reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam,trzymam kciuki za potrzebujace:tak:
Ja tez noc mialam nie ciekawa:eek: Cala noc skurcze a nad ranem przeszly:confused: w nocy chyba z 5 razy siku bylam(normalnie tylko raz),rano surcze przeszly ale jeszcze kilka sie pojawilo w ostepswie kilku godzin:dry:
patina ja tez mysle ze to porodowe,mam nadzieje ze sie szybko zacznie:tak:
kilolek nie wie co oznacza zielony czop:no: u mnie raz jest zoltawy,raz rozowy,a raz z brazowymi nitkami:eek:
:eek:milego dnia zycze
musze z mala isc do sklepu a pogoda moze w kazdej chwili sie zepsuc

reklama
No i mam - spuchłam jak balon - Podreperowali mnie w SPA i wszystko wróciło, ciśnienie 140/90... Dziś mam iść tam na KTG i się zastanawiam nad tym, bo jak moje Fionowate członki zobaczą to znowu mnie zechcą zostawić, a przed weekendem nie chce - będę tam tylko leżeć i sie pocić...

A moja/nasza nocka urozmaicona - około 2 w nocy nastąpił kryzys w związku sąsiadów z bloku obok, pan w stanie chyba mocno alkoholowym i na pewno bardzo wzburzonym wybiegł z krzykiem na ustach, poznęcał się nad samochodem swej kobiety. Na tą imprezę wybiegła ta pani, najpierw usłyszeliśmy przepiękną wiązankę, siarczystą i szczera, potem pani zaczęła płakać rozdzierająco, więc już mniej miło było. Łomot wybijanych szyb pobudził sąsiadów, mój L oczywiście oczy jak spodki i myśli co z jego autem, nie wytrzymał i poleciał na dół swoje auto oglądać - tam już było kilku sąsiadów z latarkami - istny cyrk... Pierwszy raz od dawna nie byłam sama ze swoją bezsennością przynajmniej, szkoda tylko, że w takich okolicznościach.

Dziendobry :)
Ja po wczorajszej wizycie nie mialam ochoty na nic taka mialam nadzieje ze cos sie ruszy :( Napisalam na odpowiednim watku. Czy ktoras z Was tak miala ze szyjka zamknieta a urodzila w ciagu dwoch dni? moge mmiec jeszcze nadzieje, jesli nie urodze do poniedzialku cesarka we wtorek a tak bardzo chcialam tego uniknac ale chyba nie moge miec juz nadziei??

Fiore a Wy uzywacie w domu dwoch jezykow?? Czytalam, ze dzieci dwujezycznych rodzicow zaczynaja troche poznziej mowic, za to jak juz zaczna to w innych kwestiach sa tez przewaznie do przodu:tak:

Kciuki za wszystkie potrzebujace :))
Milego dnia:tak:

Witam:-)
U nas nocka ok, mały się budzi co 2-2,5h na karmienie, poza tym śpi jak aniołek (nie zapeszając).
Zaprowadziłam Lenkę do klubu, młody lula, a ja muszę chatę ogarnąć, bo rządy mojej mamy doprowadziły mnie do rozpaczy. Wszystko nie jest tak, jak lubię, więc biorę się za porządki, bo o 14:00 babcia z ciocią przyjadą młodego oglądać;-)
W między czasie postaram się Was nadrobić.
Kciuki za oczekujące, za czarnulę szczególnie!
Gratki dla rozpakowanych!
Buziaki dla Maluszków!

Witajcie u nas nocka minęła tak sobie, coś spać nie mogę ale to może po wizycie. Od rana byłam w Zusie z ostatnim zwolnieniem i ledwo do domu się doczłapałam, taki gorąc na dworze i duchota, że nie ma czym oddychać:-). Teraz muszę trochę odsapnąć:-)
Olissia, Zanetta kciuki zaciśnięte oby szybko poszło.:-)
Patina może to już:-)
Czarnula również mocne kciuki żeby się coś ruszyło:-)
Za wszystkie potrzebujące, czekające, wywołujące mocne kciuki żeby się udało. Postaram się zajrzeć później a teraz idę odpocząć:-)Miłego i spokojnego dnia:-)

Witam Majóweczki !!!!!
Jejku jak mnie długo nie było :szok: zaległosci mam spore nie nadrabiam bo by mi dnia brakło :zawstydzona/y: choc obserwowałam wieści ze szpitala i pragnę gorąco pogratulować wszystkim mamusiom :-) !!!!!! i życzyć zdrówka dla dzieciaczków !!!!!!!
Mnie nareszcie odstawiono wszystkie leki i teraz czekam na mojego syna ;)))))
A jak tam samopoczucie u was??

U mnie skurcze bolesne choć nie regularne i szyjka na 1cm zastanawiam sie czy wytrwam jeszcze 2 tygodnie byłoby dobrze im dłużej tym lepiej choc plecy siadają.
Pogoda piekna u mnie prawie 30 st. chodzę na krótkie spacerki żeby rozchodzić co zastane ale ulga 4 miesiące musiałam leżakować.

Uciekam na ostatnie zakupy ,,,
A wszystkim Majówkom życzę udanego dnia i za potrzebujące trzymam kciuki &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
I ja nadal 2w1. Mój mąż wczoraj wrócił po pracy padnięty, położył się popołudniu "tylko na chwilkę" i wstał o 21, po czym stwierdził, że możemy jechać rodzić bo on jest wyspany:-D - a tu nadal nic.

Ja od rana z babcią na zakupach byłam, potem u niej na pysznym śniadanku i załapałam takiego lenia, że nic mi się nie chce. A do tego moja wścibska kuzynka przed chwilą zadzwoniła, że wybiera się do nas w niedzielę ze swoją rozwrzeszczaną rodzinką (wredna jestem wiem ale na serio nie mam teraz ochoty na takich gości).

Lecę się zabrać za obiad i ogarnąć chatkę. Do później:)

melduję się w 2w1 choć wczoraj już nienajlepeij się czułam , w nocy miałam silny ból w podbrzuszu i już myślałam że coś się będzie działo ale narazie cisza i proszę mojego maluszka że ma siedzieć do 16go:tak:fakt że nawet siedzieć nie mogę bo głowa już jest naprawdę nisko
za wszystkie udające się na porodówkę trzymam kciuki powodzenia
aimee gratulacje masz pewnie niezły sajgon z księżniczkami;-)
czarnula pogoda się przełamała to i synek przestanie się może wygłupiać:tak:wyłaź mały:-D
she pieszczoszka lepiej konsultować się z pediatrą a w internecie po przeczytaniu paru rzeczy można od razu do trumny się położyć:-D:-Dshe to lekarz decyduje czu podawać wit D czy nie więc to napewno musisz się dowiedzieć
ilona czasem warto powalczyć jak się ma siłę o karmienie cycem pomóc może ci laktator elektroniczny zadzwoń do poradni laktacyjnej a wyrodną matką napewno nie jesteś więc głowa do góry
miłego dnia życzę majóweczki

no i narazie od godziny spokoj- uspokoiły sie ....no trudno ale bolalo ,że hej zaraz mi sie przypomniał poprzedni poród - masakra ...
ide do przedszkola potem sie odezwie chyba:-)

reklama
Ja opadłam z sił. Od samego rana miałam mega powera a teraz dupa. Zaprowadziłam porządek w dwóch szafach, przeorganizowałam rzeczy w workach próżniowych bo ostatnio dokupiłam dwa nowe. Potem poleciałam na ryneczek po owoce na weekend i zahaczyłam o aptekę bo chciałam sobie odciągacz pokarmu kupić (oczywiście nie było ale zamówią mi na jutro). Wróciłam do domu upocona bo żar się z nieba leje. Wzięłam prysznic i chyba pójdę spać :) bo coś czuję, że wyczerpałam bateryjki.

Do góry