reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

uhh, jeden dzień urodzin odbębiony, młodzi ludzie a atmosfera średnia.. to chyba, to że wiemy o sobie za dużo.. tak niezręcznie się zrobiło. gorzej - wiem, że jutro z teściami będzie lepsza "zabawa".. napiszę później, bo teraz Misiek mi tu zerka

reklama
Dziewczyny niebawem kolezanka przyleci z Polski i chcialabym zeby mi kupila troche lekow dla Gabrysia, ale wlasnie nie wiem co dla 4 miesieczniaka mozna podawac np od kataru, przeziebienia, chodzi mi o takie leki bez recepty

czarnula - tantum verde w płynie - bez recepty, jak cos sie z gaedłem zaczyna dziać

My po chrzcie - mały został ochrzczony, nawet nie jeknął - w cudownym, drewnianym kosciółku z XIII wieku - przyjęcie po chrzcie przespał prawie całe, do domu zlądowaliśmy o 22 i zaczęliśmy dzień:) Własnie zjada własna rękę i piszczy leżąc obok mnie - biorę go na przeczekanie - kiedyś zmięknie.

W prezencie dostał np. to: FISHER PRICE Nocnik z fanfarami Royal Potty (2645239765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - oslabłam:) Obawiam sie, że uszczęśliwimy tym czymś jakąś moja koleżankę, która urodzi dziecko - rodzinie nie wcisniemy, bo widziała;)))

Spróbuje jakos go uspić, bo piszczy jak opetany...

Hej

Późno już... Ja lekko styrana dzisiejszym dniem. Nie mam siły pisać. Gabrycho całą noc na cycu w płaczu. Coś mu jest bo budzi mi się z bardzo żałosnym jękiem i płacze przez sen.
Ja zaraz kładę się spać bo dziś powtórka z rozrywki..

BUZIAKI :****

Dziewczynki ,mnie nie będzie jakiś czas na bb ,bo spalił się nam znów monitor.
Teraz piszę z laptopa młodego ,bo go pod kabel podłączyłam ;-);-);-);-)
niestety tak na dłużej się nie da ,więc nie wiem kiedy na spokojnie do Was zajrzę.:baffled::baffled:
Pozdrawiam i trzymam kciuki za potrzebujące wsparcia.

Dzień dobry, witam z rana.

Flaurka- super, że chrzciny udane- u nas dzisiaj impreza :)

Zanetaa- powodzenia z drugą turą urodzin.

U nas noc spokojna, dzień zaczął się przed 7 więc nie jest źle. Zdążyłam się już trochę ogarnąć i umyć włosy. Mężowi dam jeszcze godzinkę i ściągam go z łóżka- trzeba będzie się powoli szykować. Dla Młodej mam profilaktycznie zakupioną herbatkę uspokajającą bo to dzień pełen wrażeń i może być problem ze spaniem skoro tyle ciekawszych rzeczy się będzie działo :)

reklama
jestem znerwicowana. już trzeci dzień z rzędu Misiek mnie "wycyckuje" w łóżku - rach - ciach i "muszę wstać o 4 do pracy":wściekła/y: napięcie mnie rozwala i jestem wstrętna - wiem to doskonale..
nie pomaga mi myśl, że dziś wpada teściowa, wykończę się.. na dziś mam obiecane ukojenie (koniec zmiany I), ale kurczę, co to w ogóle za powód? jakoś do tej pory nie przeszkadzało mu jak spał godzinę, byle noc przyjemnie spożytkować..

Flaurka - a może Wam się przyda? nie wiadomo co będzie pomagało Hubertowi puścić węża:) dzieci mają różne upodobania, a szkoda by było później kupować taki sam;p swoją drogą wypasiony prezent na chrzciny...

czarnula - nie koniecznie tylko na 4m musisz kupować, można na później;p nasivin w kroplekach na katarek, syropek przeciwbólowy/przeciwzapalny/ dentinox na ząbkowanie, camilla - kropelki na ząbkowanie (jakaś nowość, ale podobno dobre..) i w sumie nie wiem, bo mam wyjątkowo zdrowe i dzielne dziecko..

aaaaa - u nas też zaczęło się ząbkowanie:confused2: na razie nie jest najgorzej - Nutelka trze po dziąsłach przy tym krzyczy, czasem nie chce jeść/pić (i tak wciąga najwięcej 50ml) i zdarza jej się marudzić, ale po Bartku to nic - ten wrzeszczał całymi dniami, miał gorączkę, biegunkę i wszystko co wymyślicie. dziąsła czerwone, spuchnięte - w miejscu dolnych jedynek i górnej prawej trójki:/
opanowała samodzielne zakorkowywanie i jest na tyle uprzejma, że jak widzi butelkę to wyciąga rączki z buzi (do tej pory walczyłam sama, a co wyciągałam i sięgałam po mleko to wkładała z powrotem) i sama aplikuje sobie mleczko.
i.. wczoraj pierwszy raz wyciągnęła do mnie rączki!! co prawda tylko kilka razy, ale jestem pewna, że robi to świadomie:)

idę dalej sprzątać po wczorajszym i przed dzisiejszym... nie wiem, czy taniej by nam nie wyszła jednak normalna impreza z przemeblowaniem salonu, żeby towarzystwo pomieścić...

Do góry