reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Jeszcze nie doczytalam ale odpowiadam po malu, poki maly kimnal, zanim zapomne co komu ;-)

Yolanta
- moj ma tak samo - nie chce sie dawac odkladac :-p Ponadto chce chyba rozwiesc rodzicow, bo od dwoch mi probuje namietnie sciagnac obraczke :-D:-D:-D

anik - bede wdzieczna jak rzucisz jakies ciekawostki o rodzicielstwie w roznych plemionach. Uwielbiam takie tematy :-) (skoczylam wydzial kulturoznawstwa :-))

Flaurka
- nie widze powodu trzymac kciuki za Ciebie u ksiedza. Jak mu nawymiatasz swoimi tekstami to Ci bedzie jadl z reki. Nie boje sie o Ciebie w takich sytuacjach :-D

Mysio - a co Ty myslalas, ze Ci sie przed Flaurka uda ukryc? :-D I co sie snilo na nowym miejscu?

reklama
dzien dobry! ja tylko na chwilke bo dzis ostatni dzien nad morzem musimy wykorzystac :) poogda nie za ciekawa, ale jutro rano wracamy do domku
Tomaszowa, tak, pytalam gina na pierwszej wizycie po porodzie i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan zebysmy zaczeli starac sie po pol roku :) ale ja chyba tak do roku chcialabym poczekac, chyba ze wczesniej sie cos przydarzy bo sie nie zabezpieczamy ;) lekarz tylko powiedzial zebym troche odetchnela po karmieniu piersia. a Ty jak jestes z blizniakow to jestes "zagrozona" wiec moze byc w sumie wiecej niz dwojka ;) moja kolezanka ma siostre blizniaczke i sama urodzila 2 dziewczynki :)
i ja mysle podobnie jak Ty - wyjscie z pieluch itp. napewno chce miec tez wiecej niz jedno dziecko a nie jestem juz pierwszej mlodosci wiec nie ma na co czekac :) moja mama zaszla ze mna w ciaze jak moj brat mial 2 miesiace i bylo wszystko ok. ja tez nigdy nie mialam zadnych wiekszych problemow ze zdrowiem.

Flaurka, Mysio, fajnie ze w koncu na siebie wpadlyscie :)

no, nie dam rady doczytac wiecej.
dopijam kawke i zmykam, buziaki dla Was wszystkich i zycze milego dnia! pewnie odezwe sie dopiero w poniedzalek bo w niedziele wybieramy sie na poprawiny wesela kolezanki z pracy.

Doczytalam:

Kingutek - kciuki za siostre &&&

Kilolek - a ja nie moge sie jakos przemoc do legginsow, choc mam takie fajne :baffled: Cala ciaza chodzilam w luznych rzeczach (wszystko mnie cisnelo :dry:), przez lato to prawie nago, zeby sie cycki wietrzyly i jakos nie umiem sie przemoc, by sobie cialo uciskac, az mi glupio :sorry2:
Tez prawie nie mam ciuchow, wszystkiego po 2 sztuki, w kolko prane, do obrzydzenia. A szafa pelna az trzeszczy, tylko wszystko za ciasne :wściekła/y:

Nie zgadzam sie z teoriami odnosnie jedynakow. U mnie sie tak zlozylo, ze bylam jedynym dzieckiem, choc planowane bylo wiecej. Jestem bardziej towarzyska, samodzielna i odpowiedzialna niz moj maz czy moje rodzenstwo cioteczne (wszyscy maja rodzenstwo) A bawic sama umialam sie godzinami. Jedynie mam, przyznaje, problem z dzieleniem sie :zawstydzona/y: Wiecej zalezy od osobowosci i wychowania niz od tego, czy ma sie rodzenstwo czy nie, moim zdaniem. Zawsze chcialam miec wiecej niz jedno dziecko ale tak jak Wy nie wiecie jak wychowac jedynaka, tak ja nie bardzo wiem, jak sobie poradzic z wieksza liczba dzieci ;-)

Witam się i ja:-)
Flaurka rozweselać to Ty potrafisz:-D
co do chrzcin to u nas ksiądz nie robi żadnego problemu z tym że nie mamy ślubu ale na chrzestną chcę moją siostrę tylko jest małe ale ona jest po rozwodzie i nie wiem jak skitrać ten fakt przed księdzem hehe:confused2:
pieszczoszka współczuję i &&&&& żeby Seba szybko do domku wrócił
tomaszowa my też już się zdecydowaliśmy na drugie dziecko tylko musimy odczekać trochę po cc, wiem że dwójka maluchów to nie lada wyczyn ale warto się trochę pomęczyć

o nockach to ja nie mam co pisać bo mały każdą przesypia a dziś przeszedł samego siebie zasnął o 20.20 i obudził się dopiero o 8.20 więc 12 godz przespał śpioch:laugh2: a teraz też ma drzemkę, pogoda paskudna więc nie ma co się dziwić.
Z ciuchami też rewelacji u mnie nie ma S mnie wyzywa że jak jesteśmy na zakupach to tylko latam po sklepach dla maluchów a sobie to nic nie kupuję nie rozumie że takie malutkie ciuszki to mogła bym godzinami oglądać i kupować:-p a jak mam wkurzać się w przymierzalni że dupsko takie i owakie że oponka wyskakuje to wolę unikać zakupów dla siebie bo po co sobie humor psuć hehe

ojciec zostawił matkę mojego S w grudniu i poszedł do innej baby co najlepsze młodszej o jakieś 20 lat i wczoraj dał nam zaproszenie na ślub i idiota zdziwiony że nie przyjdziemy palant jeden:no:

Martusia - nie boj zaby, jeszcze tesciu pozaluje, jak mu mloda zonka zacznie brykac, pelna energii, a on bedzie coraz bardziej kapcianial i nie nadazal :-p

she - a wiesz ile po cycowaniu powinno sie odczekac z nastepna ciaza? Wiem, ze chodzi o hormony, glownie progesteron, estrogen i prolaktyne ale ile im trzeba na powrot do "czasow swietnosci"?

kugela, niestety nie znam konkretow :( nic mi lekarz na ten temat nie mowil, tylko, zebym "troche odetchnela". ale jemu chodzilo chyba tylko o to zebym troche odzyla, nic o hormonach nie mowil.

Witam,
tomaszowa u nas tez duza rodzina,mam 4 rodzenstwa 3 siostry i brata, tez mieszkalismy na 3 pokojach:tak:Ja sie ciesze ze mam tyle rodzenstwa:tak:
Mysio,Flaurka super ze sie spodkalyscie:tak:Ja mam pecha ze z mojego miasta nie ma zednej formulki:-(Na lipcu 2008 tez nie:-(
U nas Franek raz tylko przespal nocke, teraz pobudki co 3-4,5 godzin:tak:W dzien jedna dluzsza drzemka ok 2-3 godzin, i kilka krodszych po 0,5-1 godziny:tak:
Nic spadam bo robie drozdzowke,miala przyjsc bratowa G z corka(o 12 dni starsza od Franka),ale caly czas leje wiec odwolala wizyte:-(

reklama
Witam
Jakiś dół mnie złapał , niewiem czy przez skok małej , czy przez bolesną @ ale smutno mi ciagle :-(chwilowy brak radości życia ....

do tego szykujemy się do przedszkola od poniedziałku się zacznie ...
co do nastepnych dzieci ja już poprzestane , chciałam dwójke mam do tego parkę więc wiecej nie chce ....ja po Bartku też chciałam od razu (tak myślałam jeszcze w ciaży) ale dał nam tak popalić ,że dopiero zdecydowałam się po 4 latach:-D...cięzko jest z dwójka , przeważnie jestem sama ale nie wyobrażam sobie życia bez nich ....najgorsze ,że widzę jak szybko rosną i za niedługo matka to bedzie samo zło heheh

zmykam robić obiad i na zakupy z bartkiem po rzeczy do przedszkola , a moze ja sobie coś kupię :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry