reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

anik szkoda,ze nie mieszkasz bliżej bo mam pol puszki bebilonu ha bo małej nie pasował i dlatego pije pepti. Ja nie pilnuje aby było tych przepisowych 7 karmień. Jak mala jest glodna to je i tyle;P

moja ostatnio regularnie chodzi spac o 21:30 albo 22:00 i budzi sie pozniej na jedzenie ale najgorsze jest to,ze jak wstaje o 4 to juz jest wyspana i nie chce spac;/

co do kapania ja nie trzymam małej. do wanienki klade pieluszke tetrowa i dwie pod glowke i mala sobie lezy a ja ją kąpciam;)

dziewczyny pilnujcie herbatek bo jak jest ciepło strasznie szybko kisną !

dzien ojca? a kiedy to jest;p :?

reklama
Witam,
pieszczoszka 23 czerwca:tak:
flaurka powodzenia:tak: Ja kapie tak ze na jednej rece maly lezy a druga go myje:tak:Czasami boli kregoslup ale jakos daje rade:tak:Czekamy az G wyzdrowieje i bedziemy kapac na zmiane:tak:
anik ja bym sie nie przejmowala,ze maly je 6 posilkow a nie 7:tak:Moze jemu tyle wystarczy:tak:
justynamika ja tez mysle ze dasz rade:tak:
Katasza super ze nocka dobra:tak: U nas dzis nocka spoko,ale o 5 sie mlody obudzil i nie mogl zasnac:baffled:,a o 7 juz go wzielam do lozka:tak:
elvie powodzenia w pracy:tak:
wikasik ja w nocy karmie na siedzaco i czasami zdarza mi sie przysnac na 10min:-p
dusia super ze chrzciny udane:tak:
kilolek fajnie ze jestes:tak:
Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersia czy Wasze dzieci czasami maja wodniste kupki,bez tych kulek?Moj maly ma takie,ja oczywiscie juz nic niedozwolonego nie jem:no:Maly jest spokojny,nie placze za duzo,pypy nie ma od tych kupek odparzonych:tak:Juz sama nie wiem od czego to:-(Wczoraj sie smialam ze zaczne jesc niedozwolone rzeczy to bedzie mial normalne kupy:-D
Milego dnia zycze:tak:

Dorka moj ma takie wodniste z domieszka sluzu, zółte:tak:bez kulek.Pytalam pediatre powiedziala ze to normalne na piersi, mozna sprobowac odstawic nabial na 2-3 tyg i jak sie nie poprawi do wrocic do nabialu i koniec:-)ja odstawilam od 3 dni chyba i nadal sie nic nie zmienilo:no:poczekam jeszcze z tydzien.

Hej :-)

My po wizycie u pediatry, kaszka na buźce Młodego to najpewniej alergia na mleko. Dobrze zrobiłam podając mu Bebilon HA, ale... jeśli ta wysypka nie minie, a wręcz się rozrośnie, to lądujemy na mleku dla alergików na receptę :baffled::baffled::-(
A tak poza tym, wszystko z nim ok, pięknie przybiera na wadze :-D

Ma ktoś jakiś pomysł, jak pobudzić u niego kupki? Powiedziała, że to najpewniej przez zmianę mleczka się zakorkował... jak nie zrobi przez 3 dni, to wiadomo, czopek... ale dla mnie takie coś to ostateczność, nie chcę tego robić za często... :baffled: Może zacznę go znów przepajać przegotowaną wodą na przemian z herbatką koperkową i jakoś ruszy. Ale wszelkie rady przyjmę chętnie! :-)

Pieszczoszka - no widzisz... teoretycznie aż tak daleko do siebie nie mamy, w praktyce - lepiej opłaca się kupić mleko niż po nie jechać hehe ;-)Zwykle co roku jeździmy w okolice Korbielowa (więc przejeżdżamy przez Bielsko-Białą), ale w tym roku sobie odpuścimy wyjazd z Maluszkiem do pensjonatu. W sierpniu do teściowej nad morze się kulniemy :tak: Zawsze to lepiej "w domu".

Mnie zostało jedno całe nienapoczęte opakowanie i pół puszki Nan Pro 1 - też nie mam co z nim zrobić, więc jeśli ktoś byłby chętny, to możemy się jakoś o odbiór dogadać... Mam też ponad pół puszki Bebiko - też chętnie oddam w dobre ręce... :sorry2:

Dziś na obiad zupka koperkowa, a mój mąż odgraża się, że zrobi pizzę, więc obiad mamy dziś pycha :-D Mój Krzyś śpi, jak otworzy swe piękne oczęta, to mu dam troszkę pićka - jest za duszno... :-)

Flaurka - doskonale Cię rozumiem, jak mój poleciał do UK, to ja też spyliłam z Małym do moich rodziców :-D Też bałam się nawrotu depresji... i jak Maciek się pakował ryczałam, jak jadłam obiad ryczałam, wyłam, bo nie mogłam jechać z nim na lotnisko (tam to już w ogóle bym ryczała :baffled:), potem ryczałam jak się żegnaliśmy, więc doskonale wiem o czym mówisz :baffled: Taka beksa się ze mnie zrobiła, że masakra!:baffled: Ja mojego Młodego kąpałam już sama - ja mam gąbeczkę do wanienki, więc układam na niej tą moją dżdżowniczkę, polewam gąbeczką potem namydlam żelem, spłukuję gąbeczką... z myciem głowy to samo :-) A żeby się bardzo nie schylać (dokucza mi kręgosłup często) po prostu klęczałam obok wanienki :-) Dasz radę! Jeśli ja dałam - to nie ma opcji :-):-)

Miłego dnia Majóweczki :-):-)

Podręczny atlas kupek - Zdrowie - Niemowlę - BabyOnline.pl dorka moj tez robi takie kupsztale bez tych grudek bardziej luzne :tak: ale to normalne jak jest karmiony piersia :tak:no chyba ze juz w ogole leci jak z kranu non stop to juz nie .na tej stronie fajnie jest opisane ;-)wlasnie mi walnął pod nosem:-Dlece go przebrac :-)
anik mi polozna mowila o przepajaniu woda przegotowana wiecej sposobów nie znam ;)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! za nami pierwsza ciezka noc. Maly budzil sie z placzem co 2 godziny. bardzo sie spinal i nie mogl kupki zrobic. a ja nie mam pojecia od czego bo przez ta moja diete beznabialowa nie jem nic zakazanego. teraz zasnal przed 10 i spi do tej pory wiec moze juz mu sie poprawilo ale noc byla naprawde ciezka. poza tym jedziemy dzis do nowego lekarza z ta jego wysypka bo znowu go bardzo wysypalo a ja nie mam pojecia od czego...
dorka, moj maly tez robi rzadkie kupki
natalka, bardzo fajny ten podreczny atlas kupek :)
milego dnia dziewczynki!

Flaurka nie jest ewne czy CI dadza samodzielnie wykapac ;-)

Dorka u ns tez byly takie zadkie, przez 2 dni ale same przeszly. Nie pamietam cyz w tych dniach jdlam wiecej nabialu, ale jem go nadal w nieduzych ilosciach.

she jesz tylko to co wolno ale czy jesz duzo warzyw i owocow? blonnika? moze tego trooche za malo stad te zaprcia

reklama
My już po pierwszym spacerze, poleciałyśmy po 9 jak tylko przyuważyłam, że Młoda co prawda nie śpi ale grzecznie leży w wózku. Półtorej godziny pospacerowałyśmy a teraz ukrywamy się przed tym skwarem w mieszkaniu. Oczywiście znowu nie śpi :/ Na szczęście udało mi się ją do wózka zapakować i na razie cisza- zobaczymy jak długo. Mam wrażenie, ze te upały jej w ogóle nie podchodzą. Nie śpi, najchętniej wisi na cycu, chyba jednak rozważę opcję podania jej herbatki, bo cycki to mi odpadną jak będzie ciągle na nich wisieć :/

Do góry