reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Joasia - ja w życiu nie zapłaciłabym pieniędzy by dobrowolnie na atak serca zejść - bałabym się. Ja tą atrakcję ex-mężowi zafundowałam;))) Wtedy jeszcze nie był ex i liczyłam na polisę;)

reklama
Andav- ja swojemu w zeszłym roku na rocznicę (4 września) wręczyłam test ciążowy- do tej pory twierdzi, że to najlepszy prezent jaki dostał ;-) W tym roku taki odpada więc chętnie poczytam propozycje bo już niedługo ten sam problem będę miała.

Jeśli chodzi o główkę to u nas się nie spłaszcza a do spania układam Ulę albo na pleckach albo na brzuszku i ona sama wybiera sobie stronę w którą obróci głowę. Radzi sobie z tym świetnie w każdej pozycji i o ile na początku preferowała obracanie głowy w lewą stronę, tak obecnie nie robi jej to żadnej różnicy i kręci nią w obie :-)

Ollena- ja się raz z nadgorliwością spotkałam, chociaż nie dotyczyła ona czapeczki- kazałam babie zająć się jej wnuczką a nie zaglądaniem do mojego wózka :-D Oczywiście poszła obrażona.

Katasza, identyczny prezent wręczyłam mężowi w zeszłym roku - 3 września (6 rocznica):-)

A tak w ogóle witajcie późnym wieczorem:) Jakoś ostatnio kiepsko z czasem - mało zorganizowana jestem :)
Chciałam Wam powiedzieć, że chłopaki moje (tzn. mąż z Mateuszem) cali i zdrowi wrócili z tego Chorzowa:) Mały zadowolony i pełen wrażeń, W padnięty - sam był z M, tam i z powrotem 600km.
Żaneta tak jak mówiłaś, kasa cała wydana , bałagan w samochodzie, wszystkie Mc donaldy i inne atrakcje zaliczone ale ja i Ola miałyśmy dzień tylko dla siebie:)
Dobrej nocy:)

Ostatnia edycja:
anik ja dałam do mleka i mała krztusiła się i dlatego przełożyłam spowrotem na ten z mniejszą dziurką.Była później jeszcze jedna próba ale to samo.. więc wróce do tego może za 2 tyg i zobaczymy.Przy soki i kaszce wiadomo nie krztusi sie bo to dużo gęstsze .

andav ja małą kłade spać zazwyczaj na plecach no ale ona i tak po czasie się przekręca raz na lewą raz na prawą strone .. puki co mimo 2 krwiaków które miała w głowie .. to główka jest dość równa ..prawie idealna jak dla mnie.. a prawie dlatego,że jeszcze troche widać miejsce gdzie był drugi większy krwiak.

Mysiochomis coś wiem o takich kąpielach.. u mnie od paru tyg. też się kończy tak heh ..pozalewane łóżko i ja tez :p

andav sama badz prezentem;d kokarda sie owiń i juz ;p

ollena ja nie spotkałam sie z niczym takim

katasza ( to nie zaczepka zeby nie bylo:p)
Pamietasz jak kazałam Ci sie zająć Twoim dzieckiem bo mnie wkurzyłaś? Teraz widzisz jak To jest skoro jakiejś pani kazałaś się zająć wnusią... :)

Laura coraz bardziej interesuje sie zabawkami..wczoraj kupiłam jej nową grzechotkę bo te co ma już się znudziły..
Nie wiem co to może znaczyć ale Laura strasznie pociera nos...przy czym okropnie sie denerwuje..
A dzis juz nocy mi nie przespała :( poszła spać troche po 20:00 i obudziła się o 1:00 zjadła i poszła spać i tak do 5:00 i juz wyspana...

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka- chyba już zauważyłaś że ja nie z tych co się obrażają i zabierają zabawki z piaskownicy :-) Tylko sytuacje zgoła inne.

no i znowu się zaczyna...

któregoś dnia kupiliśmy Hani butelkę z lovi, złościła się podczas jedzenia, więc kupiliśmy większy smoczek - trójprzepływowy. przez chwilę ładnie jadła, nie krztusiła się, ale znowu złościła. wydedukowałam, że po prostu nie pasuje jej ten smoczek i wróciliśmy do tt, tylko jest problem - nie mogę nigdzie znaleźć większej butelki tt:/ poszukamy jeszcze w większym mieście obok nas, od razu kupię większy smoczek, bo planuję niedługo mleko zagęszczać klikiem lub kaszą, a do tego potrzeba większej dziurki.

zauważyłam, że późniejsze wieczorne jedzenie Hani kończy się późniejszym wstawaniem:) jeśli zje między 9 i 10 to śpi do 6, jeśli między 10 i 11 to do 7:D tak więc dziś spałam dłużej - i dobrze, bo wstawałam do Bartka i nasłuchiwałam Hani, bo gadała sobie z karuzelką:)
jaka u mnie mgła - domu sąsiada nie widać:/ coś czuję, że jednak się temp podniesie.. oby jutro było ciepło.
idę szykować jedzenie, umyć się i jedziemy ze szwagierką kupować prezent dla dziadków..

Dziewczyny- mam pytanie do was. Ile godzin mniej więcej w ciągu doby przesypiają wasze maluszki? Bo moja śpi w nocy ok 9 (z 10 minutową przerwą na cyca) i do tego w ciągu dnia ok 3-3,5 godziny i zastanawiam się czy to troszkę nie za mało. Tak poza tym to wszystko jest ok, ładnie przybiera na wadze, jest roześmiana i rozgadana tylko nie wiem co z tym spaniem .

Nie wiem czy tu czy w zdrowiu, więc na wszelki wypadek tu zapytam. Do jakiej temperatury swojego ciała mogę karmić piersią? Bo przy lekkiej gorączce, wiem, że można, ale jaka jest granica? Bo dziś się już z 38,6 obudziłam, więc wesoło nie jest...

reklama
Yolanta mi położna mówiła, że taka temperatura nie jest przeszkodą a nawet tym bardziej powinno się wtedy karmić bo organizm matki wytwarza przeciwciała, które przenikają do mleka i dziecko łatwiej radzi sobie z ewentualną infekcją lub w ogóle nie choruje.

Do góry