w domu dziecka w Warszawie,wiem co to znaczy miec problemy w adopcji dziecka i za hu hu nie rozumiem niektorych glupich(bo sa naprawde idiotyczne!:wściekła/y:)warunkow ktore musza spelniac rodziny,pragnace adoptowac,ale wiesz co...ciesze sie ze tak sie wszystko ulozylo.To znaczy,ze tak musialo byc Kochana!

My znamy dwie rodziny,ktore staraly sie od przeszlo 10lat o wlasne dzieci,a od paru o adopcje i jak juz doszlo do adopcji,to po 4msc jedna z par zaszla w ciaze,a druga po niecalym miesiacu od adopcji-obie metoda naturalna.

Pisalyscie cos o kremach etc...ja stosuje "mydlo+wode" ;-) Nigdy nic nie kupowalam,ale i mialam glupie szczescie bo ani rozstepow sie nie dorobilam,ani innych dolegliwosci skornych.Zobaczymy jak bedzie tym razem :sorry:

Wstalam dzis o 7,wiec noc w sumie przespana,ale za to obudzil mnie duzy bol glowy.Wczoraj pod wieczor znowu bardzo zle sie czulam,a maz byl w pracy do pozna,wiec dodawalam sobie otuchy by sie to moje cialo troche uspokoilo-przeszlo jak lezalam calkowicie plackiem i nawet palcami nie ruszalam.Nie wiem co sie dzieje,ale jak sie dzis bede tak czula to jade na ostry dyzur.Na razie jestem wciaz w pozycji lezacej,ale na razie nie jest tragicznie.

Milego dnia Majowki!

Witajcie kochane,
a propos tematu dzieci ślub - to cieszę się że nie jestem sama :). My też jesteśmy razem już 8 lat bez ślubu i właśnie spodziewamy się drugiego bąbelka, hehe i też się zdążyliśmy nasłuchać...

Witam, dzis wstalam przed 8 a to za sprawa mojej corci:-D
Co do roztepow to mam je po pierwszej ciazy, w drugiej juz mi nie doszly stosowalam poprostu oliwke:tak: W pierwszej ciazy bylam jak mialam 17lat wiec nie zwracalam na to uwagi,wazne bylo tylko ze dziecko zdrowe:tak:
Co do slubu to nam we wrzesniu minela 4 rocznica:tak:Mieszkalismy razem przed slubem, dorobilismy sie mieszkania i wtedy postanowilsmy wziasc slub i do tej pory nie zalujemy:tak: Klocimy sie ale zaraz juz jest dobrze, szczegolnie teraz szybko sie wkurzam:baffled:
Co do adopcji to straszne ze nawet na tusze zwracaja uwage:eek:

Rozstępy.. ja oczywiście oberwałam tą przypadłością.. najgorzej oczywiście brzuch (stosowałam oliwkę, jakiś krem dla mam w ciąży - już nie pamiętam jakiej firmy), piersi też, choć rozstępy są małe i blade, nawet na wzgórku łonowym mam.. przeszkadzają mi tylko te z brzucha, smarowałam je kilkoma kremami (i to długo), jedyne co uzyskałam to zmniejszenie i zmianę koloru z czerwonego na blady (bledszy od skóry).
Teraz chyba poczytam o kremach i wybiorę "najlepszy", żeby się nie załatwić jeszcze gorzej. Dodam, że tą "zdolność" złapałam po babci, tak jak kolor oczu, choroby, pismo:D, i figurę:p

idę na wizytę! zaraz wychodzę, jak stuknę męża na drobne na bilet, bo wszystkich się pozbyłam w aptece.. mam nadzieję, że na pęcherz dostanę jakiś bezpieczny lek,a nie wyląduję w szpitalu...
życzcie powodzenia

Hey ;))
Co do kremów, to ja postanowilam cos stosowac, dlatego ze jesli cos mi wyjdzie , nie bede sie obwiniała ze nic z tym nie zrobiłam .. Zobaczymy. YVES ROCHER to dobra firma z naturalnymi kosmetykiami wiec mam nadzieje ze cos da .. Wydaje mi sie ze najlepiej trzymac sie jednego cpecyfiku zeby były skuteczny.
vilmag a jesli mogę zapytac dlaczego nie chcecie sie pobrac ?
Ja jestem mężatką od 4 lpica , czyi 3 miesiące ;) mój moz to wariat i oswiadczył mi sie po 4 miesiacach :rofl2: z tym , ze czekalismy 2lata do slubu.
dorka, mi ie wydaje ze to jest najlepst sposób przed slubem , zamieszkac razem i sprawdzic siebie nawzajem. Bo czasami pary zamieszkaja ze soba dopiero po slubie i wychodzi szydło z worka ( oczywiscie coniektóre przypadki) ;)
zaneta , 3mam kciuki za wizyte ;)
co do adopcji to przepraszam wikasik, ze nic nie pisze ale to jest naoprawdę przykre, sierocince posapełniane po same brzegi, a taki jest cholerny problem zeby dac troche milosci innemu dziecku , zeby moc go zaadoptowac.. Przykre..

a ja dzis znó przespałam całą noc i jestem happy:-) wypije kawkę i pojade do sklepu bo wczoraj zapomniałam kupic paru produktów i nie wiem z czym snidanko zjesc ;)
MOje psiury jedza kosci - na jakas 1h mam spokuj a ja rekalsuje sie przed kominkiem ;)

Ostatnia edycja:
vilmag a jesli mogę zapytac dlaczego nie chcecie sie pobrac ?
To nie że nie chcemy ;-) zaręczeni jesteśmy od 7 lat :) tylko że jakoś tak wyszło: pojawiło się dziecko potem trzeba było spłacić mieszkanie teraz drugi bąbelek :) w sumie myślimy żeby chociaż dla świętego spokoju wziąć cywilny, ale jakoś tak nie śpieszy nam się. Uważam że to nie jest najważniejsze, to tylko papier - wiem że dużo zmienia w kwestii prawnej ale tak poza tym to w żadnej.

reklama
Do góry