reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ola tez nie ulewa i odbijajac tez nic nie uleje, no chyba ze sie naje jak baczek to czasami cos wyleci, ale na noc staram sie w nia nie ladowac duzo mleka zeby dluzej spala. Wiec u nas problem tylko i wylacznie z jezykiem. MAsakra jakas.

reklama
Wlasnie maly sie przebudzil bo byl na pleckach:baffled: dlam go na boczek i zobaczymy:confused:
U nas to ewidetne wstrzasy miokloniczne, no nic zobaczymy co powie lekarz...

nie ogladał, w czwartek idziemy do pediatry na szczepienie i jeszcze dokladnie sie wypytam co i jak. Po rozmowie z polozna przypuszczam ze zasypia tak glebokim snem ze miesnie jej wiotczeja i stad taki przypadek jak lezy na pleckach. Ogolnie jak tak konkretnie zasnie i bym chciala ja odwrocic to jest bezwladna i raczki i nozki tak wisza, a jak sie wystraszy to automatycznie prostuje

Flaurka - tak, to my tak usypiamy Krzysia :) dzisiaj też poskutkowało, potrzebował tylko 5 minut i spał. Też młóci powietrze jak oszalały, mam nadzieje, że wkrótce mu przejdzie... wcześniej działało zawijanie w rożek, teraz jest już na to zdecydowanie za ciepło :( Aczkolwiek przestałam już wierzyć, że moje dziecko zaśnie wcześniej, niż o 22 - bez szans... nawet jak kimnie o 21 to po pół godzinie budzi sie z rykiem... :/

Olisiaa - dziękuję za życzenia :) Jutro świętujemy :D

Dobranoc :):*

Wiem zaniedbałam was trochę :-(,ale to przez chrzest Amelki.A to moja córcia i wnusio:-D IMG_3867.jpg

Widzę ,że usypianie na tapecie.
Nic mądrego nie wymyślę .
Ja walczyłam ze starszą dwójką dzieci i naprawdę było różnie.
Raz spały z pieluchą ,raz ze smoczkiem.
Kuba zasypiał przy cycu potem mu się odwidziało.
Jedno lubiło być zawijane ,drugie lubiło swobodę ,
a Karolinka zasypia przy cycu w tempie błyskawicy ;-)
Dla niej najważniejsze ,żeby się przytulić :-):-):-)
I też jest dobrze.
Człowiek całe życie się uczy i wlele takich rozważań co lepsze jeszcze przed nami
Indywidualność -i to wszystko o naszych dzieciach ;-);-);-)

reklama
Kilolku witaj w klubie :p Czy na pewno mialas na mysli 300g na 2 miesiace, a nie tygodnie? Bo przeciez coreczka nie ma nawet trzech miesiecy. Jesli zas tyg to w sumie nie ma problemu, bo ksiazkowo jest minimum 120g tygodniowo.
oczwiście miałam na myśli 2 tyg. Ja też nie wiem w sumie czemu lekarka tak panikuje, bo niby powinna przybierac 20g dziennie, wiec i tak mamy 20g zapasu.

Olisiaa mój brat też tak mial z wpadającym językiem do gardła i niekoniecznie jak spal ale podczas zabawy też. Wyrósł w końcu z tego ale dopiero w przedszkolu. Pamiętam jak czasem podczas zabawy nagle siniał, mama odbiegała i podnosila do góry za nogi jedna ręka a druga wyciągala język, strasznie to wglądalo.

Co do powrotu do pracy, to ja powinnam, bo sytuacja się zmieniła i nie damy rady z jednej pensji ale niestety jest to bez sensu gdyż opieka nad cała trójką (2x przedszkole i niania do Zuzi) wyniesie niemal tyle samo co moja nauczycielska pensja. Pójdę wiec na wychowawczy i spróbuję wymysleć jakiś sposób na dorobienie. Myslalam o sprzątaniu wieczorami i w weekendy ale płacą strasznie marnie. Może jakiś market w weekendy.

Azula ślicznie Amelka do chrztu wyglądala.

Ostatnia edycja:
Do góry