reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

suzi, ja takze nie pamietam jak to sie nazywalo, ale na tym etapie ciazy nas jeszcze nie dotyczy, Ty po prostu rosniesz Kochana

reklama
Pytam bo jak bylam w szpitalu to slyszalam jak sostra mowila do jednej dziewczyny ze jaj swedzi to trzeba powiedziec o tym lekarzowi :baffled: bo to moze byc jakas choroba(nie pamietam nazwi) no i taki mały szczegół ze ona była w 8 mmmiesiacu:happy2:
kochana skora ci sie napina i moze cie swedziec moze pora na deliktne smarowanie oliwka...

karolciu, w poprzedniej ciąży skróciła mi się szyjka macicy i rozwarcie na 2cm. miałam od 24tc. było zagrozenie przedwczesnym porodem, poniewaz zachciało mi sie mycia okien...nie brałam lekow, nie lezałam, po prostu sie oszczedzałam i urodziłam stasia w 39tc. a po 7 godzinach porodu sn mialam rozwarcie 3,5cm wiec juz mnie takie rzeczy przestały stresowac, a poza tym ja nie miałam zadnych objawów skracania sie szyjki, pop prostu jak poszłam do gina to szoku doznałam
suzi, to fakt, swedzi bo rosnie i to bardzo, bardzo dobry znak.
jesli chodzi o becikowe to gdy rodzilam stasia 10 miesiecy temu to juz potrzebowałam zaswiadczenie o tym ze bylam pod kontrola lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, mieli jakies pomysły aby od 2011 r nie było becikowego, ale to chyba nie przeszlo.
jesli chodzi o leki to ja w poprzedniej ciazy w drugim miesiacu miałam podawane 7 razy znieczulenie miejscowe, poniewaz dermatolog wymyslil sobie ze mam na placach znamiona rakowe, mialam je wycinane w szpitalu onkologicznym, okazalo się ze to byly zwykle niegrozne pieprzyki a kazde znieczulenie kosztowalo mnie wiele nerwow, na szczescie nie zaszkodziło ani zniczulenie ani stres( jeszcze nie na tym etapie)
Tak te zśiadczenie ju.z było kiedyś konieczne, zmienili to, a od 2012 znowu do tego wracają. Kombinują, sami nie wiedza po co :no:

rozumiem, w zasadzie to ma niewielkie znaczenie, chyba kazda z nas bedzie u lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, a jak widze to kazda nawet po piec razy:) poza osobami z Anglii

Pytam bo jak bylam w szpitalu to slyszalam jak sostra mowila do jednej dziewczyny ze jaj swedzi to trzeba powiedziec o tym lekarzowi :baffled: bo to moze byc jakas choroba(nie pamietam nazwi) no i taki mały szczegół ze ona była w 8 mmmiesiacu:happy2:
Na początku ciąży jak skóra swędzi to znaczy ,że się rozciąga i mogą pojawić się rozstępy .Warto smarować oliwką .Najlepsza taka zwykła dla małych dzieci.
Po połowie ciąży swędzenie brzucha i ciała jest niebezpieczne bo to może świadczyć o zatruciu ciążowym (czyli gestoza).
To jest jednak jeden z objawów ,więc też bez paniki.

rozumiem, w zasadzie to ma niewielkie znaczenie, chyba kazda z nas bedzie u lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, a jak widze to kazda nawet po piec razy:) poza osobami z Anglii
u nas lekarza widzimy jak cos jest nie tak nawet przy porodzie sa tylko polozne i zszywa polozna:-D ale one tu dobre babki sa naprawde

reklama
Do góry