reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej Dziewczyny :) U mnie dzisiaj zalatany dzień.
Z samego rana pojechałam z mężem odebrać moje prawko jazdy :) Bardzo się cieszę, że udało mi się je zdać : Pochwalę się, że za 1 razem:) Jak się okazuje byłam już wtedy w ciąży więc pewnie Dzidziuś coś pomógł;p
Potem postanowiłam podejść do swojej przychodni (niedaleko domu mam) i zapytać jak to jest z refundacją badań, na które skieruje lekarz z prywatnego gabinetu. No cóż, tak jak przypuszczałam-wszystko pełnopłatne (ok 200 zł za wszystkie zalecane wyniki:/). Postanowiłam zatem poszukać przychodni ginekologiczno-położniczej. Niestety panie z mojej przychodni nie były zorientowane gdzie najbliższa takowa się znajduje i podreptałam sobie sporo w poszukiwaniu..:/ W sumie spacer-nawet dość długi (ponad godzinkę) dobra rzecz, ale...nie w strugach zimnego deszczu:/! A ja na domiar złego nie miałam parasola, jedynie kalosze:/ Suma sumarum-przychodnia znaleziona, będę miała 2 lekarzy prowadzących-prywatnie i państwowo (nie chcę rezygnować z babeczki prywatnie gdyż ona pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić, a ponad to mam jej kom i w każdej chwili jest do mojej dyspozycji-to dla mnie, panikary, duży komfort psychiczny..). Po prawie 3 godzinach łażenia jestem w domku i zaraz idę się położyć. Zarwana noc, przemoknięty poranek-trzeba się uchronić przed jakimś przeziębieniem i za wczasu wygrzać w łóżeczku :)
Trzymajcie się kochane kobitki!

reklama
hej...
właśnie zaliczyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem.....
biggrin.gif

ha...teraz wiem, ze jestem w ciązy....
laugh.gif

tylko niech już na tym poprzestane...fajnie...zobaczyłam jak się puszcza pawia...i koniec ....już nie chcę takich niespodzianek...bo ledwo dobiegłam do łazienki....

no i kupiłam sobie dzisiaj spodnie z guma w pasie....bo już w nic się nie mieszcze....a nie chcę brzusia zgniatać:-)

Helloł:-)
Jejku jakie wy macie tępo :eek: Ja dopiero zjadłam śniadanko i jakoś tak min ie za dobrze:shocked2: uwielbiam ser żółty a teraz jego smak mnie zmulił:zawstydzona/y:

Dziś poszłam odebrać wyniki z laboratorium i w domu się zorientowałam, że te walnięte baby nie dały mi wszystkich wyników! nie mam ani wyniku moczu ani VDRL a jutro wizyta u gina...muszę zaraz tam iść do nich i wyjaśnić zapłaciłam 140zł a jeszcze mi wszystkiego nie dały:wściekła/y::wściekła/y: i już mi humor zrąbały...:crazy:

Witam Popoludniowo!
Przepraszam,ale nie nadrabiam,nie mam sily :zawstydzona/y:
Placze dzis co chwile,bo sie znowu "chmury gradowe" zbieraja nad naszymi glowami i juz czasem nie mam sily na wszystko :-( Tylko rano przed pierwszym placzem,sie wkurzylam az mi dym z uszu poszedl,bo niepotrzebnie V trzymalam 1,5h z chorymi dzieciakami u pediatry,ktora nas nie przyjela na bilans bo "nie zadzwonilismy sie umowic"-a kto wiedzial,ze sie zmienily reguly?!??!?!?!??! :wściekła/y::wściekła/y: I tak co miesiac placimy mega podatki na lekarzy,a tu cholera pod gorke zawsze-nawet z malym dzieckiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam dosc,powiedzialam ze zadnych bilansow robic wiecej nie bede,a jak mi sie dziecko zle poczuje to bede jechala do szpitala-a nie dzwonila i sie laskawie pytala czy mnie pani dr przyjmie.O!

Do tego mdlosci mi sie prawie nie daja we znaki,za to jedyne co moge jesc to 2-3 zielone jablka na dzien,na przemian z piciem wody.Jezeli zjem cos innego,to meczy mnie mega niestrwanosc i spada mi cisnienie(wczoraj wieczorem 80/50).Przez co jestem zmeczona i tak sie przemieszczam z lozka na kanape lub dywan w pokoju V,w zaleznosci gdzie sie podziewa dziecko.Dziecko,ktore nie umie usiedziec na tylku na 5sek i wszedzie jej pelno ;-)
I znow musze pochwalic mego S.Robi wszystko w domu,od sprzatania po gotowanie (dla siebie,V i ziwerzakow)-zanim pojdzie do pracy,albo po pracy - nie moglabym sobie wymarzyc lepszego Mezusia ;-)
Jedyny mily akcent dzisiejszego dnia,to...Jedna babka w przychodni do drugiej,jak wychodzilismy "ah,niespelna po dwudziestce i juz w ciazy z drugim dzieckiem".Tak naprawde to prawie 30 na karku,ale to tak fajnie czuc sie prawie nastolatka :-p;-)

annte zagadka gratuluję udanych wizyt :tak:
as wzruszające...
vilmaq to są normy ale nie dla ciężarnych;-) nie martw się
patina apap i tylko apap
kilolek zdrówka życzę
czarnula możesz sprawdzić w Argosie taki sprzęt sprawdza się dopiero od 21 tygodnia ja go mam i byłam z niego zadowolona jak byłam w poprzedniej ciąży
dorka to życzę słuchania serduszka we wtorek trzymam kciuki
martusia witaj
A ja jutro biegnę do położnej narazie tylko założenie karty ciąży i pociskanie pierdół:laugh2:

miłego popołudnia

reklama
fiore głowa do góry wszystko się ułoży!:tak:

byłam w tym cholernym laboratorium okazało się, że pani która wydawała mi wyniki nie doczepiła do nich jeszcze dwóch karteczek... nie potrzebnie się tylko wkurzyłam przez babe...:no: na moje to wyniki wszystkie mam dobre jutro gin sprawdzi to się upewnię.

Do góry