reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja podaje tylko cyca nic po za tym.
Znalazlam ciekawy artykul jak zwiekszyc laktacje moze sie ktorejs mamie przyda, jest to prosty sposob.
Genialna rada na wspomaganie laktacji - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Od dzis zastosuje sie do rady i zobacze jakie beda efekty.

Dziewczyny czy po szcepieniu dziecko moze nie miec apetytu??
Wczoraj mielismy szczepienie i od wczoraj maly mniej cyca, moge powiedziec ze prawie wcale, czy to jest normalne??

Ostatnia edycja:
reklama
Witam na szybko jutro wyjezdzamy a tu jeszcze nic nie spakowane:no::tak:
Ja malemu daje caly czas cyca czasami mm,wody maly nie chce pic ale raz dalam mu herbatke to wciagnal 70ml na raz:-D
Dzis mielismy super nocke bo maly jak zjadl ok 22 to obudzil sie po 3,ale do 4 nie spal bo gadal z rybkami z karuzeli:-DPotem obudzil mnie o 7 w doskonalym humorze:-D Ok 8 zasna ja razem z nim ale Misia co chwile przychodzila i nas budzila:dry:W tygodniu Misia wstawala o 9.30 a dzis wstala 0 7.30:confused2: Ok 10 malego przebralam i teraz spi od 11.30 na brzuszku oczywiscie :tak:zaraz pewnie na cyca bedzie sie budzil:tak:
Ok spadam bo obiad trzeba zrobic i popakowac troche,mam tylko nadzieje ze maly bedzie dobrze spal na wakacjach:tak:
Milego weekendu zycze odezwe sie w piatek wieczorem jak wrocimy,moze napisze jak dam rade z komorki

aga :) no działa to działa :) ja tak robię od urodzenia Gabrysia :p i po jednym dniu miałam już nawał :p na dzień dzisiejszy robię tak tylko wieczorem pod gorącym prysznicem żeby małemu więcej mleka dać na jedno karmienie. Jak już pisałam teraz potrafią odciągnąć do 200 ml na raz gdzie mój maluch powinien zjeść ok 120 ml... I ja się dziwie że on tyje i wygląda jak zmutowana gruszka :O a teściowa z podziwem patrzy w jaki sposób mi się udaje tyle mleka naprodukować bo mój biust wygląda jak wcześniej czyli jak niziny :p

Raz podałam delikatną herbatkę koperkową małemu ale to był pomysł zły :( małego gazowało kilka godzin po niej. Jak już to podaję tylko wody trochę...

Moje dziecko nauczyło się dozować sobie momenty przytulania :p dziś w nocy po karmieniu usnął, odsunął się i po chwili zaczął się czołgać w moim kierunku. Gdy tylko dotknął mnie czółkiem to się uspokoił i zakimał na dobre. Po jakim czasie zaczął przez sen marudzić coś. A on nagle odwrócił się tyłkiem do mnie przeczołgał się 20 cm i poszedł spać w ciszy. Godzinę później znów musiał mnie dotknąć na 5 min tym razem stópką. A spróbujcie go pogłaskać podczas jego snu. Zostaniecie obrzucone pogardliwym spojrzeniem i nawyzywane od najgorszych.
Się mi syn udał niedotykalski... szok, po mamusi normalnie :p

Buziam :********************

Jasio wczoraj malo jadl( az zrobilam mu mm i zjadl na raty 60ml) i dzis to samo boje sie ze przez to pokarm mi zaniknie( dzis juz nie dokarmiam) , dlatego wyszukalam ten artykul i teraz zaczne sama produkowac mleczko:D. Senny jest bardzo , spi caly czas z malymi przerwami na chwile pogaduch.

Dziewczyny z UK szczepicie dzieci na gruzlice? bo ja dostalam powiadomienie ze szpitala zeby zglosic sie wlasnie na ta szczepionke.
Ile w Polsce jest szczepien na gruzlice?
Gabrys urodzil sie z wielkim pryszczem na szyj i ten pryszcz do tej pory nie znikl, jest tak samo duzy jak byl, czy ktoras z Was tez ma problem z pryszczem u dziecka?

Ostatnia edycja:
mojej sie zrobił pryszcz na udzie(ma go 3 dni) ale podejrzewam ,ze w moim przypadku to raczej ma to z potu.. chociaz sama nie wiem..
a konsultowalas sie z lekarzem odnosnie tego pryszcza?

reklama
nie chce cie straszyc bo nie wiem nawet jak to wyglada u twojego synka ale mojej kolezanki corka urodzila sie z takim pryszczem na czole i on sie powiekszal i pozniej to wycieli ... moze przejdz sie do innego lekarza?

Do góry