Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Wiem wiem i bardzo sie ciesze!!! Jak byla z ania w ciazy to bylo 26 tygodni macierzynskiego :-o
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To masz citrosept w kapsułkach lu w syropie.As76 co do Citroseptu to wycofali krople ze względu na nie spełnianie wymagań jakościowych Wycofanie produktu Citrosept 10 ml, 30 ml i 100 ml - Citrosept Ekstrakt z grejpfruta
Więc muszę poszukać jeszcze innych metod na pozbycie się nadchodzącego przeziębienia i wzmocnienie organizmu.
A jeśli już organizm będzie tak zainfekowany, że zwykłe herbatki i domowe sposoby nie pomogą to są jakieś lżejsze leki, które możemy brać w ciąży? Czy tabl na gardło można jakieś brać??
Możesz spokojnie psikać tandum verde lub kup septolux ,bo to jest to samo tylko cena niższa.;-):-):-)Tak wiem, ale chodzi mi o to, żeby uniknąć takich "ciężkich" leków i pytam o to, czy można brać np. tabl na gardło, tamtum verde w arerozolu, to zawsze pomagało mi na przeziębienie. na razie oczywiście sposoby domowe pójdą w ruch, a w sobotę mam wizytę i gina, wic zapytam co brać jęsli przeziębienie nie będzie chciało odejść ;-)
nie wiem ale może im wcześniej tym lepiej bedziesz miała to szybciej za sobą po co się denerwować i tak to musisz przejść, głowa w góręTyle piszecie, że mam problem to wszytsko nadrobić... powiem Wam, że trohę mam stracha powiedziec w pracy, nie wiem jak dyrektor zareaguje, dopiero jedna poszła na l4 z podou ciąży i nie był zachwycony, postanowiłam poczekac do kolejnej wizyty czyli do 7 paździrnika, ale póxniej już musze powiedzieć....
Jak cie to martwi to dzwoń do lekarza i po co czytasz od razu najgorsze?Nakręcasz się niepotrzebnie kochanaHej...ja też jestem troszkę przeziębiona, ale ginek kazał mi się leczyć domowymi sposobami...więc mleko z czosnkiem, mleko z miodem, herbata z pigwą lub cytryną i syrop z cebuli.
Dziewczyny....od wczoraj mam takie dziwne bóle w okolicach podbrzusza.....martwie się...są to takie kłucia tam w środku jakby w okolicach szyjki macicy....co jakiś czas tak jakby ktoś tam wbijał igłe i przechodzi...już się oczywiście naczytałam o objawach skracania szyjki i tp. i jestem cała chora....
Ja w pierwszej ciąży plamiłam i myślałam że to okres ginka mi zakazała seksu i doradziła leżenie odpoczywanieCześć Dziewczyny
Mam pytanie czy któraś za Was może tak miała... Obudziłam się dzisiaj z plamieniem, (niedużym) jestem 22dpo. Czyli 5 tydzień i 6 dni ciąży.
Bardzo się zdenerwowałam bo w czerwcu poroniłam w 6 tc, zadzwoniłam do lekarza przyjmie mnie dopiero koło 16stej. teraz leżę...
Czy któraś z Was plamiła..?
to ile jest dokładnie teraz bo ja w anglii ale w polsce na wychowawczym jestem więc w moim przypadku tylko dzieci rodzićWiem wiem i bardzo sie ciesze!!! Jak byla z ania w ciazy to bylo 26 tygodni macierzynskiego :-o
Leczenie przeziębienia u kobiet w ciąży
Jak już wspomniałam, farmakoterapia kobiet w ciąży powinna być ograniczona do minimum. W celu złagodzenia kataru można polecić ciężarnej pani smarowanie skóry wokół otworów nosa maścią majerankową (tą samą, która jest zalecana niemowlętom), a przeciwgorączkowo – herbatę z sokiem malinowym lub napar z suszonych owoców malin lub Pyrosal. Ciężarne od IV miesiąca ciąży mogą również jako lek przeciwgorączkowy zażywać paracetamol. Ból gardła można złagodzić płukanką z szałwii.
Na kaszel skuteczne są tabletki Sal Ems, które ułatwiają wykrztuszanie. Można również zażywać wapno i witaminę C.Jednak jeśli objawy infekcji u kobiety w ciąży nasilają się, to powinna ona zgłosić się do lekarza, który zdecyduje o dalszym leczeniu. W czasie ciąży każdej kobiecie powinna przyświecać zasada: „im mniej leków, tym lepiej”. A najlepiej ich w ogóle nie zażywać, jeśli nie ma ścisłych wskazań lekarskich. Warto przypominać chorym, że choroba szybciej ustępuje, jeśli pozostaną oni kilka dni w domu i po prostu odpoczną. Korzystnie działa też nawilżanie powietrza w pokoju oraz wypijanie zwiększonej ilości płynów, które rozluźniają wydzielinę w drogach oddechowych, ułatwiając jej odkrztuszanie. Jeśli zdarzy się, że pomimo stosowanego leczenia objawy nasilają się lub występują nowe, to koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza.
Dzięuję bardzo za wykład