reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam:) ależ dzisiaj pospałam - młody spał do 5:50 a później cyc, zmiana pieluszki i spanie do 8:50:szok::happy2:

żaneta - my też jesteśmy na etapie zakupu sprzętów do nowego domu i postawiliśmy na boscha (zmywarka, płyta, piekarnik, okap, lodówka, pralka). Najważniejsza jest klasa energetyczna, czyli ile zużywa prądu i ile wody. Wybraliśmy taką: ZMYWARKA DO ZABUDOWY BOSCH SMV 50E90EU- ZABRZE (2498119110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Miłej niedzieli! Spadam śniadanko szykować.

reklama
Hej dziewczyny :-)
U mnie dziś była masakra w nocy mały już zaczął wojarzyć od 1 więc jestem nie wyspana jak zwykle i jeszcze bardziej:-)Jak czytam że niektóre dzieciaczki przesypiają po 8 godz to naprawde zazdroszczę:-)żebym 5 godz ciągiem przespała to bym była mega szczęśliwa:-D
Mój mały zasypia zazwyczaj 21-21.30 więc już ma ustaloną porę . Co do zmywarki to się nie wypowiem bo nie posiadam i jak na razie muszę myć te gary sama :-D
Ilona mój babel ma problem z kupami bo męczy się by ją zrobić . Co to jest ten katater rektalny i gdzie to można kupić???

Zaneta, widze, ze sklaniasz sie ku rozmarowi 45cm, ja nigdy waskiej nie mialam, ale jak swego czasu spedzalam wiele godzin naforach budowlano-domowych, to bardzo wiele osob zalowalo, ze nie zdecydowali sie na 60cm nawet kosztem jakiejs szafki.

Katasza, jeden dzien....? To juz po srodowego popoludnia, a teraz juz niedziela sie konczy... Akurat sie to zbieglo z poleceniem dotuczenia malego, wpasowal sie idealnie, ale ja juz wymiekam, z kosciola wracalismy na syrenie, bo przeciez mijaly dwie godz od poprzedniego posilku, tzn poltorej od jego zakonczenia, ostatecznie przyssal sie 15 minut pozniej, jakbym go glodzila!

Dzięki Pieszczoszka.
Witam dziewczyny po przerwie, cały czas was doczytuje ale jakoś nie mam czasu pisać.U nas wszystko w miarę dobrze choć chyba teraz Hanusia przechodziła skok rozwojowy 8 i 9 tygodnia (i miała go teraz w 10 i 11 tygodniu życia bo tam przy tych skokach jest wyjaśnione że jak dziecko urodzone wcześniej dwa tygodnie to przechodzi te skoki dwa tygodnie później i to by się zgadzało),ogólnie to mało teraz je w dzień w nocy jest ok a w dzień jak widzi butelkę lub pierś to ryczy i po chwili jak się wypłacze to zaczyna trochę jeść, no właśnie teraz ryczek się z nie zrobił okropny ostatnio to Ł kichnął a Hanula się przestraszyła i rozpłakała.Zmykam bo panna się budzi.

Wikasik- to współczuję. U nas faktycznie trwało to jeden dzień. Teraz jest luz i Młoda cyca w dzień co 2-3 godzinki (czasem 4 jak przyśnie) po ok. 10 minut i tylko z jednego cyca. Wieczorem tez przy cycu zasypia po kąpaniu.

Nie chce sie cieszyc na wyrost, ale... moj synus jadl od 18:15, o 19 kapiel, spanko pol godz pozniej, o 19:40 skonczyl 9 tydzien i obudzil sie ponownie po 22:30! czyzby skok rozwojowy przypadajacyna 8-9 tydz skonczyl sie wedlug zegarka? ;)
Zobaczymy, jaka bedzie noc...

Wikasik...powodzenia,zeby juz sie skonczyl ten skok rozwojowy.

Witajcie
!
Dzis upal osiagnal limit,nie wiem czy wszystkich,ale moj napewno.Maz mnie zmusza do prowadzenia samochodu(obiecal mi,ze mnie bedzie zmuszal :-p),wiec rano wybylismy w mala podroz.Mielismy w gory jechac,ale widzielismy ile ludzi sie wybiera-az sie korki tworzyly co tu jest nie normalne:szok:,wiec podjechalismy na chwile do galerii-musialam w koncu odebrac zamowiony towar w sklepie,a nie znalazlam ostatnio czasu:zawstydzona/y:Temperatura idealna i zero ludzi,az w szoku bylam!Myslalam,ze w te upaly i niedziele to ludzi tlum bedzie,a tam pustki !!! Skorzystalam z okazji i odwiedzilam 2 sklepy - H&M i Zara,bo ja za sklepowym chodzeniem nie przepadam.Skonczylo sie,ze obkupilam sie w jeansy.Sa koncowki wyprzedazy,wiec ceny bardzo niskie...i tak oto znalazlam 3 pary spodni i kazda byla idealna!Smieje sie z mezem,ze normalnie,to bym tylko tyle za 1 nogawke zaplacila i jeszcze w cenie tej nogawki dla maluchow kupilam to co im bedzie potrzebne(jeansy i spodnie dla mlodszej,spodnie dla najmlodszego na zime,bluzki,skarpetki,rajstopy i zestaw przedszkolny),a czego napewno w domu nie mam,bo wczoraj zrobilam przeglad w szafach.Jestem zadowolona,bo juz nie musze chodzi po sklepach i nasza kieszen nie ucierpiala(wydalam niecale 25e! a powinnam ponad 250e - to sie nazywa wyprzedaz! ;-)).
Leo przespal slicznie cale 20minut buszowania w galerii,V pojezdzila chwile na karuzeli i wszyscy zadowoleni.S jakos sie w koncu czuje,choc rano jeszcze pobolewal go brzuch,eh biedaczek :-(
Wracajac do powodu mojego pisania na forum ,tzn.Leo.Je coraz wiecej,a chociez na mm jestesmy to karmie na zadanie,bo je zgodnie z tym co napisane.Musze mu tylko przestawic godzine ostatniego karmienia,bo wyznaczyla sobie bardzo wczesnie,a potem przez to spi dlugo,ale od wczesnego wieczora t.j. zje ok.17-18,zasypia ok.19-20 i budzi sie na jedzenie ok.4-5 - a przeciez ja nie moge isc spac o 20 :-) Zasypiam tak srednio 22-23,a potem jestem na nogach od momentu kiedy sie obudzil.W dzien juz nie spie codziennie,choc moja rodzinka nadal ma ta "nasza sieste" ok.2-3h po poludniu(wlacznie z mezem gdy jest w domu),wiec niech mu sie troche przesunie to ostatnie karmienie ;-)

Ok,zapatrzylam sie w monitor i sie...zmeczylam :zawstydzona/y: Widocznie wlaczony szum "pingwina" tak na mnie dziala ;-)
Aha,chce sie usprawiedliwic ze w najblizszych dniach bede troche mniej dostepna,bo musze zalatwic pare spraw w miasteczku i nie tylko.Prosze o trzymanie kciukow,bo sa mi bardzo potrzebne.Z gory dziekuje.
Koncze i znikam :o*

A my od piatku plazowalismy nad jeziorkiem, wiec nie bylo czasu na neta a karmilam w pleneze :-D Upal nad jeziorem to cud-miod-sama przyjemnosc, nie to co te dzikie meki w miescie :-D

Zanetaa - ja nie tykam zadnego nablyszczacza do zmywarki, bo nie chce tego jesc :-pPrzeciez to czysta chemia, ktora pozostaje czesciowo na naczyniach. Srodowisku tez nie sluzy. A talerz to ma byc talerz a nie lustro :-) Jak recznie myje, tez nie nablyszczam i nie poleruje, w koncu mamy zwykle naczynia a nie "srebra rodowe" :-D:-D:-D

Wikasik - u nas tez te skoki rozwojowe trwaly jak dotad 3 i 5 dni a teraz sama nie wiem, co sie dzieje, bo nawet przy znosnej pogodzie (dzis 26st) chcial co 1,5 godz. do cycka i to nie tylko pic ale i jesc, az wymiotowal z przejedzenia a paczek sie taki zrobil ze hej :happy2:

Andav - napisze Ci na priva ale obawiam sie, ze nie jestesmy sasiadkami :zawstydzona/y:

Wiecej nie doczytalam (tylko tak "ze srodka" i z konca :zawstydzona/y: )

reklama
Cześć dziewczyny Kugela ja nie wiem jak to z nabłyszczaczami bo u nas są takie tabletki i tam już jest coś jakby nabłyszczacz mój M ma fioła na punkcie soli i w sumie to on obsługuje tzn ja też tam wkładam i wyciągam naczynia ale głównie on .On kupił i już sobie życia nie wyobrażamy bez tego ustrojstwa tak jak bez pralki automatycznej to chyba szybciej bym z lodówki zrezygnowała jak ze zmywarki.Wszyscy piszecie o pięknej pogodzie a u nas znów pada tzn udaję,że pada ja mam dość bo za chwilę lato się skończy :tak::tak: bo sierpień minie szybko i tyle ani nie podleje ,a cały dzień zepsuje

Do góry