reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

a widzisz, wikasik, to nie wiedzialam :no: Biedna fiore :no:

Koszmar, wikasik, z tym podatkiem. Jednak anglosasi maja jakies zapedy eugeniczne :wściekła/y: Niemieccy eko-faszysci wzieli sie za wyliczanie ile CO2 produkuje... chomik :szok: Iluz to niebezpiecznych dla otoczenia psychopatow podpina sie wspolczesnie pod hasla ekologiczne :angry:

Ja lubilam pierogi lepic w dziecinstwie, na stare lata zrobilam sie wygodna ;-)

Tez jestem ciekawa co z ta koldra. Jesli Ciebie to pocieszy Flaurka to moj tesc dal sobie wcisnac... nowy samochod :wściekła/y: Takze nie 4000PLN a jakies 15.000EUR, ktorych oczywiscie nie ma :wściekła/y: Po pierwsze nowy samochod im nie potrzebny (na tyle ile jezdza wystarczylby uzywany) po drugie tych pieniedzy nie maja i do kredytu na dom doszedl kredyt na samochod a emerytura najnizsza krajowa :no: Moj maz sie juz wywsciekal, ja prawie siniaka sobie zrobilam na czole od wystukiwania rytmu ale do rozumu nie przegadasz :no: Takze jak znajdziecie jakis patent na te koldre to ja sie chetnie dowiem na przyszlosc, bo cos czuje, ze u tesciow czesciej beda takie wyskoki :baffled:

No to sie doczekalas pieszczoszka :-D Czekam na szczegoly :tak:

reklama
Pieszczoszka- super, że się udało. Trzymam kciuki, żeby zdążyli dostarczyć postanowienie o uchyleniu do aresztu i żebyście już dzisiaj byli razem.

Kingutek- dobry przepis to połowa sukcesu pierogów.

Flaurka- umieram z ciekawości :)

A ja tak lepię te pierogi dzisiaj bo pogoda okrutna, na spacer nie poszłyśmy, do sprzątania weny brak, pranie jeszcze nie wyschło więc prasować się nie da to sobie taką rozrywkę znalazłam.

Pieszczoszka,super! :-) i &&& za kontynuacje!

Narobilyscie mi smak na pierogi-chetnie bym zjadla z kapusta i grzybami.Ostatnio tylko krokiety zrobilam w domciu,dla meza,bo mi ochota przeszla po ich robieniu.U nas tez pogorszenie pogody.Chlodno,pada i ogolnie jesiennie sie zrobilo.Nie narzekam,bo lubie taka pogode,ale bardziej bym ja lubila gdybym byla wypoczeta.Zla ze mnie matka,ale odliczam dni kiedy V pojdzie do przedszkola(jeszcze 4:cool2:),moze sie wyszaleje i bedzie spokojniejsza?Nah...zrobilam jej 3h piesza wycieczke po okolicy,ja wracalam z "wywalonym jezorem",a ona podskakujac :eek: Syropek dziala srednio,ale tez nie chce jej "szprycowac" lekami,nawet ziolowymi.Bedzie lepiej.
Za to Leonardo,to prawdziwy aniolek,nawet jak nam nie daje pospac.Placze malo,wiekszosc czasu sie szczerzy i jak Karolki malenstwo,stara sie przemieszczac,tylko raczki nie chca jeszcze wspolpracowac za bardzo z nozkami.Za to wlasnie uwielbia ssac sobie stopki,robi to namietnie caly czas-moze sie odurza wlasnym "zapachem" stop i stad ten usmiech non-stop :-D
Wlasnie wypilam zakazanego red-bull'a,wiec ide zajac sie kolejnymy rzeczami w domu(mam do zlozenia komode:confused2:).

p.s. U nas we Wloszech dzieci jak na lekarstwo,bo Panstwo "kochane" tak dba o rodziny :wściekła/y::wściekła/y:

Sebastian juz wyszedł z aresztu chwile pogadaliśmy ..
Fajne towarzystwo miał w celi.. facet co gościa wsadził do kwasu .. i gościu co pobił 2 osoby na śmierc...
co za kraj ......!!!
pozniej napisze wiecej ..

Pieszczoszka udalo sie :)

A z tym wsparciem rodzicow przez panstwo... Dzieci nigdy dochodowe nie beda i jednorazowe wsparcie na poczatek to mily gest i zawsze sie przyda, ale w AU najbardziej brakuje zwyklego wspolnego opodatkowania malzonkow. Juz nie wspomne, ze uczciwym bylby podzial dochodow na czlonkow rodziny i dopiero nalozenie podatku. Tu kazdy rozlicza sie indywidualnie, a gdyby przypadkiem ktos chcial sie zalapac na jakas ulge, to od razu biora dochody na rodzine. Opodatkowanie oczywiscie wysokie i progowe, wiec najbardziej karane sa rodziny z kilkorgiem dzieci, gdzie pracuje tylko ojciec i jeszcze smie duzo zarobic. Mimo wszystko w AU ciagle jest sporo dzieci, trojka to nic nadzwyczajnego, a w wielu krajach wyjscie powyzej dwojki to juz wielodzietosc. No coz najlepiej to tu byc samotna matka z kilkorgiem maluchow... Socjalizm kwitnie i tylko czlowieka drazni, z musi to wszystko sponsorowac, a jednoczesnie przestaje sie chciec starac, bo ciezko o podwyzke na tyle wysoka, by po odliczeniu podatku byla widoczna, a za darmo zaden pracodawca nie zaplaci. Tyle dobrze, ze fachowcow potrafia docenic i niezle kwoty na wydruku wygladaja, dopoki rzad podatku nie potraci. Dobrze, ze choc 'zus' jest w miare normalny.

Oj, wkurzam sie jak maz narzeka, a sama nie jestem lepsza ;) Niemniej dziekuje za to, co mam i ze stac nas na normalne zycie z jednej pensji.

reklama
pieszczoszka super że juz będziesz mieć Sebastiana w domu czekałam aż coś napiszesz całe forum chyba czekało:)

Jestem jakaś taka przytłoczona tym wszystkim że mi się płakać chce ... dzień dalej ciężki nie wiem co się stało z moim aniołkiem kiedy będzie normalnie....normalnie deprechę łapię może gdybym miała jakąś pomoc to by było lżej ...

Ostatnia edycja:
Do góry