reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Wiolka ale po tym 'zdarzeniu' rozmawialiscie jeszcze ze soba? nie wracal do tego, nie probowal sprostowac, przeprosic? moze tak zrobi bo jak tu inaczej z chlopek rozmawiac po takim czyms?

Flaurka ale fajosko! Pomogli, powiedzieli mniej wiecej na czym stoisz i super!

Aga ja tez zaprzestalam wszelakich dzialan... nie mam sily, krzyz peka od 4 dni, teraz do domu nie moglam dojsc, bo jakby paraliz sie wlaczyl, dzis stopy i rece jak balony, nawet twarz jakas nie tego. Ide za rada Flaurki lezec z girami wysoko.

reklama
Ollena ja odpuscilam bo juz nie mam sily:-D. I tak bedzie co ma byc nic nie zmienie. Z koscia lonowa mam to samo.

Powiedzcie mi dziewczyny czy dlugo po badaniu ginekologicznym moge plamic?? Wogole wczoraj wieczorem odszedl mi czop i chyba juz wszystki bo spora ilosc, do terminu mam rowne 10 dni wiec albo urodze do tego czasu albo nie:-D.

Hej :)

Widzę coraz większy szał rozpakowania :D
Fajnie że dziewczyny mają już to za sobą i tulą dzieciaki :D
Ja dalej jeszcze w dwupaku. Coś czuję że te moje rozwarcie i krótka szyjka i poród do 14. maja to pic na wode fotomontaż:dry:
Przed wczoraj dostałam regularnych skurczy na wieczór takie długie co 15 min :p ale mówię sobie pewnie mi ciało bajere wciska... i położyłam się spać :p przespałam całą noc...
I mam taki sposób że jak mnie ma walnąć cokolwiek to ja chce przez sen żeby się nie katować myślami czy to na pewno te skurcze co maja być...

Dziś poszalałam :p kupiłam odkurzacz, malakser, talerze, wiadra, wieszaków ful i resztę dziwnych domowych rzeczy :p bo muszę przecież jakoś fukcjonowac jako kurka domowa :p:p

Teraz idę odpocząć
Miłego dnia Majóweczki :*************

Flaurka to kiedy mi KTG robisz ????? :p

Pozdrówka

jestem po naradzie z polozna. Na wywolanie poza seksem radzila stymulowac sobie brodawki za kazdym razem jak brzuch stwardnieje :tak: Wczoraj jedna z naszej sr urodzila po tym, jak sie w czasie burzy i gradobicia przejechala rowerem do domu 5km (termin miala na 13.5) ale to troche zbyt hardcorowa metoda :sorry2:

Z tym przekrecaniem sie w lozku i wstawaniem to mam to samo od jakichs dwu tygodni. Ogolnie za kazdym razem kiedy zmieniam pozycje po dluzszym bezruchu jest to okupione pojekiwaniem :dry:A spuchlam tak, ze az dlonie mnie bola jak chce je zacisnac :wściekła/y:

Wiolka
- no mnie tez by to stasznie zranilo. Ale miejmy nadzieje, ze jak sie u Ciebie faktycznie zacznie to jednak zmieni zdanie.

Ollena - podobno koci grzbiet sprawia ulge przy bolach krzyza - moze sprobuj pocwiczyc, jak sie da?

Flaurka - fajnie, ze Cie "podreperowali" w szpitalu :-)

Mysiochomis - gratuluje zakupow. My baby jestesmy juz tak skonstruowane, ze nastroj nam poprawia nawet zakup miotly :-D

Ja już po obiedzie, naszło mnie na pyszny barszcz czerwony.

Wiolka współczuje, człowiek ma ochotę gada udusić normalnie za taki tekst :wściekła/y:
Mysio - gratuluję zakupów :-D ja też się cieszę jak uda mi się coś fajnego do domciu kupić. Komplet wieszaków by mi się przydał - tak mi się teraz skojarzyło :-D

Nie ma słoneczka i dziś jest dużo chłodniej, zapowiadali co prawda załamanie pogody - ciekawe czy burze też się im sprawdzą :/
Ja też już się nie staram wywoływać - raz się nie udało, to nie :-p czekam sobie spokojnie do terminu:tak:

wiolka - oby szwagierka dała radę Ci pomóc, trzymam kciuki! I też bym chętnie kogoś za mnie na porodówkę wysłała;-)

Yolanta - ja co prawda w szpitalu nie wylądowałam, ale już kilka nocy miałam takich, że byłam przekonana, że urodzę, a później rozczarowanie, że jeszcze nie teraz.. Zajmij się czymś i o porodzie tyle nie myśl to Maluszek Cię miło zaskoczy. Widzę, że im bardziej chcemy tym bardziej maluchy uparte.

Flaurka - tak pozytywne posty to aż miło się czyta:-)

Mysiochomis - zaszalałaś na tych zakupach, niech się sprzęty dobrze sprawują!

kugela - rowerkować w burzę:szok: masakra jak dla mnie. Wolę poczekać:-D

Moje dziecko od ponad godziny lula, M. na pocztę pojechał a mnie coś dół brzucha zaczął pobolewać, więc wskoczyłam na piłkę i skaczę.

laska nie pedalowala na wywolanie tylko wracala po imprezie u... poloznej (grillowalismy na zakonczenie zajac w sr :-D). Widzielismy ich wracajac z mezem na tych rowerach w lesie. Gdybysmy wiedzieli, ze az tak sie rozszaleje, to bysmy im kazali przypiac te rowery do drzew i wpakowalibysmy ich sila do nas do samochodu. Ba, polozna tez by ich nie wypuscila. A grad lecial wrecz wiadrami i to takie szesciany 1,5 cm x 1,5cm, dobry kwadrans :szok: Burza szalala z godzine.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podaje sklad tzw. herbatki poloznej:
10g werbeny
5g korzenia imbiru
10 szt. kwiatu gozdzika
3 g kory cynamonu

Werbene zalac wrzatkiem (150ml) i odstawic na 3 min (i ANI SEKUNDY DLUZEJ). Reszte zalac 1 l wrzatku i odstawic pod przykryciem na 15 min. Oba napary wymieszac, rodzielic na 5 filizanek, pic po podgrzaniu co 3 godz. o godz. 9, 12, 15, 18 i 21 (nie pozniej). Stosowac raz na tydzien. Max. 2 razy na ciaze (raz w terminie, raz po przenoszeniu). Dziala w ciagu 48 godzin. Ma PODOBNO rozmiekczac szyjke. Jeszcze nie probowalam, troche sie boje :-p

reklama
Dziewczęta - pogoda się normuje - u nas się ochładza, w Angoli ociepla - giry w górę, ograniczać sól, nie wpatrywać sie w skurcze i cieszyć się ostatkami:)) Dziecię to przez 20 lat będziemy niańczyć, a ciąża się kończy - bałam się tego szpitala a faktycznie mnie poreperowali tam. Statystyki nie przeskoczymy, jedne rodzą przed terminem, inne w terminie ale dużo dziewczyn po - no ktoś musi gdzieś się załapać:)) Ja mogę po - zawsze jedna sztuka mniej do wcześniejszego rozpakowania, nie trzeba dziękować;))

Mysio - ja Ci KTG moge podłączyć ale nie zabrałam sobie takiego do domu - serdecznie znienawidziłam to urządzenie - 30 min bez ruchu na boku, a młody się wiercił i uciekało mi tętno - a jak były przerwy w zapisie to położne krzyczały:))) Raz nawet musiałam powtarzać - więc się wzięłam i nauczyłam.

Swoją drogą - położne są przeróżne - są takie co się drą, są takie, że widać, że lubią ludzi. Te co się drą to często robią to z humorem, w sumie nie natknęłam się na taką, co mi bardzo za skórę zalazła - ale ja też nie pierwsza lepsza i jak mi jedna kazała powtarzać KTG to się spytałam czy oni chcą mieć cud-miód w dokumentach czy może rzeczywiste wyniki - mogę opisać wydruk, jak ona nie chce, że dziecię bardzo żywotne i ruszało się ogromnie, stąd przerwy w zapisie tętna:) Nie upierała już się. I w sumie tylko ta była nadwrażliwa, ale jak kończyła jej sie zmiana to ja siedziałam z koleżanką na dworze przed szpitalem i wychodząc pierwsza powiedziała mi do widzenia, więc myslę, że ma po prostu taki styl a nie, że jest czepliwa.

Inna sprawa - leżałam na oddziale patologii ciąży - i dziewczyny - wiecie ile lasek pali papierosy? Sporo. Leżą na patologii i patologicznie dzieci trują - przykre to, ale prawdziwe. No i inna ciekawa obserwacja - na 4 laski wraz ze mną w mojej sali jedna miała męża, dwie były pełnoletnie, jedna była w SR, jedna czytała coś o ciąży w necie. Tak więc nie każda mama wygląda tak jak się wydaje po tym forum - coś o tym kiedyś pisałam.

No ale koniec końców każda z nas będzie tulić w końcu to małe szczęście i całować go po pupci świata poza nim nie widząc;)

Do góry