reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Flaurka - kucnac po grzyba jeszcze sie da, gorzej wstac :-p Po 100ym grzybie zostaniesz tak kuckach i sama zgrzybiejesz :-D:-D:-D

Wikasik - koniecznie przetestuj nosidelko przed zakupem, najlepiej od razu na Robercie :-) Na zdjeciu wyglada o.k. Czy Wy macie w Australii jakeis organizacje konsumenckie testujace produkty? Niemcy lubia sie certyfikowac i te opinie sa bardzo pomocne przy wyborze :happy2:

Doszlam do wniosku, ze mezczyzni to sa gagatki od urodzenia. Mowie mu, ze go kocham a on mi rzuca jeden usmiech i sie odwraca do mnie plecami... Ja mu na to: "typowy facet, ja mowie o uczuciach a on sie odwraca". Na to on przepraszajacy usmiech, kulgnal sie na drugi boczek (buzia do mnie) i sie przytulil :-D:-D:-D A teraz mnie wesolo podkopuje zamiast pojsc spac :-p

reklama
Kugela - no ja tez tego mojego od zimnych drani wyzywam, bo on ma jakis taki talent, do smiania się w złych momentach. Np. dziś - lezy z ojcem na łózku i "dochodzi" - czyli głodnieje, ja podchodze w końcu z cycem na wierzchu i mówię mu, że tak, mamusia jest dla Ciebie najwazniejsza i ma najładniejsze cycuszki - a ten w śmiech... nie uśmiech, tylko normalny głośny śmiech...

A swoją drogą, jak czytałam Twojego posta to długo, długo miałam wrażenie, że chcesz sie na małża pożalić, że taki zimny drań:)))

Pieszczoszka z tego co się orientuję to zameldować możesz tylko chyba potrzebujesz jego dowód osobisty albo inny dokument potwierdzający tożsamość. Dowód pewnie ma ze sobą w areszcie ale może ma w domu paszport.

Można meldować zaocznie, w urzedzie musi być obecny właściciel mieszkania/domu, główny najemca itp. a osoba meldowana juz niekoniecznie, ale potrzebny jest dowód osobisty i/lub chyba jakies pełnomocnictwo lub zlecenie czy cos takiego - nie pamiętam teraz, ale w każdym razie można zameldowac bez obecności meldowanego.

Pieszczoszko, zastanawi mnie jedno - czy Seba nie poprosił o obrońcę z urzędu? Bo jesli jest takowy to chyba z nim rozmawiał i coś więcej wie, może o to się dowiedz i spróbuj złapać tego prawnika - bo mi to tak wygląda, że Ty cos próbujesz, tak naprawde nic nie mogąc, a Seba może swoja droga robi coś z obrońca z urzędu?

Hej :)

Ja tylko na moment,

As - współczuję, Mała totalną "dniówkę" wisiała na cycu :-D
Pieszczoszka - &&&& nieustające
Suzi - współczuję, może to faktycznie ząbki, ale doskonale wiem, jak się czujesz :-:)-( &&&&&&& oby było lepiej

Kocham moje dziecko :D dało mi dzisiaj posprzątać sajgon po mojej nieobecności, uśmiechało się, śmiało i mało płakało :p ciekawe jak będzie jutro :-p:-p

Dobranoc :*:*:*

Hej :D

Dziś dzień minął spokojnie choć dość wiele się działo. Wpierw z rana pojechałam do miasta pomóc mamie w zakupach bo mój tata się połamał i chodzić nie może. Potem pojechałam do domu z moją mamą bo chciałam posprzątać chałupę. W domu doszła do nas teściowa i zrobiłyśmy wieeeeeeeeeeelkie porządki na naszym mieszkanku. Także kuchnia prawie gotowa, pokój małego wymaga tylko dekoracji, w łazience można już funkcjonować. Jednak okazało się że narożnik który miał stanąć w wyznaczonym weń miejscu jest za szeroki ( doszłedł nam kredens o wymiarach większych niż przewidzieliśmy) i teraz musimy przemeblować cały pokój :/

Maludek mój co chwila na cycu wisi... Do tego jak on je to ja gadać nie mogę bo on przestaje jeść, patrzy się na mnie, coś mnie pod nosem powyzywa i czeka aż przestanę. Dopiero wtedy znów je.
Było coś o kupach. U mnie 3 dzień pod rząd kupa była i to razy 2 na dobę :) najlepiej jest jak mówię wszystkim że Gabryś 3 dzień kupy nie robił to oni już panika. A ja kłajt wyrypane niczym się nie przejmuję i czekam na kupala w spokoju. Najgorsza jest teściowa bo ona zaraz by mu grzebała w tyłku termometrem. Czemu ona nie pomyśli że wystarczy lekko przycisnąć dziecku odbyt prz wycieraniu i taki sam będzie skutek...

Mały od 3 dni spi w nowym łóżeczku w nowym pokoiku, trochę jeszcze się często przebudza bo nie jest przyzwyczajony do odgłosów domowych. myślę że się przyzwyczai za jakiś czas.

:*** BUZIAM :****

reklama
Witajcie, ja dzisiaj sama z dzieciaczkami, Wojtek na wyjeździe integracyjnym z pracy i wraca jutro:)
Zmykam spać bo późno, u nas wszystko ok:) Pozdrawiam Was gorąco, dobrej nocki.
Pieszczoszka &&& nieustanne.

Do góry