reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

U nas zasypianiem też stała pora-kładę Adaśka 19-20 i zazwyczaj po kilku minutach zasypia :) Zasypia sam w łózeczku wpatrzony w karuzelę.

Ja córkę na gruźlicę szczepiłam jak miała ok 2-3 tyg,teraz nie rozmawiałam na temat zaszczepienia synka ale za tydz w pon mamy pierwsze szczepienia wiec może zapytam i powiem aby go zaszczepili.
Ja byłam chora na gruźlicę 7 lat temu,ponad pół roku leczenia,łykania mega dużej ilości tabletek dziennie,zakaz pracy bo zdolności żaden lekarz by nie podpisał,nie mam miłych wspomnień i chyba jednak zaszczepię synka. Chociaż z drugiej strony ja jako dziecko też byłam szczepiona i jednak zachorowałam-no ale ja już jako osoba dorosła.

Do mnie dziś przylatuje siostra na 1,5 tyg więc będę miała pomoc i towarzystwo. Bardzo się cieszę :)

aaa wiem co miałam jeszcze napisac: zanetaa jak czytałam o Twoim byłym to tak jakbym własną historię słyszała-mój były z którym byłam prawie 8 lat to to samo. Wielka miłość,namiętność ale zwiazek mega toksyczny,ciągłe kłótnie,rozstania i powroty. Teraz nie mam takich zawirowań,nie ma tak dużych uniesień ale miłość dojrzała,spokojna i jestem mega szczęśliwa :)

Ostatnia edycja:
reklama
my dziś z samego rana pojechaliśmy do moich rodziców bo tam mega duży ogród itd idealne miejsce na takie upały:tak: malutki przeszczęśliwy bo większość dnia spędził w cieniu pod drzewkiem w bujaczku na zmianę z huśtawką ogrodową i fikał bosymi stópkami hehe:-)
co do pory zasypiania to między 20-21 po cycu odkładamy do łóżeczka i sam zasypia czasem trzeba tylko podać smoczek jak mu wypadnie dopóki twardo nie zaśnie i tyle;-) dzisiaj zasnął już przy cycu tak twardo że nawet nie miał pojęcia że odłożyłam go do łóżeczka:tak: od ponad tygodnia przesypia całe nocki budzi się dopiero między 6.30-7.00 je i kima dalej tak do 9-10 mam nadzieję że już mu tak zostanie:tak:
my jesteśmy tylko na cycu i nie dopajam niczym pare razy chciałam dać mu wodę ale nią gardzi i pluje tylko cyc go uszczęśliwia, w te upały po prostu częściej go przystawiam.

Chyba pierwszy raz mi sie zdarzylo. ze nie zagladalam na bb pare dni z rzedu. Juz bywalo, z ena pisanie nie bylo szans, ale zawsze doczytywalam, ostatnimi czasy czytalam/pisalam w nocy. Teraz okaqzalo sie, ze mam 10 stron zaleglosci, doczytalam do 1792 poki co...
Jeszcze potrwa zanim dojde do konca, wiec daje znac, ze zyje :)

Zyje wycyckana na maksa, maly teraz je przewaznie co 2.5 godz z obu piersi. Teraz juz produkcja sie nieco dostosowala i max 15 minut z kazdej, ale wczesniej to mi ponad godzine wisial, potem przewijanie, chwila zabawy, uspienie, spanie - 15-30 minut, bo juz sie budzil na jedzenie (co dwie godziny przez godzine...) Bylam wykonczona, na szczescie dzis w nocy jakos odespalam pomimo karmienia co 2,5, wczoraj maz chcial mnie nieco odciazyc i po karmieniu on przewijal malego, ale bylam mniej wypoczeta, jak sama go oporzadzilam ;)

Jeszcze mialam cos napisalac, ale nie pamietam... ide na sniadanko.

a ja miałam okropny wieczór - około 18 dałam Hanusi herbatkę, nie odbiło jej się i poznałam tego konsekwencje już koło 20, kolejny raz. darła się aż do 22 i pomagało tylko noszenie do góry pupką z rękami pod brzuszkiem żeby lekko uciśnięty był. kręgosłup mi piszczał a dziś czuję się jak staruszka, na szczęście Hanusia spała później do 6, więc jak padłam po 22 tak spałam 8h. i kolejny raz obiecuję sobie, że będę ją nosić aż odbije.
do tego mój głupi chłop mnie zirytował. z jego gadki wynika, że nie chce się zajmować Hanią kiedy marudzi, bo wtedy ja będę siedzieć bezczynnie, albo co gorsza na komputerze! widziałam już pianę w swoich ustach jak się darłam, chyba oboje dostaliśmy nerwów od krzyków Hani - przecież tak rzadko płacze, że było to dla nas nowością.

kupujemy dziś zmywarkę - wreszcie! wczoraj odwiedziliśmy kilka sklepów. powiedzcie mi na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie i czy są jakieś bajery, które podnoszą cenę, a tak na prawdę są niepotrzebne.

Witajcie
My bijemy kolejne rekordy ciepła. Dzisiaj o 4 w nocy temperatura w mieszkaniu wynosiła 28 stopni. Ula śpi w bodziaku pod cienkim bawełnianym kocykiem. Ja najchętniej spałabym nago ale obawiam się, że zalałabym całą pościel. Przytulenie się do męża jest ostatnią rzeczą o której myślę biorąc pod uwagę fakt, że lepię się tuż po wyjściu spod prysznica. jestem stworzeniem ciepłolubnym, ale bez przesady- 25 stopni w dzień by mi wystarczyło. Wczoraj na spacer poszliśmy dopiero po 17, ciekawe jak dzisiaj będzie.
Teściowa przywiozła mi jabłka z działki na szarlotkę- chyba ze 3 kilo :-D Będę miała zajęcie na dzisiaj. Dobrze, że obiad zrobiony.

Zanetaa- zwróć uwagę na ilość kompletów które wchodzą do zmywarki- trzeba tak dobrać, żeby nie była ani za mała ani za duża. Przypomniały mi się czasy jak chodziłam jeszcze do liceum i wraz z rodzeństwem próbowaliśmy namówić ojca na zakup zmywarki. W odpowiedzi usłyszeliśmy, że nie po to ma trójkę dzieci żeby zmywarkę kupować :-DNo ale koniec końców zmywarkę kupił a nam skończyły się dyżury w kuchni. teraz zmywarki nie mam ale i na 2 osoby średnio się opłacało kupować. Jak się przeprowadzimy to coś trzeba będzie pomyśleć.

Wikasik- widać Robercik ma skok rozwojowy. U nas takie wiszenie na cycu trwało jeden dzień i cycki załapały, że ma być więcej :-D

Nie pamiętam czy komuś coś jeszcze chciałam napisać więc po prostu miłego dnia życzę.

Doczytalam w czasie karmien i widze, ze akurat moj temat sie przewijal. Sprobuje i ja masazu, co by mleko ciurkiem sie lalo. Poki co jakmaly ssie prawa piers, to z lewej kapie, zaczelam zamiastwkladki podstawiac taki mini kubeczek i tak do 10 ml potrafi nakapac bezzadnego wspomagania.

Zaneta, w zmywarkachnie potrzebapo kilkanascie roznych programow. I tak zazwyczaj uzywa sie najczesciej jednego. Mysle, zewarto by byl szybki programmycia i taki na pol zaladunku. Jesli masz otwarta kuchnie, to zwroc uwage, by niebyla zbyt glosna. Przy dzieciach byc mozeprzyda sie funkcja zabezpieczajaca przed wlaczeniem (nie jestem pewna czy to konieczne).
Ja sobie bardzo chwale zmywarke dwuszufladowa, to tak naprawde dwie niezalezne zmywarki, mozna prac czesciej mniej i juz ladowac kolejna nim oprozni sie ta z czystymi naczyniami ;) niestety jest ona nieco drozsza.

Ok, koncze. Przerzucamsie nadrugi cyc. Przez to, ze karmie co2-2.5 godz ciezko nam sie wpasowac dzis z Msza, za chwile jedynaszansa.

Dobrego dnia!

zaneta przy zakupie zmywarki zwroc jeszcze uwage na to czy sa wskazniki braku soli i nablyszczacza. Sprawdz ile litrow wody zuzywa podczas jednego prania. Powiem ci ze ja jakos na poczatku lipca kupilam zmywarke firmy beko byla to jedna z tanszych-promocyjnych zmywarek i jestem super zadowolona. Moim zdanie nie potrzebne sa bajery w postaci np 10programow, kilka podstawowych wystarczy i to prawda co pisze wikasik ze przewaznie uzywa sie jednego. A poza tym my jestesmy w dwie osoby plus Ola i zmywarke wlaczamy czasami raz dziennie lub raz na dwa dni.

Dziewczyny co wy uzywacie za produkty do zmywarki. Bo ja akurat mam sol, tabletki i nablyszczacz, wiem ze wiele osob stosuje np tylko tabletki i nablyszczacz albo same tabletki?

tak też właśnie myślałam:) chyba zdecyduję się na ARISTON 45. ma połowę załadunku, zużywa 9l wody, z tym hałasem to podobno tez niezła, ale nie znam się, więc wierzę Miśkowi na słowo, tak jak w przypadku zużycia prądu. te wszystkie wskaźniki braku ma. cena 1100, więc wydaje mi się, że tania.. dziękuję Wam bardzo

i Misiek sobie wyobraża, że wystarczy ją włączyć 2 razy w tygodniu - haha, widać jak często zajmuje się gotowaniem i sprzątaniem w kuchni:)
ciekawa właśnie jestem tych płynów, tabletek, soli.. wszystko to musi być? jakie firmy macie? na razie jestem zielona, więc dobrze, że Was mam - po raz kolejny dziękuję:)

reklama
kochane a my wreszcie się normujemy z kupami!!!!!!! hura!!!!:-)

ogólnie zmieniłam mu sama mleko z nutramigenu, bo przecież w szpitalu robili badania i niby alergii nie ma... kupiłam hipp bio combiotic bo ma dobre opinie......zaczął wymiotować, dostał plam na buźce... kup nie było!!

miałam w domu bebilon pepti... poleciałam po delicol i tak o to jesteśmy na pepti + delicol + sab simplex.
zagęszczam mu tym, nutritonem bo ulewał i jest gitara!

kolki są... ale w porównaniu z tymi, które były na nutramigenie to jest cacy:tak:

pisałyscie o herbatkach.... ja daję mu hippa z kopru, ułatwiającą trawienie i uspakajającą...ale najlepiej wchodzi mu woda...

mleczka tego zagęszczonego wypija ok. 170 ml, a jak jest upał no to ze 120ml.....

ogólnie u nas od tygodnia jest po 30 stopni w domu... ( 4 piętro i od dachu) masakra.
przez ten upał jest nie spokojny i nie może spać!!:wściekła/y:
śpi w body z krótkim bez skarpet pod pieluszką tetrową albo i nie......

na spacery zakładam tylko pampera i bodziaki. czapki nie - jest kudłaty... skarpet nie, bo ostatnio mnie zbeształ za to profesor pediatrii.... " dlaczego pani nie ma dziś skarpet? ja - no bo jest gorąco, a on: więc dlaczego dziecko pani męczy!!"..............:zawstydzona/y:

sapka mu jeszcze nie minęła i wodniak jądra też się jeszcze nie wchłonął......:no:

JEŚLI KTÓRAŚ MA PROBLEM Z KUPKAMI MALUSZKA - bardzo polecam zakup katetera rektalnego dla niemowląt firmy windi...... super sprawa. jak mu tym pogrzebałam to szło tyle kupki, jakby z całego tygodnia!!

a i pan prof.kazał nam już jabłko wprowadzać.....od jutra zaczynamy...!!:)

Do góry