reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej
czarnula, u nas na gruzlice szczepi sie tylko raz, nie jest to obowiazkowe niechcesz to nie idz, wiem, ze masz czas do roku czasu malego. Ja Amelie szczepilam przed rokiem a Olka miala jak skonczyla 3 tyg....
pieszczoszka nasza idzie juz spac o 20-30 juz tak ma, ze przed 21 musi isc spac na noc:-), martwi mnie to jej nie jedzenie dzis zjadla rano 120ml po poludniu 120 i jest juz 20;35 i nie jest jeszcze glodna:-( chyba bede musiala sie z nia przejsc do lekarza bo to nie jest normalne zeby tak malo jadla...

Pieszczoszka moj tez usypia 21 - 21:30, super ze kapiel Lauruni sie podobala.
Mysiochomis mam nadzieje ze mi tez pomoze bo przez to ze maly od wczoraj nie chce cycac nie mam pokarmu a tak bardzo chcem jeszcze karmic, ale jak sie nie da to mowi sie trudno:no:

Aga pij ,pij i jeszcze raz pij i najpierw mały musi wyssać cycka ,a dopiero potem butelka i tak za każdym razem bo było nie było cycuś jest lepszy:tak:nawet jak trzeba dokarmić to te trochę mleka mamy to dużo dla zdrowia dziecka

azula wiem dlatego chcem karmic jak najdluzej w nocy tylko cyca wystawiam i po problemie a tak to wstawac robic to mleko masakra , czy jak jade na zakupy nie musze pamietac o mleku bo zawsze mam przy sobie:-D.
Pije duzo , nawet kupilam sobie karmi i pije ,pije herbatke na laktacje , zobacze co bedzie.

Będzie dobrze:tak:,a jak czasem dokarmisz też nic się nie stanie jaq małą dokarmiam na noc i zaraz z rana i zawsze po cycaniu.Na noc bo chcę by głębiej pospała ,a rano mam pustostan i te trzy godzinki to znów się ładnie wypełniają mleczkiem i pije różnie raz 40 ml raz 120 tej miesznki po karmieniu z cycusiów.W przypadku Ameljanki dobrze aby szybko dogoniła rówieśników więc trochę mm nie zaszkodzi zresztą już niedługo i tak zaczniemy inne pokarmy wprowadzać te które karmią mm już w 4 miesiącu te na piersi około szóstego.I dobrze jak dzieciak potrafi kożystać z butelki.Ja nie odciągam bo to najprostsza droga do nabawienia się zapalenia ale być może się mylę choć znam kilka przypadków.

aga - pij i regularnie przystawiaj do piersi, szczególnie teraz w te upały. Kciuki zaciskam by udało Ci się karmić jak najdłużej!

azula - ja odciągałam i zapalenie nigdy mi się nie przypałętało.

U nas duszno, młody jeszcze marudzi, młoda jeszcze nie śpi, ja mam dość.

Gabrys chodzi spac tak okolo 19-20, dzisiaj poszedl po 20, je miedzy 2-3 i po 5. miedzy 6-7 wierci sie nie milosiernie wrr wstajemy okolo 6-8, ale czesciej jest pomiedzy 6-7, ehh pospalo by sie chociaz raz cala nocke :)

reklama
tylko ciekawe kiedy to bedzie hehe jutro rano wreszcie P. wraca z Polski ehh jak dobrze, wkoncu zjem sniadanie rano :) dzisiaj dopiero zjadlam o 17 bo jakos mialam inne rzeczy do robienia, zreszta jak malego posadze na lezaczek to po 5 min juz kwiczy, na macie tez polezy z 5 min i tak samo w lozeczku patrzac na karuzelke, nosz nic nie moge zrobic jak nie spi, na szczescie jak go wezme to sadzam go sobie na brzuch i tak siedzi i oglada ze mna telewizor, wiec chwila wytchnienia wtedy jest.
dzisiaj chcialam mu dac gryzaczka w reke zeby sobie pogryzl ale on jeszcze nie potrafi trzymac a tak to by mial zajecie :)

Do góry