reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Flaurka - moim zdaniem miłość się dzieli jak czas. nie kocham mniej, czy więcej, ale inaczej. Barti potrzebuje mniej uwagi, a w każdym bądź razie więcej przy sobie zrobi, Hania mnie potrzebuje niemal 24/7, raczej ma pierwszeństwo - karmię ją, to Barti czeka, a nie odwrotnie, chyba, że coś barrdzooo pilnego.
moje dzieci są zupełnie inne - Barti trudny, krzykliwy, pyskaty, a Hania rozkoszna i uśmiechnięta. ciężko tego nie zauważać. po prostu z Hanią jest łatwiej i prościej ją lubić, ale Bartka nie kocham mniej, dla niego muszę się bardziej starać by móc się z nim bawić godzinę i go przytulić bez nerwów.
może to się zmieni kiedy Hania będzie większa, kiedy nie będę do niej przyspawana?

chrzest... ukrzyżujecie mnie teraz, ale jedną z moich wad jest szczerość:)
ja nie wierzę i dla mnie chrzest nie ma znaczenia duchowego, mąż tak i upierał się przy swoim. zgodziłam się ponieważ
- w sumie mi to nie przeszkadza
- rodzina da mi spokój
- w naszym małym mieście nie będę wytykana placami (choć średnio mnie to obchodzi, to może czasem zaboleć, wiem co mówię - miałam nieślubne dziecko)
- Barti, czy Hania będą mieć swoje prezenty na komunię i nie będą płakać, bo inne dzieci mają, a ja nie (byłam tego świadkiem, dziecku ciężko wytłumaczyć czemu wszyscy wierzą, a rodzice nie i czemu mu zabrali prezenty. pamietam, że w w podstawówce ciągle przeiwjała się wiara - na polskim czym jest komunia, wzór, ideał - papież, najważniejszy dzień - komunia, no i te rozmowy przez cały maj i czerwiec - co dostałem. chodzenie na majówki - co dziecko niewierzące ma robić przez miesiąc bez kolegów? w naszych szkołach nie ma etyki. i jak wspomniałam - małe miasto...

paulinka po laserze na pewno nie mozna wspolzyc jakiś czas ale nie spytałam ile ..
ostatnio bylo 3 tyg ale nadżerka była mniejsza a teraz nie wiem wlasnie.. na pewno dłuzej

katasza dzieki tak chodziło o Enfamil

mam pytanie moze ktos doradzi:
od zawsze robie pasemka blond u fryzjera. Co jeśli bym zafarbowała włosy szamponem koloryzującym np na brąz ? po paru myciach wrocił by mój blond czy już nie?

As , kugela ale ona nie nianczy zabawek , nawet ja nie interesuja ,nie wije gniazda, siedzi sobie na oknie i wyglada przes nie. Wiec nie chce mi sie wierzyc w jej ciaze urojona:/
Zobaczymy co to bedzie mam ja obserwowac i pilnowac zeby nie wzmacniala laktacji.
Ciagle cos :(

w wilczej sforze jest tak, ze kiedy suka alfa ma mlode to suka beta dostaje mleka aby mogla pomoc wyzywic szczeniaki :-D

Ale sie wkurwiłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłam zrobić USG (prywatnie oczywiście), wchodzę do lekarza, a on bardzo zdziwiony że mnie zapisały na USG przezciemiączkowe skoro akurat tu nie ma głowicy do tego USG. Nożeszkurka mać!!
Czeka mnie kolejny dzień stresu, na szczescie lekarz załatwił tak że jutro bede miała to USG. A dzisiaj piwo na odstresowanie...

little nina - nie zazdroszcze stresu ale i tak najwazniesze, aby wynik byl dobry :tak:A jak tam Twoj skok dzisiaj?

pieszczoszka
- znajdz swojemu chlopu zajecie, to Cie przestanie molestowac. Moj poza praca i dzieciem ma jeszcze psa i ogrodek na karku - nie ma sil nawet pomyslec o czyms wiecej :-pA z wlosami to nie wiem, sama jestem ciekawa :-)

reklama
Pieszczoszka mi sie wydaje,ze jak zrobisz szamponem koloryz. to po kilku myciach wrocisz do blondu,to nie farba.

kiedys robiłam z blondu na braz i po kilku myciach miałam swoj kolor włosow.

Ostatnia edycja:
Do góry