reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka super ze z Laury oczkami jest ok:) My tez mamy okuliste za sobą i badanie dna oka:tak: i tak jak piszesz obylo sie bez kleszczy, a sporo sie o tym naczytalam i byłam cala w strachu:szok:
Kugela duzo sily i snu życzę :*

Zapomnialam napisac ze wlasnie jestesmy w 17 tyg czyli mamy kolejny skok:wściekła/y::angry::sorry:

reklama
Juz dawno chcialam zapytac, co sadzicie, by zrobic druga czesc naszych pogaduch, a teraz widze, ze ktos zamknal temat, nowego nie ma, wiec zakladam :)

Dzieki dziewczyny za wsparcie, widze, ze ja marudze, bo poprostu rozpiescil mnie moj synek :)

Zaneta, z ta laktacja to juz sama nie wiem, ale probuje ja zwiekszyc. Dam mu jeszcze jutro/pojutrze i jak nadal tak bedzie, to w czwartek wybierzemy sie do poradni laktacyjnej, niech zobacza, czy go dobrze przystawiam, czy dobrze ssie. Ale w piersiach nic nagle z srode sie nie zmienilo, a wczesniej nie plakal, ze jest glodny, ladnie wolal o jedzenie regularnie co 3 godz. Fakt, ze przybral na wadze troche mniej niz ksiazkowe normy... ale rozwija sie super, no i mimo wszystko pomalutku stopniowo robi sie ciezszy.

Juz prawie polnoc, teraz wyszlo 3.5 godziny :D

I jeszcze moje drzewka z owocami - pomarancza, a z tylu cytryna.
drzewka_m.JPG

No i w koncu zapomnialam przeslac buziaka dla Laury! Ciesze sie, ze z oczkami wszystko dobrze, pamietam jaki byl stres na poczatku przez te lampy!

Lece spac!

Ostatnia edycja:
wikasik zazdraszczam tych cytrusów twoich, slicznie wygladaja z checia bym wsunela takie swieze pomarancze prosto z drzewka
A co do nowego watku jestem za. Mysle ze tamten nam zablokowali bo za duzo naskrobalysmy stron :-D

Witam!!
Dzieki Wikasik za watek , zazdroszcze Ci tych drzewek cytrusowych.
Chcialam sie pochwalic ze laktacja wraca do normy ,dzieki za trzymanie kciukow bo pomogly:-D
Pieszczoszka super ze badanie wyszlo dobrze.
Pozdrawiam wszystkich i milego popolodnia

dziewczyny starszych(suzi,fiore...) maluchów dajecie juz cos wiecej swoim maluszką?
Mi lekarka mówiła już dawno zebym wprowadziła cos.
Daje puki co marchewke i jabłuszko i mieszane jabłuszko z marchewką.
za tydzien chce wprowadzić marchew z ryzem w słoiczku

Wikasik dzięki za nowy wątek.
Dziewczyny co do częstego domagania się cycusia to ja też to z Hanusią przerabiałam wisiała na cycku co godzinę i wiecznie była głodna co pokazywała konkretnie bo się okropnie darła i cycała tego cycusia ale strasznie się prężyła i denerwowała i za godzinę to samo i zaczęła strasznie ulewać taką wodą nie żadnym serkiem i raz byliśmy u mojej koleżanki doświadczona mamusia dwóch łobuzów) i ona stwierdziła ze moje mleko jest dla Hani chyba za chude i niby ma nim wypełniony brzuszek ale nie jest syta.Zaczęłam dawać od tego czasu regularnie mm i jest ok dziecko najedzone i szczęśliwe ale cycuś i tak cały czas jest cycany dla ukojenia i mleka to ja mam w piersiach dużo ale takie wodniste bo nawet jak odciągam i zostawiłam to ledwo się taka śmietanka zebrała.
Pieszczoszka super że Laura ma zdrowe oczka.

wikasik - piękne te Twoje cytrusy!

O właśnie, matki karmiące piersią - jecie już cytrysy? Ja się wczoraj pokusiłam o sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy,bo mi M. do śniadanka zrobił i póki co młodemu nic nie jest, wysypki brak, ale wysypka często po kilku dniach dopiero występuje, więc czekam.. oby się nie pojawiła.

Moja córcia w domu na nocnik robi a w klubie dwa razy zrobiła w gacie i się strasznie tym zestresowała:-( Panie ją przebierała, ale po drugim razie założyły pampersa. Po dniu pełnym wrażeń śpi już ponad 2h.

reklama
Do góry