reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
witam i ja dziewczyny
Katasza u nas to w dzień przesypia 6-7 godz a w nocy co 2 godz się budzi a ostatnio od 4 juz spac nie chce, ale kazde dziecko ma inny harmonogram snu więc nie masz co się martwić twoje dziecie w nocy nadrabia
yolanta a jak jest granica to nie wiem ale wiem że własnie organizm wytwarza przeciwciała tak jak napisała katasz

Amelka śpi 12 h w nocy z dwiema przerwami na cyca ,a w dzień po kilka razy ale czasem to takie 5 minutówki tak więc około 2-3 h w dzień.Ale przecież dzieciaki rosną i będą coraz mniej spały za dwa lata będziemy się cieszyły ,że godzinkę po0 południu dadzą dychnąć:-):tak::-D

Dzień dobry :)

Mój w dzień śpi ok 5-6h a w nocy ok 11 ( z czego kilka pobudek na mleko zawsze jest)

Co do karmień w trakcie choroby to nie wiem czy istnieje jakaś granica jeśli chodzi o temp natomiast karmić jak najbardziej można a nawet się powinno -to najbardziej naturalna szczepionka dla dziecka,tak jak napisały dziewczyny,dzieciak zdobywa przeciwciała uodparnia się.

czesc dziewczyny! u nas dzis nocka duzo lepsza. byly 3 pobudki ale po karmieniu Maly od razu zasypial wiec nie bylo zle. moze to byla kwestia przyzwyczajenia sie do lozeczka. mam taka nadzieje! rano wstal juz przed 6 ale przejal go maz i ja moglam jeszcze do 8 pospac :) teraz znow spi a ja zmykam sie szykowac bo dzis jedziemy na zakupy i pozalatwiac jeszcze pare spraw.

Katasza, moj spal dzis w nocy 9 godzin z trzema 10-cio minutowymi przerwami na jedzenie. zazwyczaj tak spi, tylko ostatnio mial te przerwy po nocnym karmieniu ale mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok. w dzien przesypia w sumie przewaznie 4-4,5 godzin, czasami 5. mysle ze to jest ok.

kasiula, a nie probowalas swojego troche przetrzymac zeby w dzien mniej spal a nocy dluzej? gdzies czytalam ze norma dzienna u dzieci do 4 miesiaca to 4,5 godziny, po 4 miesiacu 4. wiadomo, kazde dziecko inne ale moze jakby udalo Ci sie przestawic to by ladniej spal w nocy :)

milego dzionka Wam zycze i do pozniej! :*

W nocy w sumie ok. 9 godz plus przerwy na cyca (czyli po kazdym karmieniu ok. 2:15), a w dzien jakies 4-5 godz (czyli 1-1.5 godz po dwugodzinnej aktywnosci (jedzenie, pielucha, zabawa).

Hello:-)
Ali wstal ok 7 czyli spał ok11godz. Teraz ucinas sobie drzemkę myśle ze max bedzit to godzinka. Potem pewnie druga drzemka też godzinka bądz 2:tak: wiec spi ok 14/15h.

Dzis jedziemy do tesciow i wrócimy jutro... :laugh2: musze zapakowac caly majdan:confused2:

A ja nie wiem ile mój dzieć śpi, nie mam zwyczaju patrzenia na zegarek... Ale wydaje mi się, że w normie, zasypia zwykle po kąpieli, czyli koło 21, potem na cyca koło 1 się budzi i śpi już do rana. Tylko z tym rano mam problem ze sprecyzowaniem, bo zazwyczaj biorę go do cyca i sama zasypiam, nawet nie zerkając która godzina ;-)
Dzięki za odpowiedź, czyli się nie przejmuję i dopóki nie padnę trupem z gorączki to będę karmić ;-) Mały jest w doskonałym humorku dziś, co mnie bardzo cieszy, tylko mógłby piszczeć z zachwytu troszkę ciszej, bo mi łeb rozsadza :-p

reklama
Zapomniałam dodać, czesto mamy takie dni ze w ciagu dnia Ali ma 2 lub 3 drzemki 5-15 minutowe a potem oczka jak 5złoty!!! :eek: oraz mnóstwo energii:-D
Co do kąpieli to od poniedzialku bedę jego wanienke(mam ta największa, jeszcze troche i bedzie za mała na leżenie, bo głowe ma na samej górze i nogami dotyka drugiej strony) wkładała do naszej wanny, bo cala łazienka pływa! mogła bym też Aliego kąpać w naszej wannie ale duzo wody musze lać żeby ją zapełnić:confused2: Jak razem się kąpiemy to wtedy leje do połowy i razem korzystamy :laugh2: to sie nazywa ekonomia ;-)

Do góry