reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka - tak teraz będzie. my b. szybko nauczyliśmy się zabierać dziecko ze sobą. Barti przeważnie spał, a nikt mi nie dzwonił i nie wypominał, że bawi mi dziecko, a ja się szlajam..
teraz jeździliśmy po urzędach, to dziadki zostały z dziećmi, ale teksty w stylu "no przecież długo nie będziecie tam siedzieć!"już były. o wyjściu dla przyjemności nie ma mowy, ale liczyłam się z tym. z resztą teraz przyjemnością jest wycieczka z dziećmi lub spacer do miasta:)
ale rozumiem Twoje rozżalenie.

reklama
Witajcie dziewczęta.

Moja Mała zrobiła mi wczoraj miłą niespodziankę i najpierw spała ponad 5 godzin, potem po karmieniu szybciutko zasnęła i obudziła się dopiero przed 7. Lubię takie noce. To pewnie przez wczorajszą ilość wrażeń bo po raz pierwszy była w gościach- pojechaliśmy z moimi rodzicami do dzieci mojej siostry z okazji wczorajszego święta. No i co najważniejsze- w ciągu ostatniej doby ani razu nie rzygała. Jedynie odrobinkę ulała dwa razy.
Dzisiaj dzień zapowiada się pracowicie- muszę mieszkanie ogarnąć bo po południu mam pacjenta a jutro ma wpaść brat z bratową więc jeszcze jakieś ciasto muszę upiec- pewnie zrobię muffiny z bananami :)
U nas za oknem dzisiaj wietrznie i chłodno ale w miarę słonecznie więc po południu wyślę W. na spacer z Małą.

Pieszczoszka ja widzę, że tobie to ciągle wiatr w oczy. Mam nadzieję, że dzisiejsza impreza będzie udana.

Miłego dnia majóweczki.

Witam sobotnio !
Pieszczoszka oj ty to masz przeżycia ciagle coś , ale z kads to znam 5 lat temu przechodziłam przez to wszystko co ty ...teraz jak narazie spokoj , mała bardzo grzeczna , spi , je i czasem robi czujki 2 godzinne ale wtedy leży , rozglada sie , czasem jak sie znudzi to nas przywołuje lekkim stękaniem :-)ażnie moge w to uwiezyc ze sa takie dzieci ,a może tu jest jakis hak i czekam na wielkiiiiii ryk ktory nastapi lada chwilka ....chociaz każde dziecko inne podobno heheh na to licze ....

co do sexu hmmmm nawet nie myśle tez mi sie juz chce ,a przypomne ze my od stycznia abstynencja :wściekła/y:
jestem 3 tygodnie po porodzie , nie byłam nacinana jak myslicie można juz sprobowac czy czekac na wizyte u gina???? chociaż jak zagaduję mojego to chyba jakis niechetny albo wystraszony niewiem takie mam odczucie ....

milej soboty a tobie pieszczoszka spokojnych chrzcin ...

Witamy
biggrin.gif

U nas nocka do bani, Maciek się budził co 2h regularnie a od 5:00 to już w ogóle siusiu lub kupa co chwile, brzuszek pusty więc cyc i tak do 8:00 matkę męczył, a teraz odsypia cwaniaczek.

pieszczoszka - ucałuj Laurkę od ciotki z okazji chrzcin. Kciuki by się wszystko udało tak jak sobie życzysz!

My prosimy o kciuki, bo się wzięłam ostro za odpieluchowanie Lenki i tak jak podpowiedziała mi jedna Kwietniówka nie puszczam jej z gołym tyłkiem tylko zakładamy śliczne majtusie, co nie zmienia faktu, że od rana mamy tylko dwie porażki, bo siusiu w majtki poszło a Lena przyleciała nam mokre gacie pokazać
baffled5wh.gif
Teraz polujemy na kupkę, bo zwykle między 11 a12 robi, więc chodzę za nią i czekam jak gdzieś kucnie
wink2.gif
Ciocia mi doradziła, by zapisywać godziny siuśków, więc tak robię
yes2.gif
Jak możecie nam jeszcze coś doradzić to piszcie, z góry dziękuję
yes2.gif
Bardzo mi zależy by małą odpieluchować i skłonna jestem nawet ją ile trzeba w domu przetrzymać aby się nauczyła, bo na panie w klubie nie za bardzo mogę w tej kwestii liczyć. Nocnik zaniosłam, o sadzanie małej prosiłam, ale one twierdzą, że mała nie woła i siedzieć na nocniku nie chce, na nakładce tym bardziej
unhappy.gif

E no my się z moim M przytulamy dotykamy itp wiadomo,że jeszcze nie wolno ale nie znaczy ,że dobrze być nie może bo i orgazm można mieć jak to się mówi trochę fantazji dziadku:tak::-D:szok: (ale liczę dni:tak:jeszcze tydzień i 4 dni do kąpieli w wannie ,a nie pod natryskiem i 4 lipca wizyta kontrolna u ginki i chyba wtedy;-):-))No wszystkim Wam dobrego dnia życzę bo ja przez 24 godziny sama z Amisią ryjkiem niewdzięcznym będę bo M dwie zmiany akurat robi:-(

Dziewczyny czy Waszym maluchom leciala lekko krew z pepka jak odpadl. mojego malemu z tydzien temu odpadl pepek i dzisiaj w nocy zauwazylam na pieluszce odbite kolko krwi z pepka. no i nie wiem czy tak powinno byc czy cos jest nie tak

Dziewczyny czy Waszym maluchom leciala lekko krew z pepka jak odpadl. mojego malemu z tydzien temu odpadl pepek i dzisiaj w nocy zauwazylam na pieluszce odbite kolko krwi z pepka. no i nie wiem czy tak powinno byc czy cos jest nie tak

U nas też tak było, przez kilka dni po odpadnięciu pępuszka robił się strupek, położna kazała przemywać wodą utlenioną. Kilka dni i się zagoiło ładnie.

U nas dziś super nocka, mała poszła spać po 23.00 i obudziła się dopiero po 2.00. Dała mamie pospać, bo później po 6.00 i troliłyśmy do 9.00. Teraz leży grzecznie w łóżeczku, ja ogarniam a tata pojechał na zakupy. Mam wyjątkowo dobry humor, mam nadzieję, że nic mi go dziś nie popsuje.

Miłego dnia Mamuśki i te jeszcze nierozpakowane :-D

reklama
Witam,u nas szaro i buro a przed chwila padal grad:szok::wściekła/y:
Pieszczoszka wspolczuje:-(Trzymam kciuki zeby pogoda byla ladna na chrzciny:tak:Buzka dla Laury:tak:
Zaneta ja nawet to chyba juz bym chciala tez sexu ale mysle ze G bedzie sie bal:-(
Czarnula ja nie pomoge bo my jeszcze z kikutem:tak:

elvie ja robilam tak jak ty z tym odpieluszkowaniem tzn puszczalam w samych majtkach:tak:Godzin nie zapisywalam:no:Najlepiej odrazu przed i po spaniu sadzac,przed snem i przed i po spacerze:tak:Moja mala wlasciwie dlugo sie moczyla ale w dzien bo w nocy szybko pampers suchy byl:tak:Seba za to najpierw nauczyl sie robic kupe do nocnika a potem siku:tak:Trzymam kciuki zeby szybko udalo sie nauczyc Lenke robic na nocnik:tak:
No u nas znowu nocka nie ciekawa pobudki co 2 godziny a teraz spi:baffled: ja w nocy karmie na siedzaco,mamy za waskie lozko i boje sie ze go G przycisnie albo ja piersia za mocno nosek zatkam:-(Ja Misia byla mala to mielismy lozko sypialniane to mala tylko do lozka na cyca i spalysmy:-D Teraz nie ma tak dobrze:no:
Milego dnia zycze

Do góry