reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

zasnal!!!!! Chodze na paluszkach co 3 minuty, zeby sprawdzic :-pi nacieszyc oczy i uszy tym slodkim widokiem :tak:2 godziny memlal mi cyca (ooo, moje plecy, nogi, rece... cyc pelen ale on nie pil tylko sobie chcial potrzymac), budzac sie co chwile z rykiem a teraz spi w... kojcu (dzis mu maz sklecil) Teraz nie wiem, gdzie isc spac - chyba klapne na wersalce, zeby byc blizej :tak:Poki co korzystam i jem, myje zeby i zerkam na bb (poprzednie posty pisalam z przyssanym ssakiem, wiec nie moglam sie rozpisac)

Martusia - zebiska bezbledne, swietna fotka i swietny pomysl na fotke :-)

Pieszczoszka - & za poprawe zdrowka

Kasiula - ja nie myje dziaselek. U nas te wrzaski sa chyba z 6 dzien i tendencja rosnaca :szok:

Hmmm... z drugim dzieckiem moze byc roznie. Moja pozal sie tesciowa uwaza, ze "pierwsze to pierwsze" i faktycznie faworyzuje syna. Takze takie matki tez sie zdarzaja :wściekła/y:

Aaaaaaaaaaaaa, obudzil sie. No to pa mamuski :sorry2:

reklama
Pieszczoszka seks to nie tylko ten tegesy ale i wiele innych rzeczy .No cóż faceci ponoć co 2 minuty myślą o tym:szok: i wszystko im się z tym kojarzy:crazy:.Trzymam kciuki za twoje zdrówko i dobre relacje rodzinne:-):tak:.Nie Kasiula i Kugela z tym dzieckiem pierwszym ,drugim czy którymś jest tak,że to człowiek ,a ludzi jednych bardziej się lubi innych mniej i to tyczy dzieci ,a miłość się mnoży bo kocha się wszystkie tak samo ale lubi się różnie.Przykre to ale tak jest przynajmniej było w moim przypadku .:zawstydzona/y::-(

Hejka!
Dotarlam i ja! Dzieci spia wiec ja mam chwilke czasu i buszuje w necie :-)
Dzis pierwszy raz w tym sezonie skrobalam szyby w samochodzie brrr zima a ja tak jej nie cierpie!!!

)No i kochane decyzja zapadła, od następnego cyklu starania o rodzeństwo:)

Gratuluje decyzji i zycze owocnych staranek &&&

Zaneta mnie nawet jak z mala bylam w szpitalu to kazali kapac, choc ja w domu nie kapie codziennie

Joasia zdrowia dla Adasia oby nic powaznego sie nie wyklulo. Nie lubie goraczki u dzieci :no:

maz wyjezdza na dwie doby :szok::szok::szok: Jak malz wroci, to mnie chyba w wariatkowie znajdzie :no::no::no:

Ja slomiana wdowa i caly tydzien sama...ale czasem mam mega dosc!

Anik a moze konsystencja zupki z miesem mu nie odpowiada bo jak mojej podaje sloiczkowe 4-5 miesiac to jest taki mus i je a jak dzis podalam potrawke z indyka od 6 to nie bardzo chciala jesc

Pieszczoszka dobrze ze juz po zabiegu, to teraz sie oszczedzaj zeby sie dobrze zagoilo

Martusia piekne zabki!!! Gratulacje

Little_nina oby USG nic nie wykazalo. Powiem Ci ze jak corka mojego brata byla mala to miala asymetrie i przez to caly czas plakala nie mogla wziasc grzechotki, byla niespokojna przy jedzeniu. Kilka cwiczen Vojty i jest ok wiec trafnej diagnozy zycze!

Flaurka ja mam 4 dzieci i kocham wszystkie bardzo mocno bo milosc faktycznie sie mnozy...a kazde traktuje sie inaczej wedlug potrzeb wieku zainteresowan. Ale to moja dygresja nic do Ciebie bo kazdy ma prawo miec swoje poglady.
Jak urodzilam drugie dziecko syna i maz z corka przyszedl w odwiedziny to sie poryczalam bo chcialam z corka do domu a syn niech siedzi w szpitalu przepisowe 3 dni:sorry2::-D

Pozdrawiam!

Witam sie i ja wieczornie :)

martusia piekne białe perełki :)

Z tą miłością do drugiego dziecka to i ja miałam pewne obawy,już będąc w ciąży myślałam,a co będzie jak nie pokocham tak jak pokochałam Nati. Tysiące różnych myśli. No i po porodzie się przekonałam,że niepotrzebne te obawy były. Kocham ich oboje równie mocno,nad życie. Wcale nie mniej,ta miłość która była dla Nataszki się nie podzieliła się,doszła dodatkowa dla Adaśka.
A z tym,że dzieciaki są różne to fakt :) Nati w wieku 2-3 miesięcy zaczeła przesypiac całe noce-Młodemu się to jeszcze ani raz nie zdarzyło,minimum 2 pobudki każdej nocy muszą być. Choć poza tym jest tak jak Młoda spokojnym,pogodnym i wiecznie uśmiechniętym dzieciakiem-pod warunkiem,że mu nic nie dolega. Bo przy tej chorobie bostońskiej czy jak miał nasilone azs to szału nie było ;/

No i od kilku dni łacze się w bólu z tymi co już im sił brak. Ja dziś odebrałam z apteki nutramigen bo chyba po tamtym mleku miał bóle brzuszka,ciągłe ulewania i rzygania. Mam nadzieje,ze teraz będzie lepiej. No i ta nieszczęsna temperatura-niewiele lepiej jest,ale mam nadzieje,że już jutro mu przejdzie. W buźce nic nie widac,mam nadzieje,ze to trzydniówka-jesli tak to jeszcze jutro bedzie temp a potem wysypka i z głowy,no ale pewnie jeszcze z dobe poczekam zanim się dowiem.

To chyba faktycznie Krzys Ci na wegetarianina rosnie :-D

Joasia ja dla chlopakow mialam mleko ISOMIL bo zdecydowanie lepsze w smaku :-) tylko ono jest na bazie soji wiec trzeba najpierw wykluczyc

Zuz-Inka - ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo dziecko raczej powinno jeść mięsko... jeszcze spróbuję u sama ugotować i podać, może słoiczkowe mu nie podchodzi - jednym słowem masakra, cały czas mam przed oczami jak płakał nad tym indykiem....:no::no::no:

Zuz-Inka - ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo dziecko raczej powinno jeść mięsko... jeszcze spróbuję u sama ugotować i podać, może słoiczkowe mu nie podchodzi - jednym słowem masakra, cały czas mam przed oczami jak płakał nad tym indykiem....:no::no::no:

Anik, odstaw na jakiś czas mięsko i podaj za tydzień czy dwa, zobaczysz, że się przekona i będzie jadł. Daj czas dzieciaczkowi.

reklama
Annte - to było drugie podejście tydzień temu próbowałam dać królika z warzywkami - po tym to w ogóle mdliło potem do wieczora i co chwilę ulewał a przy indyku płakał:baffled::baffled::baffled:
ale zrobię jak radzisz, może potrzebuje czasu....

Do góry