reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
As - zgoda, tylko czemu mój syn do tej pory na czworaka jest tylko wchodząc pod stół?

nie ma to jak zając wielkanocny zeżarty w październiku:)
na pewno czworakuje jak bawi się autami na podłodze ,a jeśli nie to jak większy będzie to z tego samego powodu zejdzie na ziemię .;-)
Zwykle dzieci w przedszkolu wycierają spodnie na kolanach dlatego właśnie ,że czworakują po podłodze ;-)

Zanetaa - zasypka Alantan (działa cuda!) lub krem p/odparzeniom Johnson. Ponieważ Krzyś dość mocno odparzył się ostatnio w pachwinkach to smarowałam Sudocremem - pięknie zeszło :)
potwierdzam ,że Alantan jest super ,ale też nie dla każdego dziecka .Ja w pogotowiu mam zawsze Tormentiol i tego używam w razie zaczerwienienia.
W zasadzie jak była młoda w pampkach to zdarzało się ,a teraz ani razu nie mieliśmy tego problemu ,a żadnych kosmetyków do pupy nie używamy :-p

najlepsze sa mieszkania polnoc-poludnie. W zimne pory roku ma sie sloneczko a w letnie spuszcza sie zaslony i wietrzy od polnocy :tak:Ja mieszkalam kiedys od zachodu - to byla katastrofa latem, w nocy po 29st :szok:

As - no właśnie jak się bawi autami to siedzi lub leży niczym cezar karmiony gronem:p anik - ma to wady i zalety - w lecie się prażymy..
A nie bawiłaś się z nim nigdy w pieska i kotka ? W takie pokazywanie jak chodzi kotek? A jak piesek?
wklejam artykuł dlaczego raczkowanie jest takie ważne .
Raczkowanie i pełzanie rozwija mózg - Strona: 1 - Niemowlę - dlarodzinki.pl

anik a jeszcze w kwestii stymulacji.Ja jej nie stymuluję tak jakoś specjalnie .Tylko wszystko co robimy jest formą zabawy i obrotów .To obroty właśnie w różnych pozycjach i różnych najdziwniejszych miejscach stymulują dziecko.
Ja się uczyłam trochę o tym na fizjoterapii i podstawach rozwoju jak byłam na APS .Bardzo dużo na ten temat zawsze mówi chyba najlepszy fizjoterapeuta w Warszawie ,a na pewno najlepszy z metody NDT BOBATH Paweł Zawitkowski.Można mnóstwo jego filmików znaleźć ,właśnie jak wspomagać rozwój dzieci poprzez prawidłową pielęgnację .
Osobiście bardzo polecam .
Tu masz przykładowy filmik dlaczego tak ważne jest zmienianie pozycji dziecka podczas codziennej pielęgnacji czy zabawy i jak to robić
http://www.youtube.com/watch?v=-2Uwb2kLvyY&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=XIKuM_AbaQU&feature=channel&list=UL

a tu masz wariacje Pawła na fotkach i my właśnie tak się bawimy stymulując przy okazji rozwój małej.
http://www.youtube.com/watch?v=ylyW6CVUS2k&feature=plcp

Ostatnia edycja:
Witajcie po nieobecności. My po chrzcinach wszystko się udało i na szczęście już po wszystkim. Mąż nadal na urlopie ale obiecuje że po weekendzie już będę na bieżąco. My dziś idziemy na szczepienie mam nadzieje że będzie ok. Mnie za to chyba jakieś paskudne przeziębienie bierze bo czuje się fatalnie:no:
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki i miłego dnia dla wszystkich:-)

aaa , przypomniałam sobie.
dfziewczyny jak sobie radzicie z odparzoną pupą? ale tak nie bardzo, tylko czerwoną? nie chcę ładować Hani nic mocnego, a że robi mi kupy przez sen, od tygodnia i nie sygnalizuje mnie, że jej nie wygodnie to mamy czerowny tyłek:/ oczywiście w nocy ją pare razy przebieram, ale i tak nie trafiam nigdy na kupę, chyba, że taką leżącą godzinę:/
u nas tylko linomag zielony , sprawdza sie super na wszelkiego rodzaju odparzenia:tak:

jakiś czas temu kupiłam body w opak 7 sztuk było. rozmiar 80 na metce od 9-12 mies. i są na styk:sorry2: Jakieś te rozmiary dziwne.. przecież Laura nie jest aż taka wielka..

co do odparzeń Laura nie miała.. jedynie raz miała lekko czerwone między pośladkami i wtedy linomag zielony zadziałał;-)

reklama
Do góry