reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na noc? u nas teraz bedzie upal po 28 stopni i sie zastanawiam czy mu na noc body z dlugim rekawkiem czy z krotkim ubierac.
jak były u nas upały to zakładałam cienkie body z krótim rękawem, za duze i nie zpainałam w kroczku. Dopiero koło północy zapinałam, zakładąlam skarpetki i przykrywałam pielszką flanelową ale nasze mieszkanie na strychu, wogóle nie stygło w nocy. Teraz zimno, Zuzia marzła wiec śpi w pajacyku i śpiworku polarkowym (pojedynczym) i chyba musze na strychu cieplejszy poszukac.

reklama
suzi1 :) a ile macie w domu stopni? u nas jest po 25
chyba troche za mocno go ubierasz :) jak Gabi sie urodzil to niby mial bardzo niska temperature ciala okolo 35 stopni i kazali nam bardzo grubo go w domu ubierac, wiec zakladalismy body, pajacyk, sweter cieply, czapa i koc, wreszcie przyszla pielegniarka i kazala nam go rozebrac i wiecej tak nie ubierac bo moze dziecko spotkac smierc lozeczkowa przez takie ubieranie, az nam ulzylo ze wreszcie mozemy dziecko rozebrac i ze bedzie wygladalo jak normalne dzieciatko - normalnie ubrane :)

Dzis po nocy bylo 19/20 wiec nie jakos specjalnie ciepło.
Tylko własnie on rano ma strasznie zmine kończyny dolne jak i górne :wściekła/y:

Mam pytanko do dziewczyn kotre były zainteresowane ćwiczeniami. czy w ogóle dał Wam coś moj chaotyczny post? Czy mam dalej kombinować jak to logicznie i sensownie opisać? Nawet myslalam zeby nagrac filmik:sorry: i wrzucic,ale jakos tak nie mam odwagi:-p Bo cięzko jest opisac to co "wyprawiamy"

a to nic dziwnego ze tak go ubierasz :) sama bym marzła i siedziala pod pierzyna tylko z nosem wysunietym bo jestem zmarzlak, ehh juz sie boje zimy i tej temperatury domowej 18-19 stopniowej brrr juz mi sie zimno robi hehe

powiedzcie mi jeszcze jak ubieralyscie dzieci podczas upalow ale z silnym wietrzyskiem? najchetniej bym mu zalozyla samo body ale ma jutro bardzo mocno wiac i boje sie zeby go nie przewialo a z drugiej strony zeby go nie przegrzac. zakladalyscie dzieciakom w takim wypadku druga warstwe ubran czy jak?

Ostatnia edycja:
Mój młody śpi w śpiochach (albo to jest pajacyk, nie wiem - zapinane na napy od szyi do stópek). Jak były upały to body z krótkim, ale zauważyłam, że rano szybciej sie wybudzał - po prostu się wyziębiał. jak spi w spiochach to rano nie jest taki zimny i podsypia dłużej, nie wybudza sie o 4, tylko po cycu idzie dalej spać. W czapce nie spał jeszcze, nawet w szpitalu - a od pierwszej nocy swojego życia spi przy otwartym oknie - ja go tego nauczę, bo sama muszę cały rok przy otwartym - inaczej wstaję jak oczadziała i niewyspana.

czarnula ja ubierałam na noc body z krótkim dziś też ma body z krótkim i śpi w rożku. W upały nigdy nie ubierałam długiego rękawku jedynie cienką czapeczkę ale tylko jak był mocny wiatr, normalnie w upały to bez czapeczki:tak:

Własnie, zainspirowana innym wątkiem z tego forum mam pytanie do Was o włoski maluchów. Mój urodził się z niezła fryzurą, ojciec mógłby mu pozazdrościć, spodziewałam sie, że mu to się wytrze, a mijaja prawie 3 miesiące i oprócz lekkich zakol nad czołem i tonsurki nad karkiem nic mu nie wypadło - to znaczy, że juz mu nie wypadną i będzie miał włosy cały czas, czy jeszcze wyłysieje? Którejś z Was dziecko już wyłysiało?

mojemu jak do tej pory tez wlosy nie powypadaly, ale pamietam ze dla Xav powycieraly sie ale u niego chyba w 2 mc, mam nadzieje ze dla Gabi sie nie wytra - zreszta nie ma u niego za duzo tych wlosow :)

reklama
Podłączam się do pytania Flaurki. Mój mały też czupiradło się urodził i ciągle tak ma. Nawet zakola mu się nie porobiły, wręcz zarastają te co miał. Tylko z tyłu troszkę się wyciera, tzn. ma krótsze te włoski, ale jak jest uczesany to nawet tego nie widać.

Do góry