reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witajcie,
jestem padnieta,ale o snie mowy nie ma.=,odeszla wola.
Leo zjadl o 21,potem 23:50 i 2:15,teraz spi.Od urodzenia mu sie tak nie zdarzylo :-(Czyzby kolejny skok tym razem jedzeniowo-dramatyczny,tak naprawde brutalnie?Tylko czemu teraz?:-(
Kobietki,nie wiem jak bedzie wygladala moja egzystencja w dzien,wiec w razie czego zeganam sie z Wami z Italii i postaram sie odezwac od jutra juz z kraju.
Zycze Wam dalszego dobrego rozwiazania roznych spraw i problemow(sobie zreszta tez),ucalujcie pociechy.Mysle o Was (Poznanianki/Warszawianki odezwe sie) :o*

reklama
Fiore - no jaka szkoda, że nie jestem warszawianką ani poznanianką... POWODZENIA!!

suzi - to przekładanie łapek u nas też:zawstydzona/y:w sumie wszystko się zgadza poza oklepywaniem..

Hanutka śmieje się w głos jak pies szczeka i jak akurat go wtedy widzi. czasem do zabawek na macie i oczywiście do neurologa jak nią majga:)

wybieram się dziś do ginekologa na cytologię, ale... wszystko wskazuje na to, że dzisiaj będzie @:/ uciska mnie, tak że mam wrażenie duszenia się, śluz już brązowawy i tylko czekać aż mnie znowu zaleje. raczej nie pójdę i tu pojawia się problem - do następnej środy muszę iść, bo wypada wtedy nowy cykl z plastrami i potrzebna mi recepta... zdąży mi się skończyć @?
miałam dziś koszmarny sen - byłam w ciąży i przy okazji poroniłam, jechałam do jakiegoś szpitala z moim ginem, a Misiek błagał mnie, żebym ratowała siebie nie dziecko.. obudziłam się zlana potem... widać, że nadal mam korbę na ciążę, mimo że mam plastry..

hej dziewczyny dzięki za odpowiedzi ja czekam aż Emilka zacznei sie śmiać na głos bo ma słoki ten smieszek którym czasami się podśmiewa na śnie. Moja niunia kończy dziś trzy miesiące dusia twoja też :-) jak ten czas leci

dzis moja słodka mała istotka chciał wyciąć 3 dzień z rzędu numer pod tytułem "jestem wyspana " była godzina 5 że siedziałm wczoraj długo wziełam sobie za cel uśpienie dziecka i przyzwyczajenie ze spi się do 7 noi postanowiłam zrobić to co wieczorem smoczek w buzie emilka na podusie na raczki 3 kołysanki i dziecko śpi ale poczatkowo to miała oczy jak 5 zł i chciała sobie ze mną pogaworzyć ale się nie dałam chyba już przywykła do takiego zasypiania i jak tylko zaczynam bujać i spiewać to rozumie że czas spac :-)

Witajcie Julcia obudziła się dziś o 7 zjadła, pogadałyśmy trochę a teraz udaje że śpi:-) ale przynajmniej mamusia ma chwilkę dla siebie. Muszę się dziś wybrać po prezent dla mojej chrzestnej bo jutro idziemy do niej na 50 urodziny ale pogoda jest nie zachęcająca do spacerów:-( no ale cóż może się jakoś uda wcelować w brak deszczu:-)
Kingutek moja zaczyna się śmiać w głos od jakichś dwóch dni ale robi to tak fajnie że wtedy bym ją schrupała:-)
Fiore powodzenia w Polsce i również żałuje że nie jestem z żadnych z tych miast:-)
Spokojnego i miłego dnia dla wszystkich mamuś i dzieciaczków:-)

Hej Kobitki :-) Widać że nie jestem sama z nie odpisanymi postami więc dziewczynki bierzemy się za siebie i odpisujemy na wszystkie pytania :-)Ja jak mam duże zaległości i chcę odp wszystkim o co pytają to zapisuje sobie na kartce co komu :-)(śmieszne) ale jak doczytam to już zapomnę co komu odp:-)
Kingutek mój malutki jak śpi to nieraz tak się śmieje w głos że lecę do wózka patrze a on śpi i się śmieje (słodkie) a jak nie
śpi to też czasem się śmieje w głos buzię otworzy że cała buzia się śmieje jak ja to mówię do niego i wydaję taki śmieszny śmiech od siebie:-)
U nas dzis drugi dzień z rzędu leje i jest zimno (masakra) okropna ta pogoda co ja będę robić w tym domu dziś ... A tak pomyślałam że dziś małego wyeksmituje na noc do łóżeczka ciekawe jak nam pójdzie ...A jak on śpi ze mną w łóżku to nie ma mowy bym go przygniotła bo po pierwsze ma swoją połówkę a po 2 mam strasznie czujny sen
A tak z drugiej beczki zrobiłam małemu badania na rotawirusa i wyszedł pozytywny ale w nie dużym stopniu a wy może robiłyście takie badanie dzieciaczkom??

Kasiulaa
ja otwieram temat w 2 oknach. W ejdnm cyztam po kolei a w drugim na bieżąco odpisuję.
Ja nie robiłam Zuzi takich badań. A czemu robiłaś? Miałaś podstawy przypuszczać, ze jest chory?
Mój Michal miał raz robione takie badania i wyszły negatywne mimo, że wyglądalo to na rota ale okaząlo się zwykła jelitówką. Ale miał wtedy z 1,5 roku.

Idę zaraz z chlopakami na basen. Babcia z Zuzią pospaceruje pod basenem. Może się trochę zrelaksujemy bo pogoda nie nastraja optymistycznie.

Witam.
Pogoda deszczowa aż sie nie chce wychodzić , ja spałam z mała do 3 miesiaca niewiem myslalam ze beda jakies cyrki z łóżeczkiem (rzadko w nim bywała) pierwsza noc odłożona , budzi się tylko na mleko i spi do rana w swoim łóżeczku czyli sukces :-)
dziż znowu się budziła zrobiła z 3 kupy w nocy , tzn nie za duże ale jednak i mysle czy to już biegunka? jak narazie do tej pory nic nie zrobila ?
jeśli chodzi własnie o te rotawirusy to czemu miałam badania robione? jakis powód ?
wpadne pozniej marudek wzywa

kilolek oj jak jabym sobie poszla na basen, ale niestety niemam z kim Olki zostawic, moze w niedziele sie przejdziemy z Amelia..
kasiula ja tez nie robilam badan zadnych, ale u nas to inaczej niz u was w Pl, nawet niewiem czy mi by zrobili badania jakbym sama tego chciala, pewne byloby to dla nich niepotrzebne ohhh i z ta nasza sluzba zdrowia

U nas wszystko dobrze, Olka byla wczoraj bardzo niespokojna, niewiem co jej bylo o 19 juz wypila mleko i poszla spac...teraz tez spi, ale to jest jej ostatnia drzemka bo ona w dzien nie spi wogole:sorry2:

Co do usmieszkow, mala raz tylko sie zasmiala w glos do Ameli a tak to smieje sie bezdzwiecznie, czasami jej sie zdarzy wydobyc glosik jakis przy smianiu, ale tak jak niektore u was to nie... no, ale bedziemy czekac:tak:

Zycze wam milego dnia

Witam sie i ja!

Kingutek-mala juz sie smieje w glos i piszczy sobie to takie slodkie, uwielbiam:-)

kasiula-mala nie miala jeszcze takiego badania.W lozeczku nie chce spac, budzila sie co chwile z placzem,nawet w dzien polezy kilka min i placz,to jeszcze spi w wozku,nie wiem jak ja przyzwyczaic do lozeczka..buu.

Co do zasypiania Emmka po kapieli zasypia po 20 i od kilku dni budzi sie o 7.30:szok:Kladziemy ja do wozka buziak na dobranoc i za chwile zasypia tak bylo od poczatku bez zadnego kolysania.

Fiore-udanego pobytu w Polsce

To milego dnia wszystkim:-)

reklama
Dzień dobry wszystkim:)
Ja po drugim śniadanku właśnie i dopijam kawkę. Mała śpi w wózku:szok: (ogólnie go nie toleruje), W śpi po nocce, Mateusz się bawi a ja chwila na bb.
Dziewczynki ze Śląska, mąż chce w niedziele zabrać Mateusza do Chorzowa, do tego wesołego miasteczka (młody uwielbia karuzele)- warto tam w ogóle jechać? To jest jednak kawał drogi od nas, więc czekam na opinie. Dzięki:-)

Do góry