reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

tak sie cieszyłam,ze zarobiłam cos na opiece za psa... miałam pokupic dzis pampersy i inne potrzebne rzeczy a tu takie cos :-( az sie popłakałam .... seba dostał mandat 250zł :-:)-:)-:)-:)-( mam juz dosc po prostu...

wiaze sie w bulu bo ja w sobote dostalam 200:(((( nawet nie mówie co T powiedziała a raczek wykrzyczał
a tak wogóle to dzien dobry
PAULA :)) dawno ci e nie było
WASIK ja trzymam kciuki za karmienie
dla reszty cmoczki

reklama
Zapowiadał się piękny dzień, ale M mnie tak wkurzył... nigdy, przenigdy nie doprowadził mnie do takiego stanu jak dzisiaj :-D Tzn. mnie już przeszło i chce mi się śmiać z całej sytuacji, ale jemu chyba nadal nie :-D pojechał na spotkanie służbowe i nawet smsa nie napisał, że dotarł na czas :-D Ma normalnie focha... A poszło o to, że za późno wyszliśmy z domu (oczywiście to moja wina ;-) bo zamiast ogolić się rano mój małżonek robił to na 5 minut przed wyjściem z domu :-D). Może mu przejdzie do wieczora... :-p:-p:-p

Dobry wieczór Kochane:)
Ja znów nadrabiam zaległości, wczoraj cały dzień poza domem a dziś od rana praca w sądzie, W poradził sobie z dziećmi wyśmienicie ale syf w chacie zostawili niesamowity:-D
Super, że tyle z nas chce razem ćwiczyć. Kurcze tylko jak tu się do tych ćwiczeń zmusić, co proponujecie?
Miłej nocki:)

Witam z rana wszystkie majóweczki.

U nas noc spokojna, Ula obudziła się o 5 na karmienie i już nie mogłam zasnąć więc oto jestem- pierwsza dzisiaj. Dzień zapowiada się bardzo przyjemnie, już świeci słoneczko. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców żeby pobyć trochę nad wodą. Ja muszę wreszcie nad opalenizną popracować, bo na razie jest ona typowo miejska- straszą ślady po sandałkach a wielkimi krokami zbliżają się chrzciny u nas i u siostry i wypadałoby się jakoś prezentować ;) A ponieważ u rodziców można liczyć na cień dla dzieciaków (będzie też siostra ze swoimi dziećmi) oraz słoneczko dla mam to wszyscy powinni być zadowoleni :) Nabyłyśmy wczoraj nawet mały dmuchany basen dla starszaka siostry, bo dziewczynki jeszcze w tym roku nie skorzystają niestety.
Buziam wszystkie i miłego dzionka życzę.

Katasza zazdroszcze!
a ja dzis mega nie wyspana- mlody znowu 3 razy sie budzil- o 5 tej wyspany-przetrzymalam go do 7mej- jestem wypompowana z energii!! bez zycia normalnie...

co zrobic zeby dziecko przez chwile zajelo sie samym soba? Jeszcze 2 tyg. temu ladnie polezal i ogladal karuzele czy na lezaczku a teraz normalnie ryczy za kazdym razem jak sie go odklada- mam dosc!!!

Andav ja dopiero miałam takie 2 dni, że przy jakiejkolwiek próbie zostawienia Młodej samej sobie był ryk. Ale już jest lepiej. Cierpliwości i na pewno będzie dobrze. U nas nawet kąpanie było katorgą bo był przez 4 dni ciągły ryk. A od wczoraj jak ręką odjął. Uśmiech i pluskanie się. Dzieci czasem potrzebują większej bliskości. Ale trzymam kciuki żeby się u was szybciutko unormowało.

witajcie kochane
u nas od dwoch dni (odpukac) mała ładnie sypia. Po 5 dniach walki ze wstawaniem po 3-4razy w nocy wszystko wrocilo do normy, przypuszczam ze to byl wlasnie ten skok rozojowy o ktorym tyle sie pisalo. Olka byla nie do zniesienia wszystko jej sie nie podobalo, wiecznie marudzila i non stop plakala. Cos strasznego, ale na szczescie wszystko powrocilo jak dawniej, czyli moge powiedziec ze sie dzis w wyspalam.
Wieczorkiem idziemy na spotkanie w sprawie chrztu, jest ono dla rodzicow i chrzestnych. Ciekawa jestem co tam bedzie gledzil i mam nadzieje ze nie bedzie nam robil problemow ze zadnego z chrzestnych nie bedzie na spotkaniu. Nie maja mozliwosci byc bo pracuja.
Ogolnie dzien zapowiada sie chyba upalny bo widze ze sloneczko swieci, oby pogoda utrzymala sie jak najdluzej bo od przyszlego tygodnia jakies ochlodzenie ponoc zapowiadaja.
żanetaa &&&& zeby te dni z tesciowa jak najszybciej minely
anik. moj tez sie tak dlugo szykuje przed wyjsciem zawsze musze za nim czekac bo szykuje sie dluzej niz "baba" Zastanawiam sie wlasnie czy my przypadkiem przy dzieciach nie nauczylysmy sie szybkosci i minimalizmu. Chodzi mi o to zeby wszystko rozlozyc w odpowiednim czasie i zabrac wszystko co potrzebne a nasi mezczyzni daja sobie czas.
Katasza milego opalanka, byle rownomiernego a nie w ciapki :-D
Dusia co do cwiczen to chyba musimy wkoncu zaczac i zdawac sobie relacje z wynikow na watku zadbane mamy, w miare mozliwosci kazda sie wypowie jak wytrwaly kolejny dzien?

Katasza zazdroszcze!
a ja dzis mega nie wyspana- mlody znowu 3 razy sie budzil- o 5 tej wyspany-przetrzymalam go do 7mej- jestem wypompowana z energii!! bez zycia normalnie...

co zrobic zeby dziecko przez chwile zajelo sie samym soba? Jeszcze 2 tyg. temu ladnie polezal i ogladal karuzele czy na lezaczku a teraz normalnie ryczy za kazdym razem jak sie go odklada- mam dosc!!!
Ja moge tylko napisac ze u mnie to był syndrom rąk:-( co odkladalam malego do bujaczka/lozeczka to zaraz ryk. I nawet byla u nas ciocia i powiedziala widac ze lubi byc na rekach. Wtedy zaczelam go odkladac,zabawiac...i sie udalo;-)
Sa dalej takie dni ze chce byc na rekach a czasami caly dzien potrafi sie sobą zająć:tak: To tylko dzieci, a przeciez czasami dorosły potrzebuje bliskosci drugiej osoby:tak:
Ja od 6 na nogach...maly obudzil sie pogadal do 7 potem butla i znow spi:sorry:
Wczoraj ululal sie ok 21 ale to dlatego tak pozno bo bylismy na dzialce i pozniej bylo kąpanie:tak:

Ja od dzis dukanuje, wiec serdecznie prosze o kciuki:sorry::zawstydzona/y:
Olisiaa widze za mamy podobna wage i tyle samo do zrzucenia :tak: wiec kochana powodzenia&&&&&

Ostatnia edycja:
suzi1 trzymam kciuki za Ciebie a ty trzymaj za mnie. Ja dukam od poniedzialku tak wiec dzis koncze faze uderzeniowa i od jutra warzywka hura. Wlasnie dzisiaj suwaczek zaktualizowalam i 4kg mniej. Jestem dumna z siebie i szczesliwa
Suzi jaka wage chcesz osiagnac?

reklama
Olisiaa widzisz a ja nic nie wiedzialam ze dukasz:no::-) to mial:-)as 4 dni Ifazy?
Ja chciala bym dojechac do 55 a optymalnie do 50:-):tak:

Do góry