reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

wkurzyłam się!
siedzę sobie, czytam książkę na komputerze, oglądam film w tv i wożę Hanię w wózku. Misiek drzemie na kanapie, Bartek nie wrócił od dziadków za co jutro dostanie szlaban na komputer, bo pukałam na niego (w grzejnik:D) 2 razy i nie przyszedł. taki standard
aż tu nagle w książce opis gorącego seksu! oczywiście wyobraźnia zaczęła mi działać, policzki się rozpaliły i skoczyło ciśnienie, bo przecież ja się kochać jeszcze nie mogę! dalej leje się ze mnie pomarańczowo - żółte coś i boję się o nacięcie.
i tak teraz policzki nadal palą i mrowi mnie całe ciało.. zaczyna się moja misja na seks po porodzie:D poprzednio skręcało mnie 2 tygodnie, aż w końcu na 4tyg po porodzie Misiek się zgodził. później pobijaliśmy rekordy:)
na szczęście niedługo miną 4tyg i Misiek poza czasem połogu nigdy nie odmawia i jest zawsze gotowy - ile tylko razy chcę:) śmiejemy się, że wykorzysta życiowy limit przy trzydziestce, a później już tylko "niebieskie cukiereczki" nam zostaną:)
nadal mam ochotę...

reklama
Mój w ciągu dnia mało spał ostatnio, bo go ten brak kupek męczył, ale dzisiaj już pospał całkiem, całkiem.. Główkę też pięknie dźwiga i rusza nią, ale go kontrolujemy i za dużo nie pozwalamy na takie coś. Może sobie dźwigać do woli jak na brzuchu leży;-)

witam ja na chwilke , potem powiem co i jak bo mala nadal mało przybiera , teraz po kazdym karmieniu odciagnietym obojetnie ile go bedzie mam jej dorabiac 50 ml mm...
pytanie gdzie zamawiacie te kropelki sam simpleX?? i czy to typowe na kolki czy mozna podawac tez jak ma cproblemy z nadmiarem gazow ktore ciezko wychodza????

Ja zamawiałam tutaj te kropelki www.sabsimplex.org. Szybka dostawa - jednego dnia zamawiasz drugiego kuż masz kropelki:)
U nas dzisiaj była położna, martwiłam się, że może mała nie dojada bo ciągle przy cycu wisi a tu się zdziwiłam - nasza pchełka przybrała 300g od ubiegłej soboty:) Położna nie kazała niczym dokarmiać. Teraz moje dzieciaczki słodko śpią, mąż na nocce więc i ja uciekam spać.
Dobrej nocy:)

Ostatnia edycja:
zaneta mnie od tygodnia cisnie. U mnie jeszcze krwawienie zywą krwią, cycki pogryzione, a mleko leje sie tak ze wkladki przeciekaja wiec 0 szans na cokolwiek jeszcze dłuuugo.

Witam sie wieczornie:-)

Wszystkiego co dobre i szczesciem sie zwie:-D dla tych wiekszych i mniejszych dzieciaczków:*

U nas oczywiscie nie obylo sie bez popoludniowych płaczków...chyba zamiast wieczornych Ali postanowil dać koncert ok 18:baffled: Teraz ladnie spi ale pewnie za chwile obudzi sie na jedzonko:tak:

Mam do Was pytanko jak usypiacie swoje dzieci?:confused:
Bo ja staram sie nie robic tego na rekach tylko klade obok malego i czekam az zasnie, czesto robie przy tym ciiiiii ale on dosc mocno placze i nie wiem czy to znow kolki czy po prostu chce na rece!:confused: Chociaż wydaje mi sie że stara sie wymusić bo jak sie go weźmie to przestaje plakac i zasypia. Nie chce go tego uczyc bo bedzie przekichane:dry: no i on nie jest juz taki lekki:tak: No i od czasu do czasu zaśnie mi w lozeczku. Tez nie bardzo chce uczyc Go spania z nami...:-(
Ciekawa jestem jak Wy sobie z tym radzicie:confused:

Moja często przy cycu zasypia, czasami też na rękach- głównie taty :D A dzisiaj zasypiała w wózku ale bez "bujania". Natomiast zdecydowanie najczęściej to przy cycu właśnie.

Dobranoc dziewczyny. Ja już idę spać. Mam jeszcze jakieś 2 godzinki zanim Mała się na cyca obudzi więc muszę je wykorzystać.

suzi, moj maly tez najczesciej przy cycu zasypia. czasami jak go podniose zeby sie odbilo to sie rozbudza ale przewazniej klade go wtedy do lozeczka i zaraz zasnie. i tez sie zdarzy ze moj moz go na rekach uspi. przy nocnym karmieniu niestety zasypiamy razem w moim lozku. za kazdym razem jak sie klade to mowie sobie ze odloze go do lozeczka jak skonczy jesc ale on tak ciagnie cyca minimum 45 min i niestety nie udaje mi sie wytrzymac i zasypiam :/
i ja Wam zycze dobrej nocki dziewczyny! padnieta jestem a moj maly tez pewnie niedlugo sie na jedzonko obudzi
do jutra :*

Mi w dzień młody po cycaniu zasypia, ale muszę kolo niego jeszcze trochę poleżeć (i najlepiej nie dotykać, nie patrzeć i nie mówić) w nocy za to mały zasypia sam w łożeczku ale zazwyczaj dyda ciągnie przy tym. Ok 5-6 biorę go do siebie do łozka i wtedy zasypia mi bezczelnie na cycu (ja razem z nim) przy czym on w ciągu godziny zrobi sobie na moich piersiach samoobsługę a ja nawet nie czuję (później malinki mam po tych wyczynach)

reklama
WItam:)

Ale sie wczoraj wkur.... Mój S zaprosił mnie na kolacje żeby uczcić zaręczyny.
Poprosiłam mame,żeby została z małą - zgodziła się.
Dojechaliśmy z S na miejsce parkujemy auto a tu telefon..
- Sylwia ona płacze... dorobiłam jej mleka i nie chce jeszcze spać ! śpiesz się do domu ;/

Wiec wróciliśmy do domu.. wchodzę a tu co? mała śpi .

a mama : no zasneła własnie to mozesz teraz jechać .

a ja jej na to teraz to mnie w D... pocałuj !!!!!

Miałam takie nerwy ,ze szok!
Szykowałam sie jak głupia na ta kolacje żeby jakos wygladac.. A SZKODA GADAC !!!!

Dzis chrzciny małej a tu taka pogoda nie za ciekawa;/
dobrze,ze chociaz puki co nie pada.

musiałam sie wygadac
miłego weekendu kochane

Do góry