reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Mysio wczoraj Amelka też mnie rozwaliła przy jednym przewijaniu usrała 3 pieluchy nawet jeszcze dobrze nie zdążyłam pod pupę podłożyć ,a już do wymiany.A dzieciaczki faktycznie słodkie i to wszyściutkie bez wyjątku:-):tak::-DPatina ja też dopajam małą i nie dlatego,że nie przybiera bo przybiera i to fajnie ale dlatego,że głodna a cały dzień by doiła ,a jeszcze choćby coś ugotować i sprzątnąć trzeba .Moje mleko widać jeszcze nie jest dość treściwe ale i tak cycem mam zamiar karmić jako danie główne ale głodzić dziecka też nie zamierzam. Mam nadzieję,że moje mleko w końcu zacznie wystarczać.

reklama
Witam!
Mam nadzieja ze mnie jeszcze pamietacie:nerd::zawstydzona/y::sorry2:
Dlugo mnie nie bylo ale najpierw podtrzymanie i szpital pare razy a potem porod i wiadomo nowe obowiazki. Maz jeszcze do poniedzialku w domu wiec mnie malo na BB. powoli wdrazam sie w nowe obowiazki.

Pozdrawiam i mam nadzieje zagladac czesciej

A to moje sloneczko:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dziewczyny duzo Wasze bable spia w dzien? moj jak poszedl od 10 w dzien spac to spi do teraz, tylko pobudki mial na jedzenie co 3-4 godz i tak jest prawie codzien

czarnula najważniejsze że budzi się na jedzonko:tak: masz śpioszka tak jak ja mój też praktycznie większość dnia mi przesypia:tak: dzisiaj cycował o 6 potem trochę marudził ale po 8 znów cyc i jak zasneliśmy to obudziliśmy się dopiero o11.30:-D potem troszkę sobie poleżał w bujaku ale to go mega "zmęczyło" i znów kimnął, potem jedzenie o 14-spanie-17-spanie- 19.30 kąpiel cyc i od ok godzinki już śpi:-)
dzisiaj się okazało że na weekend zostaje sama z małym w domu bo S musi wyjechać....:wściekła/y: wnerwiło mnie to bo nie ma to jak samemu w weekend siedzieć.....

Czarnula mój robi sobie w ciągu dnia 2 razy po dwugodzinne momenty czuwania, ale po tym mam godzinę z głowy bo ze zmęczenia okrutnie marudny jest i jedną dwugodzinną przerwę ma w nocy. W sumie nie przesypia książkowej normy ale przecież nie jest regułą żeby maluchy przesypiały 20 godzin w ciągu dnia. Może twój ma większe zapotrzebowanie na sen. Ważne że wybudza się na jedzenie.

Ja mam problem z moim bo zaraz po jedzeniu mi zasypia, odbija mu się w trakcie przenoszenia do łóżeczka, ale on zaczyna się naprężać w nim na kupę tak, że aż mu sie ulewa. boję się zeby sie nie udławił. Kładę go na bok ale jednak coś może się stać a ja mogę nie zdążyć zareagować.

ja zauwazylam ze moj je strasznie lapczypie, tez sie krztusi podczas jedzenia,
je na raty, zje powiedzmy 60 i spi potem obudzi sie i dojada
dzisiaj w nocy pewnie za te spanie da mi popalic :)

a my mamy 1-2 kup na dzień, za to sikanie nieziemskie. teściowa kupiła pampersy - pampers i wydaje mi się, że są mniej chłonne, szybko robią się z nich bomby:D a może to Hania tyle sika - wypiła dziś 2x po 100ml herbatki:D jedzonko mamy między 90-120ml.

powiedzcie mi Kochane, czy Wasze Maluszki utrzymują już główkę pionowo? jak wezmę hanię do odbicia, to trzyma prosto główkę cały czas:szok: i nawet nią obraca na boki:szok::szok: wydaje mi się, że 3tygodniowe dziecko nie powinno tego robić i nie żebym narzekała, ale jednak się zastanawiam. Bartiś był za to zbyt leniwy, w ogóle moje dzieci są jak ogień i woda..

reklama
Do góry