reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
fiore ryanairem na 100% możesz,jak jest w wizzair nie wiem. Ja np nie mogę lecieć teraz sama z dwójką bo nati nie ma jeszcze 2 lat i nie przysługuje jej samodzielne siedzenie-musi byc u mnie na kolanach.

Ja tu przez kilka dni z braku czasu nie zagglądałam i udało mi się nadrobić tylko kilka ostatnich stron.

Mój synek był miał pierwsze szcepienie w poniedziałek,przy okazji go ważyli i już jest 5,75 :)

My na drugie dziecko zdecydowaliśmy się w miarę szybko,między dzieciaczkami jest 17 miesięcy różnicy,lekko nie było bo już na początku ciązy kiedy w pierwszym trymestrze byłam ciągle zmęczona,śpiąca a córcia na to niemożliwe,wszędzie było jej pełno,zaczynała wtedy raczkować,musiałam na rękach nosić mimo,że w ciąży się nie powinno,potem w ostatnim trymestrze kiedy ja już jak słonica ledwo się ruszałam a córcia z prędkością światła biegała wszędzie. No i teraz też czasem nie jest łatwo,zdarzają się trudne chwile,w ciągu dnia mają np sen synchroniczny i budzą sie zazwyczaj o tej samej porze obje głodni,oczy muszę mieć wszedzie bo Nati braciszka czasem chce nakarmić,napioć,tulic mocno i przydusić przy tym ale ani przez chwilę nie pożłowałam tej decyzji o tak małej różnicy wieku pomiedzy nimi.
Chwile kiedy ona go całuje,on się do niej uśmiecha,jak ona wpada rano do nas do sypialni i pierwsze co to do łózeczka do niego zagląda,jak mu chce dac smoczka kiedy płacze,pobujac jak niespokojny,jak on do niej swoje agu mówi są bezcenne i wynagradzają mi wszystkie trudny,aż się wtdy łezka wzruszenia w oku kręci a wiem,że to dopiero początek bo jak będą starsi to będa się razem bawić(bić pewnie też) i ogólnie łatwo nie będzie ale fajnie tak z dwójką.
Trzeciego z racji wieku nie planuję. Gdybym była kilka lat młodsza to moze być się za kilka lat zdecydowała ale nasza parka nam w zupełności wystarcza :)

No i wstała córcia więc zupkę zje i na plac zabaw wybywamy :)

Ok,
przebieralam sie a tu telefon.Pediatra do mnie oddzwonila,zebym sie nie martwila o Leo,ze moze leciec spokojnie(bo zostawilam jej wiadomosc,z pytaniem czy jako wczesniak i po problemach moze leciec),bo on jest calkowicie zdrowy i silny z niego chlopak.Przy okazji,powiedziala ze doczytala jego cala historie od urodzenia i jeszcze raz mi powtarza,ze przy jego tempie wzrostu,potrzebuje tez dodatkowego jedzenia,oprocz mm(bo powiedzialam,ze jeszcze nic mu innego nie podalam poza mm,po mimo jej zalecen:zawstydzona/y:).Napisze na odpowiednim watku co mi powiedzial dokladnie.
I uciekam,dzieki dziewczeta za pomoc,niezmiernie jestem i szczerze WDZIECZNA!!!

Anik Mikołaj też ma czyste płuca i oskrzela. Po prostu wszystko zbiera mu się w gardełku, a on jeszcze nie umie odchrząknąć. Gdyby umiał problemu by nie było.

To tak jak u mnie - dorwała go moja mama podczas chrypki - i wtedy było słychać coś dopiero... Paulinka, a jakie picie dajesz malcowi? Ciepłe? Czy z temperatury pokojowej?

Witajcie kochane:)
wyniki ali ma bardzo dobre:tak: Jaka ja jestem szczesliwa:-D Szpik zaczął produkcje czerwonych krwinek:-D :-D:-D Oczywiscie dalej musimy to kontrolowac:tak:

Na szczepienie kolejne (3) mamy udac sie pod koniec sierpnia:tak: A kolejne pneumokoki j wzw jak skonczy pol roku:tak:

alez ja sie ciesze :tak:

Mleczko mozliwe ze zmienie na bebiko, bo dostalam zapas ok 3 kg i szkod mi wywalic, ale pytalam pediatry i jak najbardziej mozemy zmienic, bo sklady sa identyczne:tak:

Wodę daję w temp. pokojowej, a herbatkę cieplejszą.

A i lepiej, żebyś poszła z tym do pediatry, bo potem może to się przenieść dalej na płucka i oskrzela. Mój mały dostał Nasivi doraźnie, fenistil 3x 4 krople, ceclor 2x 4 ml i Dicoflor po ampułce to mleka przy karmieniu wieczornym i porannym.

Ostatnia edycja:
suzi swietne wiesci:))))... nie za bardzo wiem co bylo twojemu szkrabowi bo za pozno dolaczylam, ale bardzo sie ciesze, ze wszystko okay...

U nas mala tez jezyk wywala i nauczyla sie sline wypluwac wiec mokra jest non stop;-) no i w koncu sie zdrzemnela bo ile mozna nie spac od rana, juz spi z 20 min wiec sukces jest:-)

reklama
Paulinka to Twoj maly ma cos powazniejszego chyba w tym gardle:-(bo dostał antybiotyk:tak:pewnie jakas bakteria sie przyplatała:-(

Do góry