reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Tak tak i z becikowym też się trochę zmieni. żeby je dostać, trzeba mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej, że w każdym trymestrze odbyło się jedno badanie lekarskie, przy czym pierwsze przed bodajże 12 tc.

A co do Cholinexu,to slyszalam, ze te tabl nie sa wskazane w ciazy. Ale mniejsza o to, bo te akurat mi nigdy nie pomaaly. Musze sprawdzic czy strepsils intensive nie zaszkodza, ale to wszystko dopiero w razie gyd domowe sposoby zawioda. na razie opilam sie herbatkami z miodem i sikam co chwile :-)
Ech pomyliłam nazwę .O chlorchinaldin mi chodziło.
Stary i dobry lek na gardło.
Dobra też jest isla na pewno bezpieczne bo to wyciąg jest.:tak:;-):-):-)

reklama
Witam wszystkie majóweczki :)
dzisiaj bułam na usg i moje maleństwo ma już 13 mm - no normalnie gigant i serduszko łomoce :-)
sporo krwi mi na badania pobrali no ale trzeba
Ja nadal żyganie i mdłości :-(
A co do porównywania ciąż - lekarz mi powiedział, że każda ciąża jest inna - nie miałam tych dolegliwości z Mateuszem - dlatego przerażona byłam ze coś nie tak.
Co do mdłości polecił mi witamine B6 dwa razy dziennie łykać.

Mykam spać,
Dobrej nocki
No to dzidzius pieknie rosnie:)
Wiki.25 cieszę się,że z siostrą dobrze.

Dziś jestem wściekłą, wściekła strasznie. Bardzo ciężki dzień w pracy, nerwówka straszna. Do tego gin do którego byłam dziś umówiona na wizytę nie mógł przyjechać - takie uroki nfz.Z dzisiejszej wizyty nici, a jestem tak strasznie ciekawa. Udało mi się umówić prywatnie do innego gin. ale wizyta dopiero na wtorek.Umrę z ciekawości.:wściekła/y::-(
I tu sie klanie NFZ:wściekła/y:

Witam:D ja również mam termin na maj:d
już nie mogę się doczekać na nasz skarb
Witaj :-D

Hej... Wygląda na to, że właśnie dołączam się do majóweczek - z moim 7-8 tygodniową ciążą :)
Dzisiaj (wczoraj) widziałam po raz pierwszy bicie małego serduszka - cuuudny widok.
Dzidziol ma już 13 mm - rety jak on rośnie! Jeszcze 2 tyg. temu był taki maciupki, a teraz już całe 13 mm! Jak ten czas leci ;-)

Pozdrówki,
KA
Witamy:) tak to juz jest ze czas leci nie ubłagalnie:zawstydzona/y:

kto to wie moja droga u mnie np jest prawdopodobiestwo ale bylo:-D

u mnie juz napewno jedno :) ale mam kolezanke, ktorej na pierwszej wizycie lekarz powiedzial, ze bedzie jedno, na drugiej, ze dwa i obawiali sie z mezem ze na kolejnej powie, ze trzy :) ale urodzila dwie dziewczynki :)
a co do brzucha, to ze wszystkich dolegliwosci, ktore mi sie przytrafija, ta narazie mnie ominela :)

Pytam bo jak bylam w szpitalu to slyszalam jak sostra mowila do jednej dziewczyny ze jaj swedzi to trzeba powiedziec o tym lekarzowi :baffled: bo to moze byc jakas choroba(nie pamietam nazwi) no i taki mały szczegół ze ona była w 8 mmmiesiacu:happy2:

karolciu, w poprzedniej ciąży skróciła mi się szyjka macicy i rozwarcie na 2cm. miałam od 24tc. było zagrozenie przedwczesnym porodem, poniewaz zachciało mi sie mycia okien...nie brałam lekow, nie lezałam, po prostu sie oszczedzałam i urodziłam stasia w 39tc. a po 7 godzinach porodu sn mialam rozwarcie 3,5cm wiec juz mnie takie rzeczy przestały stresowac, a poza tym ja nie miałam zadnych objawów skracania sie szyjki, pop prostu jak poszłam do gina to szoku doznałam
suzi, to fakt, swedzi bo rosnie i to bardzo, bardzo dobry znak.
jesli chodzi o becikowe to gdy rodzilam stasia 10 miesiecy temu to juz potrzebowałam zaswiadczenie o tym ze bylam pod kontrola lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, mieli jakies pomysły aby od 2011 r nie było becikowego, ale to chyba nie przeszlo.
jesli chodzi o leki to ja w poprzedniej ciazy w drugim miesiacu miałam podawane 7 razy znieczulenie miejscowe, poniewaz dermatolog wymyslil sobie ze mam na placach znamiona rakowe, mialam je wycinane w szpitalu onkologicznym, okazalo się ze to byly zwykle niegrozne pieprzyki a kazde znieczulenie kosztowalo mnie wiele nerwow, na szczescie nie zaszkodziło ani zniczulenie ani stres( jeszcze nie na tym etapie)

reklama
Do góry