reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka a ty masz jakieś wieści o Carmelli? Bo jakiś czas temu coś pisałaś. Faktycznie rozpłynęła się ponad miesiąc temu.

Ja herbatki uspokajającej nie podaję pomimo, że Ula potrafi być marudna i są dni, ze absolutnie nie śpi 14 godzin.

reklama
i kolejny dzień za nami, ten czas tak leci że masakra...
malutki po kąpieli śpi już słodko od 20.20 i wieczór na luzie już, pobudka tak ok 2.
majorka straszne te wieści od Twojej koleżanki:no:

dziwne że carmella tak długo się nie odzywa to do niej ie podobne...
dorka super że już z Franusiem w domku!:tak:

my właśnie musimy zacząć w końcu organizować te chrzciny bo czas leci a nie ma po co dłużej czekać.

Ostatnia edycja:
Ja już zarezerwowałam lokal, 45 zł/ os, w tym obiad (rosół, de volai, ziemniaki, bukiet surówek, kompot, ciasto, kawa, herbata). Dodatkowo zamawiamy tort. Chrzciny 12 sierpnia.
Pewnie po obiedzie przeniesiemy się do domu, choć nie wiem jak się wszyscy pomieszczą na naszych 46m2, ale pewnie damy radę.
Ninia już śpi, ale nie obyło się bez prężenia. Już nie wiem co jest tego przyczyną. Czy to na pewno tylko niedojrzały układ pokarmowy. Już nie pamiętam dnia, żeby było ok z brzuszkiem. Owszem, trochę rozszerzyłam dietę, ale niczego drastycznego nie wprowadziłam, po prostu zaczęłam jeść i przestałam się głodzić.
Dziewczyny, podajecie koperek? Ja zaparzyłam właśnie, bo już nie mogę patrzeć jak to moje dziecko się pręży przez sen i stęka niemiłosiernie. Rozcieńczacie jakoś napar czy podajecie czysty i w jakiej ilości???
Może to pomoże zrobić jej kupkę i pozbyć się gazów, chociaż w dzień robiła ładnie, jedna nawet wypłynęła z pampersa. Po kąpieli znów zaczęła się prężyć i stękać. Szkoda mi jej strasznie :baffled:

Tak Dorka fajnie,że już nie w szpitalu.Majorka tak żal tej twojej koleżanki.As i inne z dziećmi o bujnych fryzurach zdradźcie mi jak wy to uzyskujecie.Amelka ma włoski ale takie małe względem np Karolinki jest łysa:szok:

azula u mnie cała 3 dzieki z takimi czuprynkami się rodziła ,ale Karola pobiła wszystkich ,bo ona ma również zarośnięte rączki do połowy,uda i plecki .
Z bliska wygląda jak mała małpka :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Na kłopoty brzuszkowe polecam to :
WOODWARD'S GRIPE WATER PŁYN 150 ML - Domzdrowia.pl

u nas działało kiedyś ,więc wklejam.
Teraz nie mamy żadnych kłopotów z brzuszkiem i oby tak zostało...
Moja mała śpi chyba nawet więcej niż 14 godzin na dobę :szok::szok::-):-)
Jest naprawdę grzeczna jak aniołek.
Dopiero 2 razy od urodzenia mi się prężyła i była niespokojna ,więc jestem wypoczęta i wyspana .
Tego i Wam życzę .
Wikasik ja też piję Karmi na laktację ,ale tak w ilości -duża butelka na 2 dni.

As, Ty jesteś specjalistką. Myślisz, że koperek jest dobrym rozwiązaniem? Boję się, że jelitka będą mocniej pracowały a dupka nie będzie chciała odebrać i będzie jeszcze gorzej. Może ja sama powinnam wypić napar.
Po jakim w ogóle czasie składniki pokarmowe są wchłanianie i przechodzą do pokarmu???

Poczytałam na szybko, bo my znów walczymy z gorączką u Lenki. Dobrze, że Maciula grzeczny i śpi pięknie (pewnie zasługa deszczu).

majorka - współczuję Twojej koleżance, strasznie to co ją spotkało:-(

Witam, my w domku sie ogarniamy,maly spi,G poszedl Misi poczytac, Maly cos niespokojny byl,ale teraz ok. Bardzo zdziwiony jest,patrzy na karuzele teraz juz nie tylko slucha:tak:Ide lulu w koncu w swoim lozku:-D
Dobranoc

reklama
Gabi już dzisiaj pil 15 razy mleko - wypije 40 i już mu się nie chce, po godzinie znowu głodny i znowu 30 i tak wkolko, kurde mam nadzieje ze to tylko przez te kolki i mu sie jedzenie niedługo unormuje, w nocy wstawałam 5 razy bo chciał jeść, nosz kurde chyba świra dostane z tym dzieciakiem :)

Ostatnia edycja:
Do góry