reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

byla ta babka i tlumaczyla ze to normalne po badaniu (ciekawe czemu po innych niebolesnych bylo ok) i ze mam skurcze mimo magnezu wiec i tak jakbym zaczela rodzic to by nie powstrzymywali bo jestem w bezpiecznym okresie, zastrzyki na pluca byly itp, mam wszystko obserwowac i jakby cos sie dzialo to mowic...

z nerwow znowu mam zaparcie ale o kolejny czopek chyba jutro poproszę

W sumie nawet jak masz skurcze a nie postepuje rozwacie to i tak musiałabys czekać... Faktycznie połóż się i odpoczywaj jak coś ma się zacząć to lepiej jak będziesz względnie wypoczęta... Dzwonek w pokoju jest, jak coś to babeczki z pokoju poprosisz żeby poszły po położną.
Jesteś na miejscu więc będą działać szybko.

W ogóle ciągle chce mi się spać... przesypiam całe noce a mimo tego przesypiam w dzień jeszcze jakieś 3h.
Kurcze sądzę że w maju to będę ciągle spała, jak już to teraz tak wygląda...

reklama
ja jestem przerazona. nawet jutro moga mnie odlaczyc i moge rodzic :O ale po tym badaniu chyba szybko mi rozwarcie pojdzie, bolalo naprawde bardzo az caly brzuch mi sie sciskal z bolu, jakby mi paluchem grzebala i na sile rozciagala szyjke
Z tego co piszesz to oni chyba nie chcą tego porodu powstrzymywać.
Po pierwsze na powstrzymanie jest Fenoterol Nospa i Scopolan ,a nie sam magnez.
A po drugie to z twojego opisu wynika ,że miałaś masaż szyjki ,a nie badanie ginekologiczne...

Obym się myliła...
Trzymam kciuki z ciebie i Pamelkę.:tak::tak:

Carmella - miło z jej strony, że przyszła Ci wszystko wytłumaczyć, choć może z wyrzutów sumienia to zrobiła, nie wiadomo.. Twardniejący brzuch to norma na tym etapie ciąży, więc leż i się już nie denerwuj. Jak kroplówka i krwawienie?

o matko ufff
dzien dobry
ale produkujecie wy chyba ic nie robicie tylko piszecie
my bylismy cały dzien na zakupach i chyba zaraz urodze

CARMELLA zaciskaj nogi i współczuje bólu przy badaniu i wogóle badz dzielna

dla reszty buziaczki i &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Carmella - miło z jej strony, że przyszła Ci wszystko wytłumaczyć, choć może z wyrzutów sumienia to zrobiła, nie wiadomo.. Twardniejący brzuch to norma na tym etapie ciąży, więc leż i się już nie denerwuj. Jak kroplówka i krwawienie?

kroplowka leci nieprzerwanie od srody..

przed chwila bylam siku i na papierze wciaz krew.. teraz leze... boli podbrzusze.. troche spac mi sie zachcialo, mam nadzieje, ze akcja sie nie rozwinę i spokojnie zasnę.. ale między nogami wciąż wilgotno.. mam nadzieję, że to "tylko" po "badaniu"

Mysiochomis - ja też na Twoim etapie ciąży wiecznie spałam, ale teraz od kliku dni mi minęło i już po południu się nie kładę a i rano jakoś szybciej potrafię z łóżka zwlec. Z Lenką śpiący miałam tylko pierwszy trymestr, zupełnie inaczej niż teraz,co potwierdza regułę, że każda ciąża przebiega inaczej.

As - też o tym masażu szyjki pomyślałam, jak Carmella napisała o bolesnym badaniu. Mnie robiono taki masaż przy rozwarciu na 7 i w zasadzie nie bolało, bo krzyżowe były dużo bardziej bolesne.

reklama
Z tego co piszesz to oni chyba nie chcą tego porodu powstrzymywać.
Po pierwsze na powstrzymanie jest Fenoterol Nospa i Scopolan ,a nie sam magnez.
A po drugie to z twojego opisu wynika ,że miałaś masaż szyjki ,a nie badanie ginekologiczne...

Obym się myliła...
Trzymam kciuki z ciebie i Pamelkę.:tak::tak:

no to ładnie :O fenoterolu nie mogę, bo serce.. nospę dopiero dzisiaj kazali brac, jedna wzielam o 16-17 a druga o 22..
to wlasnie tak wyobrażałam sobie masaż szyjki:/ albo ból porodu..

dzięki za uświadomienie, heh
teraz to ja już nic nie wiem:D jakie oni mają zamiary:D komedia..

edit: to było takie długoie grzebanie i rozciganie w szyjce, a nie ze wsadza na chwilkę palec i już

Ostatnia edycja:
Do góry