reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

o jak ja bym wymiotowała raz czy dwa razy dziennie to bym nie narzekała. Ja wymiotuje po kilkanaście razy dziennie i to niezalezne gdzie jestem, a mdli mnie 24h/dobe

reklama
aha zapomniałam Wam powiedzieć o moim śnie :-)

śnilo Mi się,że byłam na USG I usłyszam że to będzie dziewczynka ( fajnie by było) ciekawe czy się sprawdzi , tak myśle że do świat powinnyśmy juz wiedzieć heheh

z teściową problem w tym, że to ja jadę do niej, bo mój będzie zajmował się gruzem...

KILOLEK - nikogo nie oskarżam o przesadę, tylko pocieszam, choć akurat Tobie mogę podać rękę:)

sny.. ciąża i poród śniły mi się kiedy tylko podejrzewałam, że mężowi się udało. dziś sen o matce biorącej ślub z moim ojcem, którego nie trawię, i który od niej odszedł; przerodził się w erotyczny zakończony orgazmem... rzeczywistym... :szok:

Ale naprodukowałyście - super:) Właśnie nadrobilam bo od rana w pracy internetu nie było:)
As, wiersz przepiękny...
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie tego usg genetycznego:
Jestem teraz w 10 tygodniu, wizytę nastepną mam 8 listopada czyli będę w 14 tygodniu. Chodzę do lekarza na fundusz i on zaproponował, że może mi takie usg zrobić tylko, że w gabinecie prywatnym bo na fundusz takiego nie mają. Oczywiście chcę zrobić to usg tylko on powiedział, że umówimy się na nie na następnej wizycie czyli tego 8 a ja teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie bedzie za późno?
Może zadzwonic do niego i umówic się na prywatną wizyte jeszcze przed tym 8? Co Wy o tym sądzicie?
Pozdrawiam gorąco:)

zanetaa - wow :-D
dusia - mi się wydaje że powinnaś iść nieco wcześniej bo ponoć dziecko nie może być większe niż około 8,4 cm a w 14 tc to różnie może być mi lekarz powiedział że to badanie należy wykonać do 13,5tc

Witam :)
Ostatnio cierpiałam na brak czasu i weny na pisanie. Ale dziś już wolne więc pewnie będę bardziej na bierząco-o ile oczywiście córcia mi pozwoli :)
Ja na szczęście jeszcze nie wymiotowałam,ale bardzo często mi niedobrze. Czasem też czuję,ze mam piersi nabrzmiałe i ostatnio czuje tępy ból w podbrzuszu-pewnie powiększająca się macica.

zanetaa fajny sen,a raczej jego zakończenie :-)
dusia80 ja bym zadzwoniła do lekarza i umówiła się na wczesniejszy termin bo to usg się robi pomiędzy 11tc a 13t+6d. Ja w poprzedniej ciaży miałam w 13ti 5 dniu i mi lekarz powiedział,że to ostatni dzwonek na takie badanie. Chodzi o to,że w tym własnie okresie ciaży wszystkie dzieciaki rozwijają się tak samo i wtedy te pomiary są najdokładniejsze a potem to już każdy dzieciaczek zaczyna się rozwijac i rosnąc swoim tempem.

No i popisałam-dziecię wzywa...

z teściową problem w tym, że to ja jadę do niej, bo mój będzie zajmował się gruzem...

KILOLEK - nikogo nie oskarżam o przesadę,
tylko pocieszam, choć akurat Tobie mogę podać rękę:)

sny.. ciąża i poród śniły mi się kiedy tylko podejrzewałam, że mężowi się udało. dziś sen o matce biorącej ślub z moim ojcem, którego nie trawię, i który od niej odszedł; przerodził się w erotyczny zakończony orgazmem... rzeczywistym... :szok:
hehe absolutnie tak nie pomyślaąlm :D ja raczej z zazdrościa pisałam, ze niektóre wymiotują 1-2 razy i też bym tak chciała :D

no kończe obiadek dla maluchów ale ąż szkoda go im podawać, bo tak się ślicznie bawią, a to się rzadko zdaża. Zwykle leją się na potęgę :/

Ja juz padam, w sumie i tak dosc pozno, bo w dzien bez zdrzemki, no i w koncu jest 21:30 :p Maz ma kryzysowa sytuacje w pracy, bo ktos zawalil, a terz on musi zalatac. Dopiero pzyszedl do domu, tylko cos zjadl. - przy laptopie zreszta i dalej juz zdalnie pracuje. Mowi, ze pzed 23 razej nie skonzy, czyli wyrobi druga dniowke, a w dzien nawet przerwy na luncz nie mial biedak. No i znowu sama musze zasypiac... Dobrze, e przynajmnie jest u nas klea, to mialam z km wieczor spedzic i pogadac, bo pies choc dosyc komunikatywny, to aczej sluchac umie, ale juz nie odpowie ;)

reklama
wikasik, spoko, mój laprom ma to do siebie, ze co jakis czas ogłasza bunt na kilka liter i zupelnie je pomija.

Mialam napisać o moim porannym wrażeniu - otóż zaraz po przebudzeniu poczułam motylki z lewej strony w brzuchu! Gdyby nie to, ze to dopiero 8tc to byłabym przekonana, ze to ruchy dziecka. Niestety sporo za wczesnie na takie rewelacje. Chyba musiałam byc jeszcze w bardzo realistycznym półśnie :d
swoją drogą muszę zapamiętać u gina z której strony się jagódka umiejscowiła

Do góry