reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

u mnie mimo,ze minoł już 1 mies . to w srodku jeszcze nie jest za dobrze wszystko zrośnięte:-( Wiec pewnie sporo jeszcze czasu minie az będzie ok. Ja wlasnie sie boje tego 1 razu jak to będzie :-( a mój S ciagle narzeka ile jeszcze ma czekac? a moze juz mozna tylko aj jestem przewrazliwiona i ciagle cos mi gdera wieczorem:-:)zawstydzona/y: Wczoraj juz tak sie wkurzyłam ,ze powiedziałam mu zeby sobie poszedł na dziwki jak nie moze wytrzymac :wściekła/y: strasznie się tym wkurzyl i sie dzis nie odzywa do mnie:-(

reklama
witajcie dziewczynki:)

co to obfitości krwawienia - u mnie (teraz) obficie było tylko pierwsze dwa dni, później jak normalny okres, a teraz więcej śluzu niż krwi, skala kolorów od czerwieni przez pomarańcze do brązów. wystarczają zwykłe cienkie podpaski. z Bartim krwawiłam około 2-3 tygodni.

kugela - nie martw się, ja też jechałam na porodówkę z katarem i bólem gardła, który mnie dusił (wrażenie spuchnięcia). podczas porodu szczególnie mi nie przeszkadzały, a po smarkałam jeszcze jeden dzień i już.

Pieszczoszka - my po pierwszym porodzie kochaliśmy się jakoś 4 tygodnie. oczywiście baliśmy się bardzo, Misiek więcej, że zrobi mi krzywdę, ale tak strasznie mi się chciało (tydzień mu marudziłam:D), że w końcu się zgodził. oczywiście kochaliśmy się delikatnie i powoli, nie bolało mnie nic poza blizną po nacięciu, ale tylko jak akurat na nią nacisnął, orgazmu nie miałam, ale przyjemność owszem. następne razy były coraz lepsze aż w końcu wróciło do normy (blizna bolała czasami nawet po latach, ale w większości przeszło i bolało tylko za pierwszym razem). życzę powodzenia!:D

pierwsza noc wspaniała:) Hanulka budziła się tylko 2 razy i to delikatnie, robiliśmy jej mleczko (martwi mnie, że wypiła tylko 20ml, ale kupę robiła wczoraj jedną, więc pewnie ma pełny brzuszek, zwłaszcza, że wieczorem wypiła 90ml:szok:), przysypiała przy butelce, więc odbijaliśmy ją i do łóżeczka. śpi teraz z tatusiem:) a my z Bartim bajki i komputer - wiadomo kto się do kogo podał z wstawaniem i rannymi rozrywkami:D
muszę odciągnąć mleko i już mnie boli na samą myśl. jak sobie radziłyście z twardymi, bolącymi piersiami?

pieszczoszka my po pierwszym porodzie czekaliśmy ok 5-6tyg. Ty byłaś dość mocno popękana więc radziłabym poczekać do końca połogu albo wcześniej do lekarza aby sprawdził podwozie czy już jest wszystko ładnie zrośnięte i zagojone.
Mnie kilka pierwszych razy po trochę bolało,było ciasno(o dziwo-pewnie mnie tak zszyli,bo byłam nacinana,pomogły nam też żele nawilżające(durex).
I pogadaj ze swoim,wytłumacz,zeby poczekał,nie rób tego na siłe dla niego jak nie masz ochoty i nie czujesz sie jeszcze gotowa. Pogadaj,wytłumacz tak aby zrozumiał.

U nas w porządku. Córcia jest tylko trochę zazdrosna,ale nie okazuje tego wprost tylko troszkę sie na mnie zamknęła :( trochę mnie i małego ignoruje,nie chce się przytualć do mnie,dawać buziaków,muszę poświęcić jej teraz znacznie więcej uwagi.

Pieszczoszka ja dopiero po przeglądzie u gina, bo podobnie jak Ty miałam sporo szwów. Na początku spore obawy, ale wiadomo bylismy delikatni. W sumie to nie bolało, ale martwiło mnie to, że mam tam luźno. Na szczęście po jakims czasie wszystko wróciło do normy.
I zgadzams się z Joasią - porozmawiaj z swoim, bo robienie tego na siłę, pod presją będzie raczej średnio przyjemne dla Was obojga.

U nas z rana deszcz i burza i chyba dzięki temu udało mi sie przysnąc jeszcze na godzinkę. Teraz już został tylko deszcz, jest szaro i chłodno więc cos kiepsko widze dzisiaj spacery.

Witam,ja nadal 2w1:eek:Wczoraj nawet z G sie poprzytulalismy i nic:no: Dzis zmylam podloge na kolanach i czekam:-D Po wczorajszym badaniu czop odchodzi z krwia ale pewnie nic z tego nie bedzie:no:
Fiore super ze u malego wszystko ok:tak:
kugela ja tez sie przeziebilam:-(Na dodatek mam kaszel:wściekła/y:Choc podobno kaszel pomaga w rozwarciu:-)zobaczymy:tak:
pieszczoszka dziewczyny dobrze mowia porozmawiaj z S:tak:
U nas pogoda sie psuje:no:a mi sie nic nie chce:eek:czekam:tak:

Hey Majoweczki!!!
Dzis mialam okropna noc , biodra tak mnie bolaly ze az ryczec mi sie chcialo z bolu, nie moglam na zadnym z bokow spac ,przekrecanie sie co chwilke z boku na bok. Do tego w kroczu taki ucisk ze masakra kroka nie moglam dac do wc.Wykoncze sie jak nie urodze niedlugo.
Piszczoszka ja Ci nie doradze nic bo po tylu latach juz nie pamietam jak dlugo czekalismy i jaki byl pierwszy raz po. Ale napewno nie rob nic w brew sobie bo to najgorsze co moze byc.
Natalka &&&&

dziewczyny jak długo pokarm bedzie w piersiach jesli nie karmie? czasem jedynie odciagam bo mnie bola piersi.

i drugie pytanko: zamierzacie stosowac jakas antykoncepcje> ?jesli tak to jaka?

reklama
Do góry