reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam :)
Ja też miałam wczoraj wieczorem skurcze,były dość często i trwały niecałą godzinkę po czym się uspokoiło a ja poszłam spać. Teraz nic się nie dzieje. Ale niebawem mam wizyte u lekarza może jak to lekarz a nie tylko położna to sprawdzi coś więcej niż tylko macanie po brzuchu i mocz. Zobaczymy.

reklama
jestem i ja - umordowana, ale w dwupaku.

tyle nowych Majówiątek! może burze jednak mają znaczenie? mnie też coś niby wczoraj brało, ale kiedy zaczęło się robić regularnie.. koniec. więcej to nerwów niż sensu..

mnie też waśnie ciężko wstać z łóżka, przekręcanie z boku na bok za każdym razem jest bardzo bolesne, nogi mi cierpną, brzuch boli, mięśnie odmawiają współpracy.. mam tylko nadzieję, że bóle porodowe nie będą dodatkiem do tych obecnych, bo to będzie zdwojona siła.. i oczywiście liczę na to, że po porodzie przestanie tak cholernie boleć! spanie stało się mordęgą, więc skoro zostanie mi 2h drzemki z godzinną przerwą, to chcę żeby były przyjemnością!

idę odpocząć, bo trzeba zaplanować obiad, ogarnąć dom i wybrać się na zakupy.. myślę, że do 11 nie będę nic robić:) a co tam:D
miłego dnia:*

Dobrywieczor :)))
Ja dzis dzien spedzony w szpitalu, bo postanowilam nie dac sie im zbyc i rano nie czulam za bardzo malego ruchow tak mocno jak zwsze wiec pojechalismy do szpitala i siedzialam tam ponad 4 godziny :/// ale chociazzrobili mi ktg mocz cisnienie i wszystko jest w najlepszym porzadku, polozna znow probowala odkleic biegun ale szyjka nadl zamknieta, ze palca nie wcisnie :((( chyba jednak sie skonczy cesarka doluje mnie juz to bo gdybym wiedzila, ze i tak bedzie cesarka to juz bym mogla miec a takto czekania tyle i nerwow :// pozatym dzien zlecial szybciutko, tylko mam problem z moim trzylatkiem strasznie zaczal klamac w zywe oczy, na kazdy temat, czy to normalne w tym wieku?? Bo juz nie wiem jak do nigo przemawiac nawet dzis puscil baka i ja na zarty owie ups kto to a on mi patrzy w oczy i obiecuje ze to dzidzius w brzuszku :-( Ze szkoly tez go odbieralam i zabral chlopczykowi samolot z papieru ktory podobno sam zrobil, ze Pani nie widziala kto go zrobil skonczylo sie na tym, ze oskar go wzial, ale pozniej widzialam tego drugiego chlopca, ze plakal i tak sobie pomyslalam, ze moze Oskar znow klamal jak caly czas ostatnio :( tlumacze mu jak wazne jest mowienie prawdy a on mowiu wiem mamusiu ale to naprawde dzidzius w brzuszku albo inne klamstwa :( ehhh

Kugela to moze sie zaczynac cos powoli :tak: nigdy nic nie wiadomo trzymam kciuki jakby co :tak:

mój tez ma faze na kłamanie, mowimy mu wtedy zeby lepiej powiedzial prawde to nie dostanie kary i ze lepsza prawda od klamstwa, to chyba taki wiek :)

ja nie moglam zasnac w nocy dopiero nad ranem padlam, pewnie to wszystko przez moje myslenie ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic, przeraza mnie to strasznie i chyba jakas depreche łapie bo az plakac mi sie chce

dzien doberek
ja rowniez w dwupaku i jakos od rana mi niedobrze wczoraj tak mnie zgaga piekła ostatnio cos własnie wieczorem mnie tak piecze a brzuch aie opuscił niewiem czemu tak piecze
ide pomodz mm pokój pomalowac:))
SHE GRATULACJE I TEZ BYM TAK CHCIAŁA

Witam,ja tylko die melduje nasal 2w1. Dzis wracamy do domu. Man nadzieje ze malt ma dniach die urodzi no mam juz disc. Pozdrawiam i trzymam kciuki za potrzebujace. Grattulacje dla rozwiazanych.

Wiolka a to Ci maz powiedzial...co mu sie nagle stalo? wczesniej nic nie mowil na ten temat?

Ja tez obolala.. i zazdroszcze she ! :-)

hejka u nas słodkie 8 stopni :-D przynajmniej nie mam problemów z opuchlizną
she to dała czadu wszystkim oczekującym życzę takiej expresówki:tak::tak:
natalkaa a nie zastanawia cię to że zwala na dzidziusia w brzuszku może to zazdrość poza tym dzieci w tym wieku lubią sobie pokłamać i niestety tłumaczyć tłumaczyć i mieć dobrego haka w postaci kary u nas działa groźba zabrania ukochanych klocków działa i wystarcza

no i widać ,że porod nadchodzi z nienacka :-) she super ....a własnie sobie przypomniałam ,że ona piła te herbatki z liści malin hmmmm czyzby to jednak działało ...chodzi o rozciagliwosć i szybszy porod;-)

Dziendobry wszystkim :))
Ja nadal w lozku i nie mam sily na nic, cala noc nie moglam spac a teraz sie czuje jakbym po jakiejs calonocnej imprezie byla ;pp taa chcialabym :-D
Wlasnie dzwonili, ze paczka z Polski moze dzis w nocy przysl nie moge sie doczekac rozloyc posciel i wogole :)))
I kolejne majowe dzieciaczki na swiecie, ale fajnie ja to chyba nie jestem stworzona do rodzenia dzieci, zadnych oznak a za 4 dni termin znow sie napewno cesarka skonczy :((((
Czarnula ja tez caly czas probuje mu tlumaczyc i odbieram rozne przywileje a pozniej mi sie serce kraja bo wiem ze musze zastosowac kare, ale on bedzie wyl godzine, ze naprzyklad nie moze ogladac bajki to ja mu mowie jak powiesz prawde wszystko wroci do normy a on tak jakby sobie nie zdawal sprawy ze klamie placze i dalej zarzeka sie ze to co mowi to prawda??:no:
Karis wlasnie nie wiem spodziewam sie, ze bedzie zazdrosny, ale naprawde straram sie jak moge, zeby nie czul sie odepchniety zawsze jak kupowalismy cos dla dzidzi kupilam choc mala *******ke dla oskara mowie mu ze kocham go najbardziej na swiecie, przytulam i poswiecam wiecej uwagi Nowy rower z kaskiem juz czeka jako prezent od malucha i staram sie nie rozczulac za bardzo nad maluszkiem w jego obecnosci, wydaje mi sie, ze nie powinien miec powodow do zazdrosci tym bardziej ze malego jeszczenawet nie ma na swiecie, a on sam nie moze sie doczekac brata sama nie wiem czy znow nie poszlam w druga strone i nie zabardzo go rozpieszczam i odpuszczam, zby nie czul sie odepchniety :confused: ciezko byc rodzicem :pPP

reklama
Witajcie Dziewczynki:) Nareszcie mam choc chwilkę dla siebie:) chłopcy spię:) jaka to miła cisza w domu:) Choc i tak narzekac nie moge poniewaz Stas od prawie zawsze przesypia nocki a Kazik co najwyzej budzi sie raz, je i spi dalej:) najgorsze sa tylko chwile gdy nagle w dwójke zaczynają płakać, wtedy nie wiem co ze sobą robic, rozdwoic sie nie moge, ale staram sie opiekowac nimi "z głowa". problem polega tylko na tym ze Stas bardzo lubi krzyczec nad Kaziem, ale maluszkowi to na szczescie jakos szczegolnie nie przeszkadza, chyba przyzwyczail sie do tych dzwiekow jeszcze po drugiej stronie brzuszka:) zobaczymy jak to bedzie dalej:)

Do góry