reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Odlozylismy jednak basen na niedzielny poranek. A na spacer poszlismy bez wozka w nosidelku. Dzieciowi spasowalo, wiec juz zaczelam polowac na ebayu, bo nowe prawie $200! Ciekawe czy sie kiedys z chusta przeprosimy... Moze go zle wkladamy? Niby staramy sie tak jak na internetowych filmikach, ale Robertowi cos nie pasi.
Nosidelko ok pod warunkiem, ze nie niosacy nie zatrzyma sie nawet na sekunde. Podobnie zreszta ostatnio z samochodem, czerwone swiatla sa najwieksza katastrofa ;)

Yolanta, przy karmieniu piersia to i pol roku moze nie pojawic sie miesiaczka, a czasem i dluzej.

reklama
Wikasik moja też marudziła na początku chustowania. Darła się strasznie i już myślałam, że trzeba będzie zrezygnować. Potem odkryłam, że jak się trochę pobujamy przy wkładaniu to jest lepiej no i dużo robi wprawa w wiązaniu. Początki zwykle są ciężkie ale myślę, że warto próbować. A jaką chustę macie? No i może trzeba inne wiązania wypróbować. U nas po trudnych początkach teraz jest ok. Ula nie marudzi przy noszeniu, chociaż nie zawsze zasypia. Myślę, że warto popróbować.

My dzisiaj ruszamy z zaproszeniami na chrzest, a wieczorem idziemy na kolację do moich rodziców z okazji ich 30 rocznicy ślubu. Nasza 2, która za 3 dni przypada jakoś blado wygląda przy ich osiągnięciu :-D No ale oni też od pierwszej zaczynali :-D
Pogoda się niefajna zrobiła, w nocy ponoć lało i burza była (nie wiem, spałyśmy) ale liczę na to, że na spacer pójdziemy. W końcu muszę prezent dla rodziców kupić.

melduję, że żyję, wczoraj wcięło mi posta i znerwicowana zatrzasnęłam laptopa. więcej napiszę później, bo lecimy do tesco.

miłego dnia Kochane!! i && dla potrzebujących (takowe proszę się podpiąć:))

Kataza, chuste mamy elastyczna, wiec teoretycznie powinna nie maskowac braki w doswiadczeniu ;) Nosidelko mu podpasilo, wiec sie pewnie skusimy, zwlaszcza ze i nam latwiej jena sobie zainstalowac. Chetnie przed kupnem wyprobowalabym jeszcze inne, takie miekkie, bo w sztywnym tak nozki zwisaja, a lepiej, by byly "na zabke", ale nie ma nikogo z takim, a sztywneRobertowi pasi, wiec kupimy.

U nas jutro dzien ojca. Wydrukowalam zdjecie w duzym formacie i zamowilam kubek z fotka maluszka, jutro bedzie do odbioru.

Wikasik - u nas mowia, ze nie wolno (ze wzgledow zdrowotnych gl. ortopedycznych dla dziecka) nosic dziecka przodem do swiata :baffled: Zakladania i chusty i nosidelka trzeba sie uczyc na zywo tj. albo w sklepie albo i nawet na specjalnym kursie. Naszemu pasuje i chusta i nosidelko ale mnie nie podpasowala chusta, jakos nie mam cierpliwosci do wiazania :baffled: Oliver uwielbia sie rozgladac w nosidelku (bo widzi wiecej niz w wozku) a po ok. 20 minutach na ogol zasypia. Dluzej niz godzine nie wytrzymuja i tak moje plecy na raz :-pCo do szczegolow:
Chuste mamy Didimosa i tata chustuje w niej w najpopularniejszym wiazniu, ktore wyglada tak:

DIDYMOS | DIDYMOS Babytragetuch Frühchen Jersey

Nosidelko mamy manduce i ja w nim nosze tak:

Manduca Babytrage - mieten kaufen 2for1

W obu przypadkach wazne aby nozki dziecka byly "na zabke" jak to nazywasz i plecki mialy odpowiednie podparcie.

Wikasik ale elastyk to tak na pierwsze 3 miesiące właściwie tylko. Potem za bardzo sprężynuje. No i faktycznie noszenie przodem do kierunku jazdy odpada, chyba że na swoich plecach w chuście.

Ja wpadam tylko na chwile, zyjemy ale jest delikatnie mowiac MASAKRA!:wściekła/y::-(
Zeby ida i mały tak płacze ze szok:baffled: Przedwczoraj wieczorem byl taki ryk ze nie wiedzielismy co sie dzieje...wczoraj popołudniu. Nawet zastanawiałam sie czy to nie uszy,ale jak naciskam na uszka to zero reakcji:dry: a podobno jak by bolaly to dziecko by sie wzdrygło lub zaczęło plakac...
Sama juz nie wiem...
Moze tak dziecko plakac przy zabkowaniu? Dodam ze w diecie nie podałam nic nowego po czym mogl by byc bół brzuszka

dziewczyny padam wczoraj miałm masakryczny dzień trochę na własne życzenie. do 14 było ok pózniej mloda w końcu zasneła ale akurat przestało padać więc ją chciałam na spacer chwilke wziąśc noi myslę przebudzę ubiorę tylko bluze i napewno zaśnie na świerzym powietrzu nic bardziej mylnego młoda jedzie w wózku cala zadowolona ale po 40 minutach sie zmeczyła tym oglądaniem więc ryk bo chce spać a nie może więc jade z nią do domu myslę dam mleka zaśnie zasneła mi przed klatką w domu skwar myslę zdejmę jej szybko bluze (znowu błąd) obudziła się pouśmiechała i ryk bujam mleko daje nosze nic nie pomaga patrze pielucha waży chyba z kilogram przebieram szybko ciagle ryk i tak bujałam 1,5 godziny a ta ryczy zasneła o 17 pospała 20 minut i takie cyrki robiła nauczyła sie złościć i wszedzie zle nawet na rekach. Jesc mi nie chce juz nie wiem co robic czy to ten skok czy zeby czy cos ja boli . Dzis zjadła rano o 5 150 ml i teraz od 2 godzin bawimy się w karmienie i udało mi sie jej wcisnąc 90 ml ale je tylko zimne mleko ciepłym lub takim letnim pociągnie i wypluwa oczywisce jak mi sie juz uda tą butelke w nią wpakować.

miłego dnia wam życzę i spokojnego dziewczyny :-))))))))

reklama
Yolanta ja po 1 ciazy nie mialam @ prawie rok:-)Fajnie bylo:tak:Po 2 ciazy po 4 miesiacach dostalam,a teraz jeszcze nie mialam:tak:
Suzi dobrze piszesz z tymi uszkami,ponoc zapalenie ucha bardzo boli(ja nigdy nie mialam),a przy zebach moga byc rozne reakcje:tak:Dajecie cos przeciw bulowego?Moze trzeba podac czopek?
Dzien dobry u nas nocka normalna karmienie po 1 i przed 5:tak:ale ciezko mi wstawac:baffled:Maly wlasnie obudzil sie z drzemki wiec ide go przebrac(to se popisalam:-D)Milego dnia,my popoludniu wybieramy sie na grilla :tak:

Do góry