reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Yolanta ja po 1 ciazy nie mialam @ prawie rok:-)Fajnie bylo:tak:Po 2 ciazy po 4 miesiacach dostalam,a teraz jeszcze nie mialam:tak:
Suzi dobrze piszesz z tymi uszkami,ponoc zapalenie ucha bardzo boli(ja nigdy nie mialam),a przy zebach moga byc rozne reakcje:tak:Dajecie cos przeciw bulowego?Moze trzeba podac czopek?
Dzien dobry u nas nocka normalna karmienie po 1 i przed 5:tak:ale ciezko mi wstawac:baffled:Maly wlasnie obudzil sie z drzemki wiec ide go przebrac(to se popisalam:-D)Milego dnia,my popoludniu wybieramy sie na grilla :tak:

Dorka przedwczoraj i wczoraj ratował nas/a raczel Alutka tylko Virbucol. Spal w 2 minuty i nawet przez sen jęczy:-( ja becze razem z nim, bo nie umiem mu pomóc:-(
Wczoraj po czopku spał od 17:30 do 8:20 rano :szok: nawet go nie kąpałam bo tak mi go szkoda bylo, a jak zasnął to nie chcialam go rozbudzac...obudził sie o 1 na mleczko i spał do 8;20.
Naciskam mu te uszka z każdej strony,a ze boli to sama wiem bo w dzieciństwie non stop chorowalam na zapalenie uszu:-:)wściekła/y: Większego bólu nie znam:no:

JAk ja mam mu pomóc??? :-(
Smarujemy dziąsełka żelem,ale Ali zaraz go zjada...gryzaki srednio mu podchodzą! Smoczka namiętnie tarmosi ale bokiem a nie przodem i nie ciągnie go tylko mocno przygryza:tak: W ostateczności podajemy czopek virbukol ale nie chce podawac jak marudzi:no: tylko jak jest bardzo mocny płacz...moge ten płacz porównać do ostrej kolki, nawet na rekach okropnie płacze(jak by go ze skóry obdzierali:-() z tym ze nie trwa tak długo jak kolka.

reklama
Ja tylko chcialam zameldowac ze jestesmy juz po 1000km podrozy!!!:-):-):-) nasz kochany chlopak zniosl ja bardzo dzielnie....spal do 6tej z jedna przerwa na jedzonko o 3ciej...o 6tej zrobilismy dluzsza przerwe po przerwie zostalo nam juz tylko godzina jazdy do celu...synek marudzil ale wlaczylismy mu jego kolysanki utulanki i spiewalismy wiec sobie sluchal i nawet przysnal....nawet nie wiecie jak jestem szczesliwa ze wszystko tak sprawnie poszlo!!!! pozdrawiam was dziewczyny...zapewne odezwe sie po powrocie....buziaczki

Co za matka tego Mojego Sebastiana!!!!!!!! Do niej tez przychodziły listy z wezwaniem do sądu dla Sebastiana !!! wiedziała o tym a nic nie powiedziała !!!!! Sama wsadziła swojego syna do aresztu dzieki temu !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no::no::angry::angry::angry::-:)-:)-(

mam pytanie moze ktos wie: Jesli np areszt tymczasowy jest na 30 dni . to czy moze sie on skrócić? lub przedłużyć? jesli np . Sebastian ma rozprawe w sądzie 12 wrzesnia i nie skończy sie na jednej rozprawie to wtedy go zatrzymaja w areszcie jesli nie ma stałego meldunku? czy np. moga go wypuścić a on bedzie przychodzil na rozprawy sam?

Ostatnia edycja:
Mogą areszt i skrócić i przedłużyć, formalnie przeciwwskazań nie ma. Z reguły, przy zastosowaniu aresztu wobec nieustalonego miejsca pobytu, areszt uchylają po pierwszej rozprawie - jeżeli to była jedyna przyczyna aresztu, i niestety są od tej reguły wyjątki, np. sąd uzna, że jego obecność na sprawie jest konieczna, a nie ma gwarancji, że będzie się stawiał z wolności.

katasza zatrzymali go właśnie z takiego powodu ,że nie mogli ustalić jego adresu zamieszkania ( wiec uznali ,że się ukrywał) a była rozprawa/lub rozprawy gdzie on i jego kolega byli w niej oskarżonymi. Myślisz,że jest szansa ,że po 1 rozprawie go wypuszczą?

ps. moge go zameldować tym czasowo u siebie jesli jest w areszcie?

Katasza, wg opisu to mojachusta nadaje sie tez dla starszych dzieci. Niestety nie znalazlam u nas zadnego chustowego kursu.

No i te nozki w zabke... Tu wiekszosc osob uzywa baby bjorn, a w tym nozki zwisaja. Musialabym koniecznie wyprobowac jeszcze jakies przed zakupem.

Pieszczoszka &&&& oby wszystko sie dobrze ulozylo

Katasza, wg opisu to mojachusta nadaje sie tez dla starszych dzieci. Niestety nie znalazlam u nas zadnego chustowego kursu.

No i te nozki w zabke... Tu wiekszosc osob uzywa baby bjorn, a w tym nozki zwisaja. Musialabym koniecznie wyprobowac jeszcze jakies przed zakupem.

Pieszczoszka &&&& oby wszystko sie dobrze ulozylo

Wikasik u takich maluchów powinna być pozycja żabki czyli zachowana litera "M" w układzie pupa nóżki .
Nóżki podciągnięte na wysokośc pępka nóżki odwiedzone ok 30-60 stopni i pupa wypięta ,tak by kręgosłup dziecka był w kifozie,a chusta nie uciska dołów podkolanowych .

Dla takich maluszków to tylko jest kangurek i kieszonka .
Więcej masz tu :
Co to jest żabka, czyli o nóżkach dziecka w chuście.
Gdy dziecko już samodzielnie siedzi można mu zafundować pozycje ze zwisającymi nóżkami.

pieszczoszka kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

suzi ucho nie zawsze boli :no: ,a stan zapalny może być
współczuję atrakcji z ząbkowaniem.

andav witaj.

Dopiero tu zaglądam ,bo dziś mały okupuje kompa i tylko mam go na doskok.
Na szczęście od poniedziałku szkoła ,to trochę spokoju będzie. :-D:-D:-D
Miłego wieczorku.

Chyba zdecyduje sie na takie nosidelko ERGO Baby Carrier Australia,ERGObaby Australia,ERGO baby sling on sale W niektorych dzieciowych sklepach mozna wyprobowac. Pozycja dziecka jest prawidlowa i wydaje sie byc wygodniejsze. Minusem jest, zena ebayu nie bylo ani jednego uzywanego, ale moze to i dobrze...? Tylko drozej przez to wychodzi. Ale i udzwig ma nie do 12 a 20kg, wiec moze sie przydac nieco pozniej tez. Ok, ide spac, juz prawie 5 rano. A jeszcze pielucha.

reklama
No ja chciałabym zobaczyś jak 20kg dźwigasz:))) Leszka córa ma 110cm i waży 20kg:) Jej nogi ciągnełyby sie po ziemii:)

Ja mam jakies nosidełko, młody siłą rzeczy ma w nim nogi w żabke bo sie naokoło brzucha noszącego tak układają same. Jutro je bedziemy uzywać pierwszy raz poza domem, bo idziemy w pole szukac jabłonki z dzieciństwa mojego Leszka - miała ponoć boskie dzikie jabłka i Leszkowi się zachciało:) jak sie nosidełko sprawdzi to je będe częściej uzywać - na grzyby. Bedę tylko musiała jakos sobie zakodować, by po grzyba schylać sie kucając a nie pochylając do przodu, bo dziecko w lesie zgubię;)))

Do góry